Νέα Νέα μοντέλα

SONY α6500

Η Sony ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα, με αισθητήρα APS-C, που ονόμασε α6500. Η τελευταία προσθήκη στη σειρά των βραβευμένων φωτογραφικών μηχανών Mirrorless της Sony, μοιράζεται το ίδιο σύστημα 4D FOCUS με την α6300, το οποίο μπορεί να κλειδώνει την εστίαση σε ένα αντικείμενο σε ελάχιστο χρόνο 0,05 δευτερολέπτων – τον ταχύτερο χρόνο αυτόματης εστίασης στον κόσμο.

Όπως και η α6300, έτσι και η νέα α6500 διαθέτει 425 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης, τα οποία είναι τοποθετημένα με πυκνή διάταξη σε σχεδόν ολόκληρη την περιοχή της εικόνας – πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό σημείων αυτόματης εστίασης στον κόσμο, σε οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς. Με το νέο αυτό μοντέλο μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες μέχρι και 11 καρέ το δευτερόλεπτο, με συνεχή αυτόματη εστίαση και παρακολούθηση έκθεσης, και μέχρι 8 καρέ το δευτερόλεπτο σε λειτουργία λήψης live-view, κάτι που διευκολύνει την παρακολούθηση των γρήγορα κινούμενων αντικειμένων.

a6500_front_flash-large

Η μηχανή μπορεί να πραγματοποιεί λήψεις σε αυτές τις υψηλές ταχύτητες μέχρι και 307 καρέ, λόγω του μεγάλου buffer της, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ταχύτητες απόκρισης που αναλύθηκαν παραπάνω. Όλα αυτά είναι εφικτά χάρη στο νέο chip front-end LSI , το οποίο έχει προστεθεί σε αυτή και το οποίο βελτιώνει την ποιότητα εικόνας, τόσο των φωτογραφιών όσο και των βίντεο.

Επιπλέον, η νέα α6500 διαθέτει το ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων της Sony, καθιστώντας την πρώτη φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα APS-C της Sony, που προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της προηγμένης ενσωματωμένης σταθεροποίησης, στα οποία περιλαμβάνεται και η ταχύτητα κλείστρου, που φτάνει τα 5 stop περίπου. Διαθέτει επίσης δυνατότητα αυτόματης εστίασης στην οθόνη αφής για επιλογή και ρύθμιση του σημείου εστίασης.

Αυτόματη εστίαση

Η νέα φωτογραφική μηχανή α6500 της Sony χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα 4D FOCUS με την α6300 – ένα σύστημα αυτόματης εστίασης Fast Hybrid AF, που συνδυάζει την υψηλής ταχύτητας αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης με την εξαιρετικά ακριβή αντίθεση αυτόματης εστίασης και επιτρέπει τη σύλληψη και το κλείδωμα πάνω σε κινούμενα θέματα σε μόλις 0,05 δευτερόλεπτα. Διαθέτει, επίσης, 425 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης και τεχνολογία High-density Tracking AF, η οποία βελτιώνει σημαντικά την ανίχνευση του υποκειμένου και την παρακολούθηση της απόδοσης.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό της α6500, που επιτυγχάνεται χάρη στις ταχύτερες δυνατότητες εσωτερικής επεξεργασίας, οι οποίες ενεργοποιούνται με το front-end LSI, είναι το μέγιστο buffer, για υψηλή ταχύτητα συνεχούς λήψης που φτάνει τον εντυπωσιακό αριθμό των 307 καρέ, το οποίο αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να απαθανατίσετε την κρίσιμη στιγμή. Τα 425 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης της μηχανής, που εστιάζουν στην παρακολούθηση και την ακρίβεια είναι διαθέσιμα όταν χρησιμοποιείται  φακός A-mountμε τον προσαρμογέα LA-EA3 της Sony. Επιπλέον, η μηχανή περιλαμβάνει αθόρυβη λήψη, Eye AF σε λειτουργία AF-C, αυτόματη εστίαση σε λειτουργίες μεγέθυνσης της εστίασης, Expand Flexible Spot AF και άλλα.

rx100v_tilt_high-large

Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων

Στην καινούργια α6500 γίνεται η εφαρμογή του συστήματος σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων για πρώτη φορά σε μια μηχανή της Sony με αισθητήρα APS-C. Επιπλέον, αναθεωρώντας συνολικά τον εσωτερικό σχεδιασμό της μηχανής, αυτό το πρόσφατα σχεδιασμένο σύστημα σταθεροποίησης χωράει ολόκληρο μέσα σε ένα σώμα που έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με την α6300. Αυτό το καινοτόμο σύστημα 5 αξόνων παρέχει ένα πλεονέκτημα στην ταχύτητα κλείστρου σε 5 stops, διασφαλίζοντας την πραγματοποίηση της πλήρους ισχύος ανάλυσης του αισθητήρα, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Η αντιστάθμιση για το κούνημα της μηχανής, που προσφέρει το σύστημα, λειτουργεί σε διάφορους φακούς, όπως τους φακούς E-mount χωρίς σταθεροποίηση OSS (Optical SteadyShot) και τους φακούς A-mount όταν χρησιμοποιούνται με ένα συμβατό προσαρμογέα. Όταν τοποθετείται ένας φακός E-mount με OSS, η κάθετη και οριζόντια περιστροφή αντισταθμίζεται στο φακό, και ο οριζόντιος και κάθετος άξονας καθώς και ο άξονας κυκλικής περιστροφής αντισταθμίζονται στο σώμα της μηχανής, προσφέροντας τη βέλτιστη σταθεροποίηση σε 5 άξονες.

a6500_shutter_unit-large

To κλείστρο της α6500, που έχει δοκιμαστεί για περίπου 200.000 κύκλους χρήσης.

Πατήστε, μέχρι τη μέση, το κουμπί του κλείστρου και παρακολουθήστε τη σταθεροποίηση εικόνας στο σκόπευτρο ή την οθόνη LCD, ώστε να ελέγχετε με περισσότερη ακρίβεια και να παρακολουθείτε διαρκώς το καδράρισμα και την εστίαση. Αυτό ισχύει ακόμα και όταν ο φακός, που είναι τοποθετημένος, δεν διαθέτει ενσωματωμένη αντιστάθμιση για το κούνημα της μηχανής.

Νέα εστίαση μέσα από την οθόνη αφής

Η νέα α6500 διαθέτει λειτουργία οθόνης αφής, για να μπορούν οι χρήστες να κλειδώνουν την εστίαση στο θέμα τους, αγγίζοντας απλώς την οθόνη. Αυτή η λειτουργία συμπληρώνει με δυναμικό τρόπο το προηγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης, αλλά και τις δυνατότητες λήψης βίντεο. Επιπλέον, για πρώτη φορά σε φωτογραφικές μηχανές της Sony, η α6500 διαθέτει λειτουργία touchpad. Όταν χρησιμοποιείτε το σκόπευτρο για καδράρισμα και λήψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη LCD ως touchpad. Απλώς σύρετε το δάκτυλό σας κατά μήκος της οθόνης για να αλλάξετε το σημείο εστίασης από τη μια περιοχή σε μια άλλη.

a6500_touch_af-large

Οθόνη αφής για τη νέα Sony!

Αισθητήρας Exmor CMOS 24,2 MP, επεξεργαστής BIONZ X και νέο Front-End LSI

Η νέα α6500 διαθέτει αισθητήρα Exmor CMOS μεγέθους APS-C 24,2 MP που συνεργάζεται με τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X και το πρόσφατα ανεπτυγμένο front-end LSI για να μεγιστοποιήσει την ισχύ επεξεργασίας και να επιτύχει ένα εύρος ευαισθησίας ISO 100-51200. Ο επεξεργαστής εικόνας διαθέτει ένα λεπτό στρώμα καλωδίωσης και μεγάλο υπόστρωμα φωτοδιόδου, που μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα της συλλογής του φωτός, καθώς και καλωδίωση από χαλκό στη δομή του για υψηλή ταχύτητα ανάγνωσης. Ο επεξεργαστής εικόνας BIONZ X και το πρόσφατα ανεπτυγμένο chip front-end LSI υπόσχονται ανώτερης ποιότητας εικόνα και βίντεο με χαμηλό θόρυβο, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε υψηλότερες ρυθμίσεις ISO. Το LSI ευθύνεται και για το μεγάλο βάθος buffer για συνεχή λήψη.

Δυνατότητες επαγγελματικού βίντεο

Η νέα α6500 γίνεται η πιο πρόσφατη φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς της Sony που προσφέρει δυνατότητα εσωτερικής εγγραφής ταινίας σε 4K, δεδομένου ότι μπορεί να γυρίζει βίντεο σε 4K (3840x2160p) στο δημοφιλές φορμά Super 35mm στο πλήρες εύρος του αισθητήρα εικόνας. Στις λήψεις με αυτό το φορμά, η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς pixel binning, για να συγκεντρώσει πληροφορίες 6Κ -περίπου 2,4 φορές περισσότερα fn (ισοδύναμο με 20 megapixel) από τα pixels στην 4K UHD- και στη συνέχεια υπερδειγματοληπτεί τις πληροφορίες, ώστε να παράγει υλικό ποιότητας 4Κ με λεπτομέρειες και βάθος.

Επιπλέον, η α6500 εστιάζει γρήγορα κατά τη λήψη ταινιών, χάρη στο σύστημα Fast Hybrid AF, το οποίο προσφέρει εστίαση αφής για επαγγελματικά ομαλές αλλαγές στην εστίαση, και παράλληλα ρυθμιζόμενη μετάβαση αυτόματης εστίασης και ευαισθησία παρακολούθησης της αυτόματης εστίασης. Η φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει το codec XAVC S στη λήψη βίντεο, το οποίο εγγράφει στην υψηλή ταχύτητα bit 100 Mbps κατά την εγγραφή σε 4K, και σε 50 Mbps κατά τις λήψεις σε Full HD, διασφαλίζοντας μέγιστες λεπτομέρειες και καθαρότητα και στα δυο φορμά βίντεο.

Επιπλέον επαγγελματικά χαρακτηριστικά βίντεο, που διαθέτει, είναι η δυνατότητα εγγραφής σε Full HD σε 100 fps και μέχρι τα 100 Mbps, που επιτρέπει την αναθεώρηση και τελικά την επεξεργασία του υλικού σε αρχεία βίντεο 4x slow motion σε ανάλυση Full HD (25p) με παρακολούθηση αυτόματης εστίασης.

a6500_fe18110g_xlr-k2m_image-large

Η Sony α6500 συνδυασμένη με το φακό E PZ 18-110mm F4 G OSS και το adaptor kit  XLR-K2M.

Η νέα λειτουργία Slow and Quick (S&Q), που ενσωματώθηκε στην α6500, υποστηρίζει τόσο την αργή, όσο και τη γρήγορη κίνηση. Σε αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να επιλέξετε ταχύτητες κάδρου από 1 έως 100fps σε 8 βήματα για εγγραφή μέχρι 50 φορές ταχύτερη κίνηση και 4 φορές αργή κίνηση. Μπορείτε να δείτε τις σκηνές που γυρίζονται με αυτήν τη λειτουργία, χωρίς να έχετε σύστημα post processing βασισμένο σε υπολογιστή. Η φωτογραφική μηχανή προσφέρει επίσης εγγραφή με S-Log gamma για λήψεις σε μεγάλο δυναμικό εύρος – περίπου ένα πλάτος 14 stop στη ρύθμιση gamma S-Log3– ενώ υποστηρίζει S-Gamut για ευρύτερο χρωματικό χώρο. Και με τις δυο αυτές επιλογές, παρέχεται μεγαλύτερη δημιουργικότητα κατά την επεξεργασία του post-production στα βίντεο. Οι χρήστες μπορούν, πλέον, να επιλέγουν, να εξάγουν και να αποθηκεύουν φωτογραφίες από υλικό ταινιών κατευθείαν στη φωτογραφική μηχανή. Μπορείτε να βγάλετε περίπου 8 και 2 megapixel εικόνας από τις λειτουργίες 4K και Full HD, αντίστοιχα.

Βελτιωμένη λειτουργικότητα και αξιοπιστία       

Η νέα α6500 διαθέτει κομψό σχεδιασμό, χωρίς να χάνει το μικρό μέγεθος της σειράς α6000, υιοθετώντας, παράλληλα, μεγάλο μέρος από τη χρηστικότητα της σειράς α7 II της Sony. Το καινούργιο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ένα σκόπευτρο υψηλής αντίθεσης και υψηλής ανάλυσης XGA OLED Tru-Finder με ανάλυση, κατά προσέγγιση, 2,4 εκατ. dots, όπως και η α6300, που υπόσχεται ορατότητα από γωνία σε γωνία.

a6500_mag_body-large

To σώμα της μηχανής είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνήσιου.

Η α6500 έχει επίσης να επιδείξει ένα σώμα από κράμα μαγνησίου και ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό κλείστρο, που έχει δοκιμαστεί για περίπου 200.000 κύκλους χρήσης. Διαθέτει, ακόμα, διάφορα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, που δανείστηκε από τη σειρά των full-frame φωτογραφικών μηχανών α7 II, στα οποία περιλαμβάνεται ένας ανθεκτικός προσαρμογέας φακού, μια λαβή με κοίλωμα που βελτιώνει το κράτημα, ένα μεγαλύτερο κουμπί αποδέσμευσης και δέκα απόλυτα προσαρμοσμένα κουμπιά, μεταξύ των οποίων είναι και τα C1, C2 και C3. Παρουσιάζει, επίσης, μια βελτιωμένη αίσθηση λειτουργίας για τους διακόπτες λειτουργίας και ελέγχου και τα μπροστά κουμπιά, καθώς και ένα απαλότερο προσοφθάλμιο για πιο άνετη χρήση.

Όσον αφορά στο λογισμικό της, διαθέτει ένα καινούριο interface, που προσφέρει ομαλότερη επεξεργασία αναζήτησης και προσαρμογής των ρυθμίσεων του μενού, καθώς και δυο νέες λειτουργίες μέτρησης – το Highlight, όπου η μέτρηση της έκθεσης εστιάζει στη πιο φωτεινή περιοχή του κάδρου, και το Entire Screen Avg, το οποίο διατηρεί μια μέση μέτρηση για ολόκληρη την εικόνα.

 Η φωτογραφική μηχανή είναι συμβατή με Wi-Fi, QR και NFC Η α6500 προσφέρει ανάκτηση των δεδομένων τοποθεσίας μέσω σύνδεσης Bluetooth σε μια συμβατή κινητή συσκευή και ανανεωμένη δομή μενού, για να σας χαρίζει μια πιο ομαλή εμπειρία πλοήγησης.