Ενδιαφέρουν

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΙΑ PHOTO FAIR

Δύο αδέλφια με αλληλοσυμπληρούμενη ματιά, ενώνουν τις διαφορετικές οπτικές τους σε μια κοινή έκθεση.

H Kourd Gallery συμμετέχει για 8η συνεχή χρονιά στο MIA Photo Fair που διεξάγεται στο Μιλάνο της Ιταλίας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, (The Mall – Porta Nuova | Piazza Lina Bo Bardi 1).  Το περίπτερο της Kourd Gallery  θα βρίσκεται στο N. 27, Corridor A. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018.

Το ΜΙΑ Photo Fair είναι η μοναδική φουάρ στην Ιταλία, αφιερωμένη στη φωτογραφία και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο την επισκέπτονται περίπου 25.000 άτομα. Λαμβάνουν  μέρος διακεκριμένες  γκαλερί και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από την Ευρώπη, την Ρωσία, Ελβετία αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο όπως ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και Ασία. Επίσης είναι μια ιδιαίτερα πετυχημένη διοργάνωση όπου σύμφωνα με τα περυσινά στατιστικά, το 85%  των  συμμετεχόντων τόσο γκαλερί όσο και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες κατάφεραν να πετύχουν πωλήσεις επί των έργων τους.

Φέτος την Ελλάδα εκπροσωπούν 2 διακεκριμένοι επαγγελματίες φωτογράφοι, ο Κωνσταντίνος (φωτό επάνω) και ο Πέτρος Σοφικίτης. Δύο αδέλφια με αλληλοσυμπληρούμενη ματιά που ενώνουν τις διαφορετικές οπτικές τους σε μια κοινή έκθεση φωτογραφίας. Με πολυάριθμες εκθέσεις εκατέρωθεν τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Ο Κωνσταντίνος κατέκτησε το 2017 την 1η θέση στο διεθνή διαγωνισμό  Sony World Photography Awards (Open – Street category) ενώ ο Πέτρος το 2011 διακρίθηκε στον φημισμένο διαγωνισμό SWPP στον οποίο έλαβε τον τίτλο του Contemporary Portrait Photographer of the Year.

Πέτρος Σοφικίτης

Επηρεασμένοι από τον πατέρα τους, καταξιωμένο φωτογράφο Δημήτρη Σοφικίτη, παρουσιάζουν αυτήν την χρονιά 2 διαφορετικά projects στα οποία κυριαρχεί το τρίπτυχο τοπίο-φύση-άνθρωπος.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος  στην συλλογή “Morocco” δίνει έμφαση στην ‘φευγαλέα’ αποτύπωση των μορφών όπου πετυχαίνει να αιχμαλωτίσει την κίνηση σε συνδυασμό με την χρωματική αντίθεση του τοπίου. Το χρώμα στον Κωνσταντίνο είναι το κυρίαρχο μέσο αποτύπωσης στοιχείων που υπάρχουν μέσα στο φωτογραφικό του κάδρο. Από την άλλη μεριά, ο Πέτρος προτιμά να συνδυάζει την φύση και τις ανθρώπινες μορφές με περισσότερο αφαιρετικό τρόπο. Στο έργο του Hinterland κυριαρχεί η φύση και το τοπίο τα οποία ολοκληρώνονται φωτογραφικά με την ανθρώπινη παρουσία σε μια στατική πόζα. O δημιουργός αποστασιοποιείται δίνοντας έμφαση στα περιβάλλοντα στοιχεία και δευτερευόντως στις μορφές αποσκοπώντας στην παρουσίαση των ανθρωπίνων εκφράσεων.

Τελικά, παρουσιάζονται σαν δύο διαφορετικές φωτογραφικές οπτικές, ουσιαστικά όμως η δυναμική και η σχέση που εκδηλώνουν οι φωτογραφίες τους είναι αλληλένδετες όπως και οι μορφές που παρουσιάζουν.

Ώρες λειτουργίας                                                                 

  • Παρασκευή 9 Μαρτίου 12.00 – 21.00                                      
  • Σάββατο 10 Μαρτίου 12.00 – 21.00                                     
  • Κυριακή 11 Μαρτίου 12.00 – 21.00
  • Δευτέρα 12 Μαρτίου 11.00 – 20.00