Νέα Νέα μοντέλα

SONY ALPHA 9 & FE 100-400MM F/4.5-5.6 GM OSS

Η α9 είναι η πιο προηγμένη μηχανή που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρία!

H α9 είναι η τελευταία πρωτοποριακή επαγγελματική μηχανή από την Sony, η οποία διαθέτει αρκετές καινοτομίες!

Σταχυολογούμε τις περισσότερες από αυτές:

  • Είναι η πρώτη μηχανή που είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα full-frame stacked CMOS 24.2MP
  • Εχει μέγιστη ταχύτητα συνεχούς λήψης 20 καρέ/δευτ, χωρίς σκοτείνιασμα στο σκόπευτρο, και η χωρητικότητα μνήμης buffer είναι 241 εικόνες RAW ή 362 JPEG.
  • Διαθέτει πλήρως αθόρυβη λειτουργία με μέγιστη ταχύτητα λήψης 1/32000 δευτ.
  • Το σύστημα εστίασης διαθέτει 693 αισθητήρες phase detection και κάθε δευτερόλεπτο γίνονται 60 υπολογισμοί εστίασης/έκθεσης, σε συνεχή εστίαση
  • Υπάρχει θύρα Ethernet, διπλή υποδοχή καρτών SD καθώς και μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταριών
  • Η μηχανή διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης εικόνων 5 αξόνων που δίνει δυνατότητα λήψης με 5 στοπ πιο αργή ταχύτητα φωτοφράκτη

Η α9 είναι η πιο προηγμένη μηχανή που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρία. Η εντυπωσιακή ταχύτητα των 20 καρέ/δευτ. είναι εφικτή χάρη στο νέο αισθητήρα ο οποίος κάνει 20 φορές πιο γρήγορη επεξεργασία δεδομένων σε σχέση με πριν. Φυσικά σε συνδυασμό με τον νέο βελτιωμένο επεξεργαστή ΒΙΟΝΖ Χ. Οι περιοχές εστίασης καλύπτουν το 93% του καρέ, κάτι που κάνει εύκολη και αποτελεσματική την παρακολούθηση κινούμενων θεμάτων. Το σύστημα εστίασης συνδυάζει υβριδική λειτουργία, phase detection και contrast detection, ενώ έχει 25% πιο γρήγορη εστίαση σε σχέση με την α7R II.

Ο φωτοφράκτης είναι πλήρως ηλεκτρονικός, δεν υπάρχει καθρέπτης ή κουρτίνες, έτσι η λειτουργία της μηχανής είναι πλήρως αθόρυβη και χωρίς κραδασμούς. Με αυτό τον τρόπο, η α9 είναι η κατάλληλη μηχανή για φωτογράφηση σε χώρους που απαιτούν πλήρη ησυχία. H μπαταρία της μηχανής έχει 2.2Χ περισσότερη χωρητικότητα σε σχέση με πριν, ενώ υπάρχει και πρόσθετη μπαταριοθήκη. για κάθετες λήψεις. που διπλασιάζει την αυτονομία της μηχανής.

Η διάθεση της μηχανής στην αγορά θα αρχίσει τον Ιούνιο, με τιμή 5.300€.

Όπως βλέπετε στην κορυφή της σελίδας, το Photonet έχει ήδη μια 1η εμπειρία με την νέα α9, αφού στο πρόσφατο ταξίδι του K. Φλώρου στο Λονδίνο, για τα  SWPA 2017, την πήρε στα χέρια του για τις πρώτες λήψεις! 

Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS

H Sony παρουσίασε κι ένα νέο φακό 100-400mm f/4.5-5.6 ο οποίος διαθέτει κορυφαία ευκρίνεια, γρήγορη εστίαση καθώς και μικρές διαστάσεις. Προορίζεται για όσους φωτογραφίζουν σπορ και άγρια φύση, η κατασκευή του αποτελείται από 22 στοιχεία διατεταγμένα σε 16 ομάδες, ενώ υπάρχει 1 στοιχείο Super ED και 2 ED, για τον περιορισμό των χρωματικών εκτροπών. Ο φακός διαθέτει επίσης επιστρώσεις Nano AR, οι οποίες περιορίζουν αντανακλάσεις και θαμβώσεις. Η πολύ γρήγορη εστίαση είναι εφικτή χάρη στο διπλό μοτέρ εστίασης, που συνδυάζει γραμμικό μοτέρ καθώς και ενεργοποιητή Direct Drive SSM. Υπάρχει επίσης νέος αλγόριθμος εστίασης. Το βάρος του είναι μόνο 1395gr, κάνοντας τον ιδανικό για σώματα με μικρές διαστάσεις. Ο φακός διαθέτει στεγανότητα ενάντια σε σκόνη και υγρασία, ενώ το εμπρός στοιχείο διαθέτει επίστρωση fluorine για εύκολο καθαρισμό. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 0.98m και ο φακός είναι συμβατός με teleconverter 1.4Χ και 2.0Χ, κάτι που δίνει τη δυνατότητα σε μηχανή APS να έχει τελικό εστιακό μήκος 1200mm.

Η διάθεση του στην αγορά θα αρχίσει τον Ιούλιο, με τιμή 2900€.