Νέα Νέα μοντέλα

SONY ALPHA 7S II

Για φωτογράφους, που κάνουν λήψεις ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Η Sony ανακοίνωσε την τελευταία της προσθήκη στη βραβευμένη σειρά των mirrorless, full-frame φωτογραφικών μηχανών α7, την α7S II. Η α7S II προσφέρει πολύ υψηλή ευαισθησία και μεγάλο δυναμικό εύρος σε ολόκληρο το εύρος ISO, καθώς και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων για μεγαλύτερο έλεγχο στις λήψεις, ενώ υπόσχεται υψηλή ποιότητα εικόνας, για φωτογράφους, που κάνουν λήψεις ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Είτε είναι ηλιόλουστο πρωινό, είτε σκοτεινή νύχτα, η α7S II ξεδιπλώνει καινούργια επίπεδα φωτογραφικής έκφρασης, σε όποια ταχύτητα κλείστρου επιλέγετε. Η α7S II ενσωματώνει, επίσης, μια σειρά από λειτουργίες επαγγελματικού τύπου, όπως λήψεις βίντεο 4K με πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel, σε φορμά full-frame, και γίνεται, έτσι, μια πολύ ελκυστική πρόταση για φωτογράφους αλλά και βιντεογράφους.

 Sony α7S II front

Η α7S II αποδίδει εύρος ευαισθησίας ISO 50-409600 , χάρη στο συνδυασμό του full-frame αισθητήρα εικόνας 35mm με 12,2 megapixel και τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X. Ο αισθητήρας βελτιστοποιεί το δυναμικό εύρος σε ολόκληρο το εύρος ISO, διευρύνει το εύρος της διαβάθμισης στον τόνο σε φωτεινά περιβάλλοντα και ελαχιστοποιεί τον ψηφιακό θόρυβο στις σκοτεινές σκηνές, δηλαδή αποδίδει ικανοποιητικά αποτελέσματα, ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες. Ο αναβαθμισμένος αλγόριθμος του επεξεργαστή εικόνας BIONZ X μεγιστοποιεί τις δυνατότητες του αισθητήρα και βελτιώνει την απεικόνιση σε ολόκληρο το εύρος ευαισθησίας, με ιδιαίτερη έμφαση στο μεσαίο προς υψηλό εύρος.

Κορυφαία βίντεο
Με την α7S II μπορείτε να εγγράφετε ταινίες 4K σε φορμά XAVC S , δηλαδή περιεχόμενο με πολλές λεπτομέρειες. Επειδή χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες από όλα τα pixels, χωρίς την προσπέραση γραμμών δεδομένων (line skipping) ή τη συγχώνευση γειτονικών pixel (pixel binning), η φωτογραφική μηχανή μπορεί να μεγιστοποιήσει την μεγάλη ισχύ του full-frame αισθητήρα εικόνας και να παράγει ταινίες 4K με μεγαλύτερη καθαρότητα εικόνας και αμελητέο μουαρέ. Στις λήψεις ταινιών Full HD χρησιμοποιείται, επίσης, η πλήρης ανάγνωση των pixel, χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel, κάτι που σημαίνει ότι συλλέγει πληροφορίες από περίπου πέντε φορές περισσότερα pixels, από όσα χρειάζονται για την παραγωγή Full HD και συμπυκνώνει τις πληροφορίες, ώστε να παράγει εξαιρετικά υψηλής ποιότητας ταινίες.

 Sony α7S II tilt_high

Για πρώτη φορά στη σειρά α7, η α7S II μπορεί να εγγράφει σε 120fps στα 100Mbps με πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel, σε φορμά full-frame, με δυνατότητα επεξεργασίας σε αργή κίνηση 4x/5x σε Full HD. Η α7S II διαθέτει, επίσης, τη δυνατότητα λήψης σε αργή κίνηση 4x/5x και προβολής στην οθόνη της φωτογραφικής μηχανής.

Η λήψη βίντεο, έχει και αυτή βελτιωθεί περαιτέρω με τα εξής νέα προφίλ: S-Gamut3.Cine/S-Log3 και S-Gamut3/S-Log3. Αυτά τα νέα προφίλ αποδίδουν μεγάλο δυναμικό εύρος, ενώ η διόρθωση χρώματος γίνεται πιο εύκολη. Η α7S ll προσφέρει, ακόμα, περιθώριο δεκατεσσάρων stop στη ρύθμιση S-Log3 gamma. Η φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει, επίσης, τη λειτουργία S-Gamut/S-Log2, που είναι πολύ δημοφιλής στους κινηματογραφιστές και τους βιντεογράφους. Η λειτουργία υποβοήθησης Gamma Display είναι καινούργια και επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν εικόνες ή να ελέγχουν την εστίαση, όταν εγγράφουν ταινίες με S-Log, ενώ η λειτουργία Zebra έχει βελτιωθεί για να σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο.

Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων
Η νέα α7S II διαθέτει το καινοτόμο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, που αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλές στις φωτογραφικές μηχανές α7 II και α7R II. Το σύστημα αυτό διορθώνει το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής σε πέντε άξονες, κατά τη λήψη φωτογραφιών – πιο συγκεκριμένα το κούνημα σε γωνία (κινήσεις κάθετης και οριζόντιας περιστροφής) που έχει μεγάλη επίδραση στην ποιότητα της εικόνας και συμβαίνει συνήθως όταν κάνετε λήψεις με τηλεφακό, το κούνημα κατά μήκος των αξόνων X και Y, που γίνεται αντιληπτό όσο αυξάνεται η μεγέθυνση και το κούνημα κυκλικής περιστροφής (roll) που επηρεάζει, συχνά, νυχτερινές λήψεις ή την εγγραφή βίντεο.

 Sony α7S II top
Ακρίβεια στην αυτόματη εστίαση
Το σύστημα αυτόματης εστίασης στην α7S II έχει αναβαθμιστεί και προσφέρει τώρα 169 σημεία αυτόματης εστίασης για γρήγορη εστίαση, με περισσότερη ακρίβεια. Χάρη στην ισχύ του αισθητήρα εικόνας, η απουσία ψηφιακού θορύβου στις εικόνες που παράγονται, δίνει τη δυνατότητα στη λειτουργία αυτόματης εστίασης, Fast Intelligent AF, να εντοπίζει πιο εύκολα την αντίθεση και να αντιδρά ταχύτερα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (χαμηλό ως και EV-4), όταν είναι δύσκολος ο έλεγχος με γυμνό μάτι. Στις λήψεις βίντεο, η απόδοση της αυτόματης εστίασης είναι δυο φορές πιο γρήγορη από το προηγούμενο μοντέλο.

Ηλεκτρονικό σκόπευτρο
Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder στην α7S II έχει αναβαθμιστεί και προσφέρει τη μεγαλύτερη μεγέθυνση στον κόσμο της τάξης του 0,78x (περίπου 38,5 μοίρες στο διαγώνιο οπτικό πεδίο) και δείχνει πεντακάθαρες εικόνες σε ολόκληρο το πεδίο προβολής. Η επικάλυψη ZEISS T* διασφαλίζει τη σημαντική μείωση των αντανακλάσεων στο σκόπευτρο και, σε αντίθεση με ένα οπτικό σκόπευτρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OLED Tru-Finder, ώστε να δείτε άμεσα πώς επηρεάζουν την προβαλλόμενη εικόνα η αντιστάθμιση έκθεσης, η ισορροπία του λευκού και άλλες επιλεγμένες ρυθμίσεις.

Αναβαθμίσεις για το χρήστη
Έχουν γίνει μια σειρά από βελτιώσεις στην εμφάνιση και την αίσθηση της α7S II, ώστε να γίνει πιο φιλική στο χρήστη, πιο αξιόπιστη και πιο εύχρηστη. Το σώμα της, από κράμα μαγνησίου, είναι ελαφρύ και εξαιρετικά ανθεκτικό, ενώ η λαβή και τα κουμπιά του κλείστρου επανασχεδιάστηκαν, ώστε η φωτογραφική μηχανή να δίνει μια πιο φυσική αίσθηση στο κράτημα. Για καταστάσεις, όπου το μόνο που θέλετε είναι να γίνετε ένα με το περιβάλλον, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία silent shooting για λήψη συνεχόμενων καρέ 5fps , ενώ χάρη στη μείωση των δονήσεων στην κίνηση του κλείστρου έχει βελτιωθεί και η αξιοπιστία της μηχανής. Μπορείτε να προσαρμόσετε το φακό, ακόμα πιο εύκολα, ειδικά όταν πρόκειται για φακούς από άλλες εταιρείες, και να φορτίσετε τη φωτογραφική μηχανή, χρησιμοποιώντας μια παροχή ρεύματος USB, όσο η φωτογραφική βρίσκεται σε λειτουργία, επεκτείνοντας, έτσι, τη διάρκεια της μπαταρίας. Για να έχετε μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια, η Sony κυκλοφορεί και την LCS-EBF, μια νέα κορυφαία δερμάτινη θήκη για την α7S II, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με την α7R II και την α7 II.

Η φωτογραφική μηχανή α7S II είναι, επίσης, συμβατή με Wi-Fi και NFC και πλήρως λειτουργική με την εφαρμογή PlayMemories Mobile της Sony, που διατίθεται για πλατφόρμες Android και iOS.

Δείτε, στη συνέχεια, επτά video αφιερωμένα στη νέα μηχανή!