Νέα μοντέλα

SONY FE 24-70mm F2.8 GM II

O μικρότερος και ελαφρύτερος F2.8 standard zoom φακός στον κόσμο!

Η Sony ανακοίνωσε τον 67ο φακό της σειράς Mirrorless E-mount για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς υβριδικού περιεχομένου.

Ο νέος φακός διαθέτει υψηλή ανάλυση σε όλο το φάσμα—ακόμη και με το διάφραγμα ορθάνοιχτο. Μια πλήρως επανασχεδιασμένη διαδρομή οπτικών διαθέτει πέντε μη σφαιρικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων δύο στοιχείων XA (extreme aspherical) υψηλής ακρίβειας. Ο FE 24-70mm F2.8 GM II περιλαμβάνει επίσης δύο ED (extralow dispersion) συν δύο γυάλινα στοιχεία Super ED. Σε συνδυασμό με έναν νέο μηχανισμό αιωρούμενης εστίασης, ο φακός φιλοδοξεί να ελέγξει αποτελεσματικά την εκτροπή χρώματος, τον αστιγματισμό, την παραμόρφωση και το coma, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται εξαιρετική ανάλυση σε όλη την περιοχή της εικόνας σε όλες τις ρυθμίσεις ζουμ και διαφράγματος.

Ακόμη και όταν τραβάει σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, ο FE 24-70mm F2.8 GM II επιτυγχάνει εξαιρετική ευκρίνεια μειώνοντας αποτελεσματικά τις λάμψεις και τα είδωλα, σύμφωνα με την εταιρία. Αυτό οφείλεται στο αυθεντικό Nano AR Coating II της Sony, το οποίο δημιουργεί μια ομοιόμορφη αντι-ανακλαστική επίστρωση στην επιφάνεια του φακού. Ο FE 24-70mm F2.8 GM II παράγει εφέ bokeh σε όλο το εύρος ζουμ με όμορφο κυκλικό bokeh με τον προηγμένο οπτικό σχεδιασμό του και μια πρόσφατα αναπτυγμένη μονάδα διαφράγματος με 11 λεπίδες.

Σε αυτό τον νέο σχέδιασμό 24-70 mm, αυτός ο φακός υπόσχεται εξαιρετική απόδοση σε κοντινή απόσταση με ελάχιστη απόσταση εστίασης 8.25 ίντσες (0.21 μέτρα) στα 24 mm και 12 ίντσες (0,30 μέτρα) στα 70 mm και με μέγιστη μεγέθυνση 0.32Χ. Αυτόματη εστίαση

Ο FE 24-70mm F2.8 GM II θέλει να προσφέρει αξιόπιστη εστίαση χρησιμοποιώντας τέσσερις από τους γνήσιους γραμμικούς μηχανισμούς XD (extreme dynamic) της Sony, έναν επιπλέον μηχανισμό εστίασης και προηγμένο έλεγχο του φακού – ακόμα και όταν φωτογραφίζετε ένα θέμα που κινείται γρήγορα. Επιπλέον, ο φακός υποστηρίζει συνεχή λήψη έως και 30 fps για φωτογραφίες και εγγραφή βίντεο 4K 120p με αυτόματη εστίαση.

Ο FE 24-70mm F2.8 GM II επιτρέπει την πλήρη απόδοση της παρακολούθησης AF ακόμα και όταν φωτογραφίζετε φωτογραφίες με το διάφραγμα σταματημένο, καθιστώντας δυνατή τη χρήση βαθύτερου βάθους πεδίου για να διασφαλιστεί ότι τα κινούμενα θέματα παραμένουν σε ευκρινή εστίαση κατά τη συνεχόμενη λήψη. Η απόδοση της παρακολούθησης AF του φακού κατά το ζουμ είναι περίπου δύο φορές καλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο.

Δημιουργική παραγωγή βίντεο

Ο FE 24-70mm F2.8 GM II είναι σχεδιασμένος για όλους τους τύπους εφαρμογών βίντεο. Προσφέρει εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία AF, χάρη στα XD Linear Motor και μια νέα μονάδα διαφράγματος. Χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία φακών, ο FE 24-70mm F2.8 GM II μειώνει την «αναπνοή» εστίασης, τη μετατόπιση εστίασης και την αξονική μετατόπιση κατά το ζουμ για ομαλότερη λήψη βίντεο. Αυτός ο φακός υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία αντιστάθμισης «αναπνοής» που παρέχεται με συμβατές κάμερες της σειράς Alpha.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα για την προηγμένη δημιουργία βίντεο, ο νεότερος φακός περιλαμβάνει Linear Response MF (χειροκίνητη εστίαση) που φιλοδοξεί να προσφέρει υψηλή επαναληψιμότητα κατά τη χειροκίνητη εστίαση, καθώς ο δακτύλιος εστίασης ανταποκρίνεται άμεσα και επανειλημμένα σε λεπτούς χειρισμούς. Περιλαμβάνει επίσης έναν δακτύλιο διαφράγματος που κάνει τον χειροκίνητο έλεγχο διαφράγματος/ίριδας γρήγορο, άμεσο και εύκολο. Ο ειδικός δακτύλιος ίριδας επιτρέπει τον έλεγχο χωρίς κλικ για την επίτευξη ομαλών μεταβάσεων βάθους πεδίου.

Φορητότητα

Σχεδιασμένος για να συνδυάζεται με τις συμπαγείς κάμερες Alphα της Sony με σύστημα E-mount, ο FE 24-70mm F2.8 GM II είναι ο μικρότερος και ελαφρύτερος standard zoom 24-70 mm F2.8 φακός στον κόσμο στην κατηγορία του και προσφέρει ευελιξία και ελευθερία στη λήψη σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων. Ο FE 24-70mm F2.8 GM II ζυγίζει μόλις 695 γραμμάρια, περίπου 20% λιγότερο από τον αρχικό 24-70 mm F2.8 G Master. Το μήκος του φακού έχει μειωθεί κατά 16 mm και ο συνολικός όγκος έχει μειωθεί κατά περίπου 18%.

Αξιοπιστία και έλεγχος

Ο νέος FE 24-70mm F2.8 GM II αναπτύχθηκε με βάση τα σχόλια των επαγγελματιών για να προσφέρει ακόμα καλύτερο έλεγχο και χρηστικότητα από τα προηγούμενα μοντέλα. Αυτό το μοντέλο περιλαμβάνει:

  • Διακόπτη ομαλότητας ζουμ για ρύθμιση της ροπής του δακτυλίου ζουμ είτε Σφιχτή είτε Ομαλή
  • Ένα δακτύλιο διαφράγματος που προστέθηκε πρόσφατα με διακόπτη ON/OFF και διακόπτη κλειδώματος ίριδας
  • Δύο προσαρμόσιμα κουμπιά συγκράτησης εστίασης
  • Δακτύλιος εστίασης που ανταποκρίνεται άμεσα και γραμμικά στον λεπτό έλεγχο κατά τη χειροκίνητη εστίαση
  • Νέα σχεδίαση για το «hood» του φακού με άνοιγμα για έλεγχο κυκλικών πολωτικών φίλτρων (διάμετρος 82mm)
  • Κέντρο βάρους πίσω προς τη βάση για βελτιωμένο χειρισμό και λειτουργία

Έναν αναβαθμισμένο σχεδιασμό ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία που παρέχει επιπλέον αξιοπιστία για χρήση σε εξωτερικούς χώρους σε δύσκολες συνθήκες. Τα κουμπιά και οι διακόπτες είναι εφοδιασμένα με ελαστικά προστατευτικά και ένας ελαστικός δακτύλιος σφραγίζει τη βάση του φακού. Το μπροστινό στοιχείο του φακού διαθέτει επίσης μια επίστρωση φθορίου που απωθεί το νερό, το λάδι και άλλους ρύπους, ενώ διευκολύνει το σκούπισμα τυχόν ρύπων ή δακτυλικών αποτυπωμάτων που προσκολλώνται στην επιφάνεια του φακού.

Διαθεσιμότητα

Ο νέος FE 24-70mm F2.8 GM II θα είναι διαθέσιμος από τον Μάιο του 2022 σε διάφορους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Sony.