Νέα μοντέλα

SONY α 7R III

Με αισθητήρα Back-Illuminated Exmor R CMOS ανάλυσης 42.4 ΜΡ.

H Sony παρουσίασε μια νέα μηχανή full frame, την α 7R III. Πρόκειται για μια mirrorless μηχανή με δυνατότητα συνεχούς λήψης με ταχύτητα 10 καρέ/δευτ., με πλήρως αθόρυβη λήψη ή χρησιμοποιώντας το μηχανικό φωτοφράκτη, και η οποία βασίζεται στο γνωστό σώμα της α7R II.

Η ταχύτητα συνεχούς λήψης σε λειτουργία Live View είναι 8 καρέ/δευτ. Είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα Back-Illuminated Exmor R CMOS, χωρίς χαμηλοδιαπερατό φίλτρο, που έχει ανάλυση 42.4 ΜΡ. Ο αισθητήρας διαθέτει επανασχεδιασμένο κύκλωμα LSI το οποίο διπλασιάζει την ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων, καθώς και βελτιωμένο επεξεργαστή BIONZ X με τελικό αποτέλεσμα η ταχύτητα επεξεργασίας των εικόνων να είναι 1.8Χ πιο γρήγορη σε σχέση με την α7R II. Η μνήμη buffer έχει χωρητικότητα 76 εικόνων JPEG ή 28 ασυμπίεστων εικόνων RAW.

Το σύστημα εστίασης διαθέτει 399 περιοχές εστίασης με λειτουργία phase detection, που καλύπτουν το 68% του καρέ και 425 περιοχές με λειτουργία contrast detection. Η λειτουργία Eye AF είναι δύο φορές πιο αποτελεσματική σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το σώμα διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης εικόνων 5 αξόνων που κάνει δυνατή τη φωτογράφηση με ταχύτητα 5.5 στοπ πιο αργή, επίδοση που είναι η καλύτερη στον κόσμο για σύστημα σταθεροποίησης εικόνων. Φυσικά υποστηρίζει λήψη βίντεο 4Κ, με χρήση όλου του αισθητήρα.

Το εύρος δυναμικού πεδίου φτάνει την εντυπωσιακή κλίμακα των 15 στοπ, ενώ βελτιωμένος είναι και ο θόρυβος σε υψηλές ευαισθησίες. H κλίμακα ευαισθησίας είναι ISO 100-32000, ενώ μπορεί να επεκταθεί σε ISO 50-102400. Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία είναι η Anti-flicker η οποία ανιχνεύει την συχνότητα φωτιστικών σωμάτων, όπως οι λάμπες φθορισμού, και επεμβαίνει στο φωτοφράκτη για να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό την επίδραση του φαινομένου στις λήψεις.  Η μηχανή έχει σχεδιαστεί για τους επαγγελματίες φωτογράφους και διαθέτει βελτιωμένη απόκριση στην εστίαση, διπλή υποδοχή καρτών SD, βελτιωμένη αυτονομία μπαταρίας, πολύ γρήγορη σύνδεση USB 3.1 και πολλά άλλα.

Η διάθεση της μηχανής θα αρχίσει τον Νοέμβριο με τιμή γύρω στα 3200$.