Νέα Νέα μοντέλα

SONY α6300

Mε την ταχύτερη αυτόματη εστίαση στον κόσμο!

Η Sony παρουσίασε, πρόσφατα, την τελευταία της προσθήκη στη βραβευμένη σειρά φωτογραφικών μηχανών χωρίς καθρέπτες, την α6300, η οποία διαθέτει σύστημα 4D FOCUS, που κλειδώνει την εστίαση σε ένα θέμα σε μόλις 0,05 δευτερόλεπτα!

Επιπλέον, η α6300 διαθέτει έναν 425 σημείa αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης, τα οποία είναι πυκνο-τοποθετημένα σε ολόκληρη την περιοχή της εικόνας –ο υψηλότερος αριθμός σημείων αυτόματης εστίασης στον κόσμο, σε οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς– ενώ μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες μέχρι και 11 κάδρα το δευτερόλεπτο, με συνεχή αυτόματη εστίαση και παρακολούθηση έκθεσης.

Το νέο μοντέλο υποστηρίζει, επίσης, συνεχή λήψη full live-view στο σκόπευτρο Tru-finder ή την οθόνη LCD με ταχύτητα έως 8 κάδρα το δευτερόλεπτο, προσφέροντας, εν τέλει, μια εμπειρία λήψης σε πραγματικό χρόνο, η οποία συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρονικού σκοπεύτρου με την αμεσότητα ενός οπτικού σκοπεύτρου μέσω του φακού.

Η α6300 διαθέτει τον πρόσφατα αναπτυγμένο αισθητήρα Exmor CMOS μεγέθους APS-C 24,2 MP , ο οποίος συνεργάζεται με τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X για υψηλή ποιότητα εικόνας σε ολόκληρο το εύρος ευαισθησίας ISO (ISO 100 – 51200) .

Η νέα α6300 μπορεί να γυρίζει και να εγγράφει βίντεο 4Κ υψηλής ανάλυσης με πλήρη ανάγνωση pixel και χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel στο δημοφιλές φορμά Super 35mm.

sony a6300 (1)

Aυτόματη εστίαση

Η νέα φωτογραφική μηχανή α6300 της Sony στηρίζεται στην απόδοση 4D FOCUS του μοντέλου α6000, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα Fast Hybrid AF, που συνδυάζει υψηλής ταχύτητας αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης με την ακριβή αντίθεση αυτόματης εστίασης και επιτρέπει τη σύλληψη και το κλείδωμα πάνω σε κινούμενα θέματα, σε μόλις 0,05 δευτερόλεπτα. Η τεχνολογία υψηλής πυκνότητας Tracking AF τοποθετεί 425 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης σε σχεδόν ολόκληρο το πεδίο προβολής, επιτρέποντας την εστίαση με ακρίβεια σε ολόκληρη την περιοχή, ακόμα και πάνω σε μικρά, γρήγορα αντικείμενα.

Εκτός από την εκτεταμένη κάλυψη της αυτόματης εστίασης, η α6300 παρουσιάζει για πρώτη φορά μια νέα τεχνολογία υψηλής πυκνότητας Tracking AF, η οποία βελτιώνει σημαντικά την ανίχνευση του αντικειμένου και την απόδοση της παρακολούθησης. Αυτή η νέα τεχνολογία μπορεί να ενεργοποιήσει γρήγορα έναν μεγάλο αριθμό σημείων αυτόματης εστίασης, που περιβάλλουν το αντικείμενο της φωτογράφισης, με περίπου 7,5 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα από την α6000, και ρυθμίζονται έξυπνα, ανάλογα με την κίνηση του αντικειμένου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ισχυρό χαρακτηριστικό, όταν χρησιμοποιείται με τη λειτουργία συνεχούς λήψης υψηλής ταχύτητας στα 11 fps ή με τη νέα λειτουργία συνεχούς live-view στα 8 fps, που παρέχει καδράρισμα με 100% ακρίβεια για γρήγορα κινούμενα αντικείμενα πάνω στην οθόνη LCD ή το σκόπευτρο.

sony a6300 (3)Είναι σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι τόσο τα 425 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης της φωτογραφικής μηχανής, όσο και η βελτιωμένη παρακολούθηση και η ακρίβεια στην εστίαση είναι όλα χαρακτηριστικά διαθέσιμα στην α6300, όταν χρησιμοποιούνται φακοί A-mount με προσαρμογέα σαν τον LA-EA3 της Sony. Πρόκειται για μια καινοτομία στις φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς E-mount της Sony με αισθητήρα μεγέθους APS-C, αφού οι μόνες άλλες φωτογραφικές μηχανές που διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό είναι οι full-frame α7R II και α7 II.

Μεταξύ των βελτιώσεων που έχουν γίνει στην α6300 συγκαταλέγονται η λειτουργία αθόρυβης λήψης, η δυνατότητα χρήσης αυτόματης εστίασης στη λειτουργία μεγέθυνσης της εστίασης, το διευρυμένο ευέλικτο σημείο αυτόματης εστίασης, το Eye AF στη λειτουργία AF-C και άλλα.

Αισθητήρας Exmor CMOS 24,2 MP και επεξεργαστής BIONZ X

Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και η συνολική απόδοση της φωτογραφικής μηχανής, η α6300 χρησιμοποιεί έναν νέο αισθητήρα 24,2 MP, που αποτελεί ιδανικό ταίρι για τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X. Ο νέος επεξεργαστής εικόνας χρησιμοποιεί καλωδίωση από χαλκό στη δομή του, κάτι που βελτιώνει τη συγκέντρωση του φωτός και επιταχύνει σημαντικά την ταχύτητα ανάγνωσης. Ο επεξεργαστής BIONZ X διαθέτει έναν αναβαθμισμένο αλγόριθμο επεξεργασίας της εικόνας, ο οποίος σχεδιάστηκε για να μεγιστοποιήσει τις συνολικές δυνατότητες του αισθητήρα. Μαζί, τα δυο αυτά βασικά συστατικά συνεργάζονται για να παράγουν εικόνες με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο και εξαιρετική ανάλυση σε ρυθμίσεις της ευαισθησίας μέχρι ISO51200, κυρίως στο μεσαίο προς υψηλό εύρος ευαισθησίας.

sony a6300 (2)Ανάλυση 4Κ και άλλες επαγγελματικές δυνατότητες βίντεο

Ακόμα μία πρωτιά για τις μη full-frame φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς της Sony, είναι η δυνατότητα της νέας α6300 για εσωτερική εγγραφή ταινίας 4K σε φορμά Super 35mm. Στις λήψεις σε 4K, η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί πλήρη ανάγνωση pixel χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel, για να συγκεντρώσει πληροφορίες 20 megapixels – περίπου 2,4 φορές περισσότερα (ισοδύναμο με 6K) από τα pixels στην 4K UHD και στη συνέχεια υπερδειγματοληπτεί τις πληροφορίες, ώστε να παράγει υλικό υψηλής ποιότητας με εξαιρετικές λεπτομέρειες και βάθος.

Η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί το XAVC S codec στη λήψη βίντεο, το οποίο εγγράφει στην υψηλή ταχύτητα bit 100 Mbpsvii, κατά την εγγραφή σε 4K, και σε 50 Mbps, κατά τις τυπικές λήψεις σε Full HD, διασφαλίζοντας μέγιστες λεπτομέρειες και καθαρότητα και στα δυο φορμά βίντεο. Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή μπορεί να εστιάσει, κατά προσέγγιση, δυο φορές πιο γρήγορα από τον προκάτοχό της όταν γυρίζετε ταινίες, χάρη στο νέο και βελτιωμένο σύστημα αυτόματης εστίασης. Μπορείτε ακόμα, να ρυθμίσετε την ταχύτητα αυτόματης εστίασης και την ευαισθησία παρακολούθησης αυτόματης εστίασης, ώστε να απολαμβάνετε μεγαλύτερη δημιουργικότητα.

Άλλα επαγγελματικά χαρακτηριστικά βίντεο, που διαθέτει, είναι η δυνατότητα εγγραφής σε Full HD σε 120 fps στα 100 Mbps , ακόμα μια καινοτομία για τις φωτογραφικές μηχανές α με εναλλάξιμους φακούς και αισθητήρες μεγέθους APS-C. Με αυτήν τη λειτουργία μπορείτε να δείτε και τελικά να επεξεργαστείτε το υλικό που έχετε γυρίσει σε αρχεία με αργή κίνηση 4x ή 5x σε ανάλυση Full HD (24p ή 30p) με AF tracking. Η νέα α6300 προσφέρει επίσης εγγραφή με S-Log gamma για λήψεις σε μεγάλο δυναμικό εύρος – περίπου ένα περιθώριο 14 stop στη ρύθμιση gamma S-Log3 – ενώ υποστηρίζει S-Gamut για ευρύτερο χρωματικό χώρο. Και με τις δυο αυτές επιλογές, θα έχετε μεγαλύτερη δημιουργικότητα κατά την επεξεργασία του post-production στα βίντεο.
Στη νέα φωτογραφική μηχανή, περιλαμβάνεται, ακόμα, μια είσοδος γραμμής μικροφώνου που δέχεται εξωτερικά μικρόφωνα και υποστηρίζει είσοδο XLR με το κιτ προσαρμογέα XLR της Sony, καθώς και λειτουργία υποβοήθησης Gamma Display Assist, μια νέα λειτουργία που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις εικόνες τους ή να ελέγχουν την εστίαση όταν εγγράφουν ταινίες S-Log. Το νέο αυτό μοντέλο διαθέτει βελτιωμένη λειτουργία Zebra για μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην έκθεση. Υπάρχουν, επίσης ρυθμίσεις στο προφίλ της εικόνας, καθώς και οι λειτουργίες Time Code / User Bit και πολλά άλλα.

Βελτιωμένη λειτουργικότητα και εργονομία

Η φωτογραφική μηχανή α6300 είναι εξοπλισμένη με ένα σκόπευτρο υψηλής αντίθεσης και υψηλής ανάλυσης XGA OLED Tru-Finder με ανάλυση, κατά προσέγγιση, 2,4 εκατ. dots, που υπόσχεται εξαιρετική ορατότητα από γωνία σε γωνία. Διαθέτει, επίσης, μια νέα λειτουργία στο σκόπευτρο με την οποία προβάλλονται εικόνες στα 120 fps, διασφαλίζοντας ότι η δράση προβάλλεται ομαλά με πολύ λίγα μετεικάσματα, καθιστώντας την παρακολούθηση του θέματος μέσω του σκοπεύτρου Tru-finder, ευκολότερη από ποτέ.

Αισθητικά, η νέα φωτογραφική μηχανή α6300 χαρίζει σταθερή αίσθηση στο κράτημα, χάρη στον ανθεκτικό σχεδιασμό της από κράμα μαγνησίου. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις λειτουργίες της, ώστε να καλύψουν σχεδόν κάθε φωτογραφικό στυλ και προτίμηση, με 9 προσαρμόσιμα κουμπιά στα οποία μπορεί να οριστεί μία από τις 64 διαφορετικές λειτουργίες. Μεταξύ των χαρακτηριστικών της φωτογραφικής μηχανής περιλαμβάνεται το ψηφιακό όργανο ελέγχου στάθμης, η αναβαθμισμένη ανθεκτικότητα στη σκόνη και την υγρασία , η ενισχυμένη δομή προσαρμογέα φακού, ένα νέο κουμπί αποδέσμευσης κλείστρου και ένα περιστροφικό ρυθμιστικό με βελτιωμένη λειτουργικότητα και κράτημα.

Η νέα φωτογραφική μηχανή α6300 είναι συμβατή με Wi-Fi και NFC και είναι πλήρως λειτουργική με την εφαρμογή PlayMemories Mobile της Sony, που διατίθεται για πλατφόρμες Android και iOS, καθώς και με τη μεγάλη σειρά εφαρμογών PlayMemories Camera Apps της Sony, η οποία έρχεται να προσθέσει και άλλες δημιουργικές δυνατότητες στη φωτογραφική μηχανή. Υποστηρίζει επίσης QR code για εύκολη σύνδεση με smartphones χωρίς NFC.

Η α6300 θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Μάρτιο του 2016.