Εκθέσεις φωτογραφίας

ΝΙΚΟΣ ΣΜΠΡΙΝΗΣ: “AFTER THEY PASS BY, THEY NEVER COME BACK, BUT I CAN’T RECALL”

Η έκθεση έχει εγκαίνια σήμερα 25/1/2024 (20:00-22:00) στο Enjoy Kiosk Coffee (Πατησίων 58, Αθήνα). Θα φιλοξενηθεί εκεί ως τις 26 Φεβρουαρίου 2024!

Το “After they pass by, they never come back, but I can’t recall” είναι μια σειρά φωτογραφιών ανάμνησης: η μνήμη καταγράφεται πάνω στον χρόνο και ο χρόνος, με τη σειρά του, μετατρέπει τη στιγμή σε ανάμνηση. Μία ρευστή και θολή καταγραφή στο μυαλό μας, που μερικές φορές μπορεί να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ενός γεγονότος που ανήκει στο παρελθόν.

Ο ίδιος ο δημιουργός σχολιάζει σχετικά: “τη μνήμη αυτή αποφάσισα να καταγράψω φωτογραφικά , όπως την βίωσα και συνεχίζω να την βιώνω, ρευστή και θολή με έντονες αντιθέσεις. Δίπτυχα με χρονικές σειρές γεγονότων,εικόνες που μοιάζουν με μνήμες,οράματα χωρίς τόπο και χρόνο. Η επιλογή της χαμηλής ανάλυσης έγινε για την εικονοποίηση της μνήμης,αλλοιωμένη όπως ακριβώς θυμόμαστε πράγματα πριν κοιμηθούμε ή πριν ξυπνήσουμε αλλά και μια προσωπική τοποθέτηση απέναντι στον κόσμο της εικόνας χωρίς ατέλειες ,που δεν είναι πραγματική ,φτιαγμένη με κύριο σκοπό την ικανοποίηση του θεατή και τίποτα άλλο. Η επιλογή του χώρου που φιλοξενείται η έκθεση είναι μια αντιπρόταση στους κλασικούς χώρους εκθέσεων. Οι εικόνες που ανήκουν στη καθημερινότητα,μπορούν να τοποθετηθούν παντού. Τι σημασία έχει μια καθαρή εικόνα όταν δεν συμβαδίζει με την εικόνα της μνήμης; Σε έναν τόσο γρήγορο κόσμο πληροφορίας και πίεσης… όλα χάνονται αμέσως και δεν ξαναεπιστρέφουν… μα συνέβησαν όντως;”

  • Χώρος: Enjoy Kiosk Coffee (Πατησίων 58, Αθήνα)
  • Εγκαίνια: 25/1/2024 (20:00-22:00)
  • Διάρκεια από τις 25/1/2024 ως τις 26 Φεβρουαρίου 2024
  • Ωράριο: Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 8:00π.μ. – 9μ.μ. | Σάββατο 9:00π.μ.- 3:00μ.μ.