Νέα μοντέλα

ΝΕΟΙ ΦΑΚΟΙ SIGMA

Η εταιρία παρουσίασε δυο νέα μοντέλα που προορίζονται για μηχανές Fujifilm X!

Πρόκειται για τους Sigma 23mm f/1.4 DC DN / Contemporary και Sigma 100-400mm f/5.6-6.3 DG DN OS / Contemporary. H έκδοση με άρμοση Fujifilm X συμπληρώνει τις εκδόσεις με άρμοση Leica L και Sony E που ήδη υπάρχουν. Η διάθεση στην αγορά και των δύο φακών θα αρχίσει στις 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο 23mm f/1.4 είναι ένας ευρυγώνιος με ανοικτό διάφραγμα στον οποίο έχει ειδικά αναπτυχθεί ένας αλγόριθμος που ελέγχει την ταχύτητα εστίασης στις μηχανές σειράς Χ. Το εστιακό του μήκος αντιστοιχεί σε 35mm στο φορμά 135. Ο φακός υποστηρίζει διόρθωση εκτροπών στη μηχανή, ενώ η μοντούρα του είναι στεγανοποιημένη.

Η κατασκευή του αποτελείται από 13 στοιχεία, διατεταγμένα σε 10 ομάδες, τα οποία περιλαμβάνουν 3 στοιχεία SLD καθώς και 2 ασφαιρικά. Ο φακός υπόσχεται εξαιρετική ευκρίνεια ακόμα και με ανοικτό διάφραγμα. Οι διαστάσεις του είναι αρκετά μικρές, με μήκος μόλις 79.2mm και διάμετρο φίλτρων 52mm, ενώ το βάρος του είναι μόλις 335g. Η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία και ο φακός κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Aizu της Ιαπωνίας.

Ο Sigma 100-400mm f/5.6-6.3 διαθέτει ειδικό αλγόριθμο που ελέγχει την ταχύτητα εστίασης στις μηχανές σειράς Χ. Το εστιακό του μήκος αντιστοιχεί σε 150-600mm στο φορμά 135. Ο φακός υποστηρίζει διόρθωση εκτροπών στη μηχανή, ενώ η μοντούρα του είναι στεγανοποιημένη.

Η κατασκευή του αποτελείται από 22 στοιχεία διατεταγμένα σε 16 ομάδες, τα οποία περιλαμβάνουν 1 στοιχείο FLD και 4 στοιχεία SLD. Παρά το μεγάλο εστιακό μήκος, οι διαστάσεις του παραμένουν μικρές με μήκος μόλις 199.5mm, μέγιστη διάμετρο 86mm και βάρος 1135g.

Ο φακός διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης OS το οποίο προσφέρει διόρθωση μέχρι 5 στοπ και συνεργάζεται με αντίστοιχα συστήματα που υπάρχουν σε μηχανές. Το σύστημα σταθεροποίησης διαθέτει δύο προγράμματα λειτουργίας, ένα για συνήθεις λήψεις και ένα για σπορ και panning. H κατασκευή του γίνεται στην Ιαπωνία και κάθε φακός ελέγχεται με μετρήσεις MTF.