Ενδιαφέρουν

SONY: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ α9, α7R III, α7 III

Μια πολύ σημαντική είδηση για τους κατόχους των 3 μοντέλων.

Η εταιρία ανακοίνωσε μια σημαντική αναβάθμιση για την mirrorless φωτογραφική μηχανή α9, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού. Επιπλέον, νέες ενημερώσεις λογισμικού για τις κάμερες α7R III και α7 III θα είναι διαθέσιμες και θα προσθέσουν τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις της λειτουργίας «Real-time Eye AF», καθώς και δυνατότητες διαλειμματικής εγγραφής.

Η α9 θα λάβει αρκετές σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά στην απόδοση της βραβευμένης αυτόματης εστίασης (AF) και στην ποιότητα της εικόνας, καθώς και θα έχει μια ποικιλία νέων χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της συνολικής ροής εργασίας των επαγγελματιών φωτογράφων.

Εκδόσεις Λογισμικού 5.0 και 6.0 για την α9

Το νέο λογισμικό έκδοσης 5.0 για την α9 προσθέτει το πρόσφατα ανεπτυγμένο «Real-time Tracking» της Sony για τον εντοπισμό αντικειμένων. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί τον πιο πρόσφατο αλγόριθμο της Sony, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης αντικειμένων, βασισμένης στην Τεχνητή Νοημοσύνη και επεξεργάζεται το χρώμα, την απόσταση (βάθος) και το μοτίβο (φωτεινότητα) ως χωρικές πληροφορίες, ώστε να διασφαλίζεται ότι όλα τα αντικείμενα μπορούν να απαθανατιστούν με ακρίβεια και λεπτομέρεια. Επιπλέον, κατά τη φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση ανθρώπων ή ζώων, οι πληροφορίες θέσης προσώπου και ματιών αναγνωρίζονται από το AI και τα μάτια του υποκειμένου παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια εντοπισμού. Ακόμη, το «Tracking On» βοηθάει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «Real-time Tracking» ανά πάσα στιγμή, πατώντας απλώς το ειδικό πλήκτρο, όπως και το «Touch Tracking» που ενεργοποιείται γρήγορα, μέσω της οθόνης αφής.

Επιπροσθέτως, με τη νέα έκδοση λογισμικού 5.0, η αναγνωρισμένη φωτογραφική μηχανή α9 της Sony θα διαθέτει την προηγμένη λειτουργία «Real-time Eye AF», την τελευταία έκδοση της καταξιωμένης τεχνολογίας «Eye AF» της Sony. Αυτή η συναρπαστική νέα δυνατότητα χρησιμοποιεί αναγνώριση αντικειμένων βασισμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη, για την ανίχνευση και επεξεργασία δεδομένων θέσης ματιών σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ακρίβειας, της ταχύτητας και του εντοπισμού της τεχνολογίας «Eye AF». Σε όλες τις λειτουργίες αυτόματης εστίασης, η φωτογραφική μηχανή μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα τα μάτια του υποκειμένου και να ενεργοποιήσει τη λειτουργία Eye AF με μισό πάτημα (half press) του κλείστρου. Η φωτογραφική μηχανή θα παρακολουθεί απρόσκοπτα τα μάτια ανά πάσα στιγμή, όταν βρίσκεται στη λειτουργία AF-C. Επιπλέον, με το νέο λογισμικό, οι φωτογράφοι μπορούν να επιλέξουν το μάτι που προτιμούν (αριστερό ή δεξί) του αντικειμένου τους, ως σημείο εστίασης.

Άλλες δυνατότητες εστίασης που θα καταστούν διαθέσιμες με το νέο λογισμικό  είναι οι εξής: η δυνατότητα «Touch Pad», η δυνατότητα «Touch Tracking»,  μία  λειτουργία αυτόματης εστίασης εκτεταμένου διαφράγματος με ανίχνευση φάσης, η οποία έχει αυξηθεί από F11 σε F16 και η λειτουργία «Fast Hybrid AF» για την βιντεοσκόπηση ταινιών, που παρέχει ομαλή αυτοματοποιημένη εστίαση στις ταινίες.

Η ποιότητα εικόνας θα βελτιωθεί επίσης με τη νέα έκδοση λογισμικού 5.0 για την α9, ιδιαίτερα στην αναπαραγωγή χρωμάτων, καθώς η φωτογραφική μηχανή θα υπολογίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις μικρές αλλαγές στο φως για ομαλότερες, πιο φυσικές διαβαθμίσεις τόνων σε στοιχεία, όπως ο ουρανός. Υπάρχει επίσης ένας νέος αλγόριθμος AWB, ο οποίος παράγει πιο σταθερά ισορροπημένες εικόνες κατά τη διάρκεια της λήψης σε λειτουργία burst. Άλλες νέες λειτουργίες για αποτελεσματικό έλεγχο και διαχείριση δεδομένων είναι εκείνες της βελτίωσης, της αξιολόγησης και της προστασίας του μενού, «My Dial» και «Dual Slot».

Το νέο λογισμικό παρέχει συμβατότητα με τη νέα εφαρμογή της Sony «Imaging Edge Mobile», που είναι ο διάδοχος του PlayMemories Mobile. Η νέα εφαρμογή προσφέρει αρκετές νέες δυνατότητες, όπως η εφαρμογή «Μεταφοράς και Προσθήκης Ετικετών» διαθέσιμη μέσω κινητού, για υποστήριξη της επαγγελματικής ροής εργασίας, επιτρέποντας στους φωτογράφους να μεταφέρουν ταυτόχρονα εικόνες από τη φωτογραφική μηχανή τους σε ένα smartphone, ενώ συνεχίζουν τις λήψεις. Ακόμη προσφέρει υποστήριξη για τα IPTC μεταδεδομένα που συμπεριλαμβάνονται στις εικόνες που μεταφέρονται. Αυτή είναι μια σημαντική προσθήκη από την πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού έκδοσης 4.0 για την α9 που βελτίωσε σημαντικά τις δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής με μεταφορά μέσω FTP.

Το λογισμικό έκδοσης 6.0 για την α9 θα προσφέρει Eye AF για τα μάτια των ζώων, μια εξαιρετικά συναρπαστική εξέλιξη για τους φωτογράφους της άγριας ζωής. Επίσης, θα προσθέσει λειτουργίες διαλλειματικών λήψεων για τη δημιουργία time-lapse ταινιών.

Η νέα έκδοση 5.0 του λογισμικού συστήματος έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2019 και η έκδοση 6.0 έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2019.

Λογισμικό έκδοσης 3.0 για τις κάμερες α7R III και α7 III

Οι δημοφιλείς full-frame φωτογραφικές μηχανές  α7R III και α7 III της Sony θα λάβουν αμφότερες βελτιωμένη απόδοση στη λειτουργία «Real-time Eye AF» με τη νέα έκδοση λογισμικού 3.0. Αυτό θα είναι διαθέσιμο στη λειτουργία AF-C με μισό πάτημα (half press) του κλείστρου. Η λειτουργία «Real-Time Eye AF» για ζώα θα είναι επίσης διαθέσιμη.

Επιπλέον, οι φωτογραφικές μηχανές θα αποκτήσουν λειτουργία διαλλειματικής εγγραφής που θα επιτρέπει την απλή δημιουργία time-lapse ταινιών. Αυτή η νέα λειτουργία μπορεί να ρυθμιστεί οποτεδήποτε μεταξύ 1 και 60 δευτερολέπτων, με συνολικό αριθμό λήψεων από 1 έως 9999. Η ευαισθησία εντοπισμού AE μπορεί επίσης να ρυθμιστεί σε «Υψηλή», «Μεσαία» ή «Χαμηλή» κατά τη διάρκεια της διαλλειματικής εγγραφής, επιτρέποντας τη μείωση αλλαγών στην έκθεση κατά τη διάρκεια του διαστήματος λήψης.

Η νέα έκδοση λογισμικού συστήματος 3.0 έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2019.


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   



Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;