Νέα μοντέλα

SIGMA 60-600mm F/4.5-6.3 DG DN OS

H εταιρία παρουσίασε τον πρώτο 10Χ υπερτηλεφακό, παγκόσμια, που προορίζεται για mirrorless μηχανές με μοντούρα Sony E και L-Mount.

Ο φακός διαθέτει μέγιστη μεγέθυνση 1:2.4 στα 200mm και ζυγίζει μόλις 2.5Kg. Προορίζεται να καλύψει τις απαιτήσεις όλων των φωτογράφων που ασχολούνται με λήψεις σπορ, άγριας ζωής, ταξίδια κλπ.

Η ευρεία γκάμα εστιακών αποστάσεων κάνει δυνατή την καλυψη μεγάλης ποικιλίας θεμάτων, χωρίς την ανάγκη να αλλάζει φακούς ο φωτογράφος. Η λειτουργία οπτικής σταθεροποίησης είναι εντυπωσιακή χάρη στο νέο αλγόριθμο λειτουργίας, έχοντας δυνατότητα διόρθωσης 7 στοπ στα 60mm και 6 στοπ στα 600mm.

Το σύστημα εστίασης διαθέτει νέα σχεδίαση HLA (Highresponse Linear Actuator) που προσφέρει γρήγορη, αθόρυβη και ακριβή εστίαση σε οποιαδήποτε απόσταση, χάρη στο υψηλής απόδοσης γραμμικό μοτέρ εστίασης. Το νέο σύστημα εστίασης προσφέρει επίσης βελτιωμένη απόδοση σε παρακολούθηση κινούμενων θεμάτων.

Τα 3 πλήκτρα AFL κάνουν εύκολο το κλείδωμα της εστίασης σε οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται ο φακός. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 45cm 60mm, κάτι που του δίνει δυνατότητα λήψεων closeup. Η κατασκευή του φακού αποτελείται από υλικά που προσφέρουν αντοχή και μικρό βάρος, όπως μαγνήσιο, CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) και TSC (Thermal Stable Composite).

Ο φακός διαθέτει στεγανοποιημένη κατασκευή ενάντια σε σκόνη και υγρασία. H οπτική του κατασκευή αποτελείται από 27 στοιχεία διατεταγμένα σε 19 ομάδες, τα οποία περιλαμβάνουν 2 FLD και 3 SLD.

Η έκδοση L Mount είναι συμβατή με τηλεμετατροπείς Sigma 1.4Χ και 2.0Χ που μπορούν να του δώσουν εστιακό μήκος μέχρι 1200mm.

Η διάθεση του φακού θα αρχίσει στα μέσα του προσεχούς Φεβρουάριου με τιμή ∼1200$.

 


Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.