Market Νέα

SONY DIGITAL IMAGING WORKSHOP 2015

Oι νέες μηχανές εντυπωσιάζουν με τις δυνατότητές τους στη λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

Το 2015 βρίσκει τη Sony να πρωτοπορεί στον τομέα της εικόνας, με την προσθήκη τεσσάρων νέων προηγμένων φωτογραφικών μηχανών στο χαρτοφυλάκιό της. Τα μοντέλα αυτά αποτελούν ξεχωριστές προτάσεις της εταιρίας, μεταφέροντας τον χρήστη σε μια άλλη διάσταση στον τομέα της φωτογραφίας. Σε μια ενδιαφέρουσα δημοσιογραφική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/11, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε αναλυτικά γι’ αυτά.

Την παρουσίαση επωμίστηκαν, εκ μέρους της εταιρίας, ο Φώτης Ρέλλιας (Product Manager Digital Imaging, Greece/Cyprus) και ο γνωστός επαγγελματίας φωτογράφος Θοδωρής Μάρκου.

SONY DIGITAL IMAGING WORKSHOP 2015

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του Φώτη Ρέλλια.

SONY DIGITAL IMAGING WORKSHOP 2015

Ο Θοδωρής Μάρκου μίλησε για την προσωπική του εμπειρία χρήσης των νέων μοντέλων.

Οι Cyber-Shot φωτογραφικές μηχανές RX100 IV και RX10 II, προσφέρουν λήψεις πέρα από την ανθρώπινη όραση, με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα κλείστρου 1/32.000’’, με την οποία η λήψη γρήγορων εικόνων γίνεται παιχνίδι. Επιπλέον, χάρη στην εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα, μειώνεται σημαντικά το φαινόμενο παραμόρφωσης της εικόνας και προσφέρεται η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε συνθήκες έντονου φωτισμού, ακόμα και στο φως της ημέρας. Η μοναδική RX10 II μπορεί να εγγράφει βίντεο 4K για μέχρι και 29 λεπτά ενώ η compact RX100 IV μπορεί να συλλάβει βίντεο 4K διάρκειας μέχρι 5 λεπτών. Η καινοτομία και των δύο αυτών μηχανών βρίσκεται στον αισθητήρα Exmor RS CMOS τύπου 1.0, ο οποίος προσφέρει ιδιαίτερες λειτουργίες, καθώς διαθέτει προηγμένη επεξεργασία σημάτων και συνδεδεμένο τσιπ μνήμης DRAM. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον αισθητήρα ο χρήστης μπορεί να εγγράφει βίντεο σε 40x super slow motion σε έως 1000fps. Ενδεικτικές δοκιμές ώστε να αποτυπωθούν στην πράξη οι εκπληκτικές δυνατότητες εγγραφής βίντεο σε super slow motion των δύο καταναλωτικών βιντεοκάμερων είναι η λήψη του σπάσιματος ενός μπαλονιού ή των αλμάτων ενός snow boarder!

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν φευγαλέες στιγμές δράσης με απίστευτες λεπτομέρειες, ανάλυση και καθαρότητα.
Οι φωτογραφικές αυτές μηχανές δεν καινοτομούν μόνο λόγω των δυνατοτήτων εγγραφής βίντεο αλλά και λόγω της ρεαλιστικής προεπισκόπησης των εικόνων και τη δυνατότητα παραγωγής τους χάρη στο νέο σκόπευτρο υψηλής αντίθεσης XGA OLED Tru-Finder, με ανάλυση, κατά προσέγγιση, 2,35 εκατ. dots. Επιπλέον, οι νέες φωτογραφικές μηχανές είναι συμβατές με Wi-Fi και NFC και έχουν πρόσβαση στη μεγάλη σειρά εφαρμογών PlayMemories Camera της Sony.
Αυτή τη χρονιά η Sony επέκτεινε την πολυβραβευμένη σειρά των mirrorless φωτογραφικών μηχανών της με δύο νέα μοντέλα, την α7S II και την α7R II. Η α7S II αποτελεί τη νέα υπερ-ευαίσθητη φωτογραφική μηχανή της Sony, η οποία συνδυάζει υψηλή ευαισθησία με χαμηλό θόρυβο, χάρη στο ηλεκτρονικό κλείστρο που διαθέτει, ενώ προσφέρει αυτόματη εστίαση με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα και ευκρίνεια ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ενδεικτικά, η «έξυπνη» αυτή μηχανή μπορεί εύκολα να διακρίνει και να αποτυπώσει το αντικείμενο λήψης ακόμα και αν αυτό είναι δισδιάκριτο σε σκοτεινό περιβάλλον. Επιπλέον, το σκόπευτρο της α7S II προσφέρει πολύ μεγάλο οπτικό εύρος. Παράλληλα, και αυτή η φωτογραφική μηχανή προσφέρει εκπληκτικές δυνατότητες εγγραφής βίντεο καθώς διαθέτει πλήρη ανάγνωση pixel σε φορμά full-frame, ενώ διαθέτει και λειτουργία slow motion υψηλής ανάλυσης.

Τέλος, η α7S II διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης εικόνας πέντε αξόνων για λιγότερο κουνημένες φωτογραφίες, ενώ χάρη στη γρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση για ταινίες η μηχανή αυτή αποτελεί ιδανική επιλογή για τη λήψη βίντεο 4Κ ανάλυσης.

H α7R II διαθέτει τον πρώτο στον κόσμο full-frame αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού Exmor R CMOSi, ο οποίος προσφέρει όχι μόνο υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια στην εικόνα, αλλά και ταχύτητα και υψηλή ευαισθησία. Η α7R II διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης εικόνας πέντε αξόνων για λιγότερο κουνημένες φωτογραφίες ενώ με 399 σημεία αυτόματης εστίασης προσφέρει τη μεγαλύτερη κάλυψη από οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή μηχανή.

Παράλληλα, χάρη στη γρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση για ταινίες η μηχανή αυτή αποτελεί ιδανική επιλογή για τη λήψη βίντεο 4Κ ανάλυσης. Ο ελαφρύς σχεδιασμός της από κράμα μαγνησίου είναι πολύ ανθεκτικός ενώ ο νέος μηχανισμός που διαθέτει κλειδώνει τον περιστροφικό δακτύλιο λειτουργιών, καθώς και ένα μεγάλο εύρος προσαρμόσιμων λειτουργιών και κουμπιών.