Νέα μοντέλα

ΝΕΟΙ ΦΑΚΟΙ SIGMA

Ανακοινώθηκαν οι 17mm F4 DG DN, 50mm F2 DG DN και 23mm F1.4 DC DN Contemporary. H διάθεσή τους στην αγορά θα αρχίσει στα τέλη του μήνα!

Aς γνωρίσουμε αναλυτικά τα νέα μοντέλα!

  • SIGMA 17mm F4 DG DN | Contemporary – SIGMA 50mm F2 DG DN | Contemporary

H Sigma παρουσίασε δύο νέους φακούς της σειράς I Series για μηχανές fullframe με μοντούρα Sony E και Leica L, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι στο τέλος του Απριλίου. Ο Sigma 17mm f/4 DG DN έχει πολύ μικρές διαστάσεις και είναι ο πιο ευρυγώνιος φακός στη σειρά. Εχει μήκος μόνο 48.8mm ενώ το βάρος του περιορίζεται στα 225g. Υπόσχεται κορυφαίο συνδυασμό οπτικής γωνίας, οπτικής απόδοσης και ποιότητας κατασκευής, έχοντας σχεδίαση που προέρχεται από τη σειρά φακών Sigma CINE. To σώμα του έχει μεταλλική κατασκευή και διαθέτει δακτυλίδι εστίασης, δακτυλίδι διαφραγμάτων καθώς και αλεξήλιο. Χάρη στην ειδική σχεδίαση των στοιχείων εστίασης, η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι μόνο 12cm, απόσταση που του δίνει λόγο μεγέθυνσης 1:3.6, κάτι που κάνει εύκολες τις λήψεις closeup. Ετσι ο φακός είναι κατάλληλος για ευρεία γκάμα εφαρμογών. Ένα βηματικό μοτέρ εστίασης προσφέρει γρήγορη και ακριβή εστίαση και στη φωτογραφία και στο βίντεο.

Ο Sigma 50mm f/2 DG DN είναι ο πέμπτος φακός της σειράς με διάφραγμα f/2 που συμπληρώνει τους 20mm, 24mm, 35mm και 65mm. Όλοι αυτοί οι φακοί διαθέτουν διακόπτη αυτόματης/χειροκίνητης εστίασης καθώς και αντίστοιχο δακτυλίδι στο πλήρως μεταλλικό σώμα. Φυσικά υπάρχει και δακτυλίδι διαφραγμάτων καθώς και μεταλλικό αλεξήλιο. Η οπτική του απόδοση συγκρίνεται με αυτή του 50mm f/1.4 DG DN / Art, ενώ διαθέτει κατά 37% μικρότερο μήκος και κατά 48% λιγότερο βάρος. Ένα βηματικό μοτέρ εστίασης προσφέρει γρήγορη και ακριβή εστίαση και σε φωτογραφία και σε βίντεο, ενώ ο φακός έχει πολύ καλή συμπεριφορά σε λήψεις με κόντρα φως. Πρόκειται για τον καλύτερο στάνταρ φακό στην κατηγορία του για καθημερινή χρήση, σύμφωνα με την εταιρία, αφού συνδυάζει κορυφαία οπτική απόδοση, ποιότητα κατασκευής και μικρές διαστάσεις.

  • SIGMA 23mm F1.4 DC DN | Contemporary

Η Sigma παρουσίασε τον 23mm f/1.4 DC DN, ένα φακό που προορίζεται για mirroless μηχανές με αισθητήρα APSC. Το εστιακό του μήκος, όταν τοποθετηθεί σε μηχανή, αντιστοιχεί σε 35mm και συμπληρώνει τους φακούς της σειράς με διάφραγμα f/1.4 μαζί με τους 16mm, 30mm και 56mm. Στην ίδια σειρά υπάρχει επίσης ο zoom 18-50mm f/2.8. Ο φακός προσφέρεται με άρμοση για μηχανές Sony E, Leica L και Fujifilm X. Οι δύο πρώτες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες τέλος Απριλίου 2023, ενώ η έκδοση για Fujifilm θα διατεθεί το καλοκαίρι 2023.

Ο Sigma 23mm f/1.4 έχει πολύ μικρές διαστάσεις με μήκος μόνο 76.9mm, βάρος μόλις 340g, ενώ δέχεται φίλτρα διαμέτρου 52mm. Υπόσχεται κορυφαία οπτική απόδοση και έχει σχεδιαστεί για αισθητήρες με πολύ υψηλή ανάλυση, όπως ο fullframe 61ΜΡ Sigma fp L σε λειτουργία crop. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι μόνο 25cm, απόσταση που του δίνει λόγο μεγέθυνσης 1:7.3, κάτι που κάνει εύκολες τις λήψεις closeup. Ετσι ο φακός είναι κατάλληλος για ευρεία γκάμα εφαρμογών. Ένα βηματικό μοτέρ εστίασης προσφέρει γρήγορη και ακριβή εστίαση και στη φωτογραφία και στο βίντεο, ενώ ο φακός έχει πολύ καλή συμπεριφορά σε λήψεις με κόντρα φως.


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;