Νέα μοντέλα

SIGMA 50mm f/1.2 DG DN / ART

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες: η διάθεση του φακού στην αγορά θα ξεκινήσει την 18η Απριλίου 2024!

Η Sigma παρουσίασε ένα νέο φακό 50mm με μέγιστο διάφραγμα f/1.2, ο οποίος είναι ο πιο ελαφρύς στην κατηγορία των φακών για fullframe mirrorless μηχανές, με μέγιστο διάφραγμα f/1.2.

Ο 50mm f/1.2 DG DN / Art διευρύνει την σειρά Art της εταιρίας και προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια από το μέγιστο διάφραγμα και για οποιαδήποτε εστιακή απόσταση. Επι πλέον προσφέρει απαλό και ομοιόμορφο bokeh.

O φακός διαθέτει χαρακτηριστικά που ικανοποιούν τους επαγγελματίες φωτογράφους, όπως το υψηλής ακρίβειας σύστημα εστίασης HLA (Highresponse Linear Actuator), που συμβάλει στη μείωση του όγκου του φακού χωρίς να κάνει παραχωρήσεις στην ταχύτητα εστίασης.

Η κατασκευή του 50mm f/1.2 DG DN / Art αποτελείται από 17 στοιχεία διατεταγμένα σε 12 ομάδες, τα οποία περιλαμβάνουν και 4 ασφαιρικά στοιχεία. Ο μηχανισμός διαφράγματος αποτελείται από 13 λεπίδες και το ελάχιστο διάφραγμα είναι f/16.

H ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 40cm. Ο φακός δέχεται φίλτρα διαμέτρου 72mm, ενώ οι διαστάσεις του είναι 81X108.8mm. Το βάρος του είναι 745g. O φακός θα είναι διαθέσιμος με άρμοση για LMount και Sony E.

 


Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.