Νέα μοντέλα

SIGMA 50mm f/1.4 DG DN ART

H διάθεσή του στην αγορά θα αρχίσει στο τέλος Φεβρουαρίου του 2023, με τιμή ∼800€.

H Sigma παρουσίασε ένα νέο φακό για full-frame mirrorless μηχανές, τον 50mm f/1.4 DG DN Art. Ο φακός συμπληρώνει τη σειρά φακών με μέγιστο διάφραγμα f/1.4 και ανήκει στη σειρά Art που υπόσχεται κορυφαία οπτική απόδοση.

O φακός διατηρεί την αρχιτεκτονική του αρχικού 50mm f/1.4 DG HSM Art, η εταιρία χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες έχει πετύχει την ιδανική αναλογία ανάμεσα σε όγκο φακού, οπτική απόδοση και ταχύτητα εστίασης που απαιτούν οι σύγχρονες mirrorless μηχανές. Η οπτική του κατασκευή αποτελείται από 14 στοιχεία διατεταγμένα σε 11 ομάδες, τα οποία περιλαμβάνουν τρία ασφαιρικά στοιχεία και ένα SLD.

O 50mm f/1.4 DG DN Art είναι ο πρώτος φακός της σειράς Art σχεδιασμένος αποκλειστικά για fullframe mirrorless μηχανές που διαθέτει το γραμμικό μοτέρ εστίασης HLA (Highresponse Linear Actuator). Επιπλέον χρησιμοποιώντας ένα μόνο διπλό ασφαιρικό στοιχείο για την εστίαση καταφέρνει να έχει γρήγορη και ακριβή εστίαση, παρά το μέγιστο διάφραγμα f/1.4. Έτσι ο φακός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη γκάμα θεμάτων, όπως λήψεις σε χαμηλό φως, πορτρέτα, λήψεις κινούμενων θεμάτων κ.λπ.

Ο 50mm f/1.4 DG DN Art διαθέτει στεγανοποιημένη κατασκευή ενάντια σε σκόνη και υγρασία και το εμπρός κρύσταλλο έχει επιστρώσεις που απομακρύνουν σταγονίδια νερού και σκόνη. Η κατασκευή του γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Aizu της Ιαπωνίας, γεγονός που υπόσχεται κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

Επίσης, κάθε φακός που παράγεται, περνάει από έλεγχο MTF που πιστοποιεί τη σωστή οπτική απόδοση. Ο 50mm f/1.4 DG DN Art είναι διαθέσιμος με μοντούρες LMount και Sony FE. Το βάρος του είναι 670g και η διάμετρος φίλτρων 72mm

 


Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.