Camera

SONY FUTURE FILMMAKER AWARDS

Ανακοινώθηκε ένα νέο σημαντικό πρόγραμμα βραβείων για ταινίες μικρού μήκους!

Με χορηγό τη Sony και ελεύθερες συμμετοχές, τα Βραβεία αποσκοπούν στην ενίσχυση των πρωτότυπων φωνών από όλο τον κόσμο, με μια φρέσκια οπτική στην αφήγηση.

Τριάντα δημιουργοί ταινιών θα επιλεγούν για να μεταφερθούν αεροπορικώς στο Λος Άντζελες για την τελετή απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2023 στο Cary Grant Theatre, το ιστορικό στούντιο της Sony Pictures στο Culver City της Καλιφόρνια. Οι νικητές από έξι κατηγορίες (συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών Περιβάλλον και Future Format) θα ανακοινωθούν εκείνη τη βραδιά και θα ανταμειφθούν με χρηματικά έπαθλα και μια σειρά από εξοπλισμό Digital Imaging της Sony. Οι νικητές θα επιλεγούν από ένα πάνελ κορυφαίων προσωπικοτήτων υπό την προεδρία του βραβευμένου σκηνοθέτη θεάτρου, τηλεόρασης και κινηματογράφου Justin Chadwick.

Μετά τη βραδιά των βραβείων, και οι 30 νικητές και οι υπόλοιποι φιναλίστ θα παρακολουθήσουν διήμερα εργαστήρια, προβολές και συζητήσεις σε πάνελ με επικεφαλής στελέχη της Sony Pictures και κορυφαίους ειδικούς στους τομείς τους. Το εξαιρετικό διήμερο πρόγραμμα θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από το pitching έως τα νομικά, μέχρι τη συνεργασία με εταιρίες ταλέντων και τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, συμπεριλαμβανομένων των κινούμενων σχεδίων και του CGI. Αυτή η ευκαιρία προωθεί την εξέλιξη της σταδιοδρομίας των κινηματογραφιστών παρέχοντάς τους αποκλειστική πρόσβαση και πληροφορίες για τις εσωτερικές λειτουργίες της βιομηχανίας.

Ο Justin Chadwick, βραβευμένος σκηνοθέτης θεάτρου, τηλεόρασης και κινηματογράφου και Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μια στιγμή μεγάλης αλλαγής στη βιομηχανία του κινηματογράφου, όπου τα στούντιο αναζητούν πρωτότυπες νέες φωνές που μπορούν να ξεχωρίσουν μέσα στο θόρυβο και να βρουν νέους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό. Με τα Sony Future Filmmaker Awards αναζητούμε την επόμενη γενιά αφηγητών των οποίων το έργο μπορεί να παρακινήσει, να ενημερώσει, να ψυχαγωγήσει και να ενθουσιάσει. Εάν έχετε κάτι να πείτε και θέλετε να ακουστεί η φωνή σας, θέλουμε να το ακούσουμε».

Ο Kenji Tanaka, Senior Vice President, της Sony Corporation, λέει: «Σκοπός της Sony είναι να «γεμίσει τον κόσμο με συναισθήματα, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας». Δουλεύοντας μαζί με τους συνεργάτες μας στην Creo για την έναρξη των Sony Future Filmmaker Awards, είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με το τι προσφέρει αυτή η νέα πρωτοβουλία στους κινηματογραφιστές, καθώς προωθεί τη δέσμευσή μας στους δημιουργούς περιεχομένου και τις ιστορίες που αφηγούνται. Από την πρόσβαση στις παγκοσμίου επιπέδου εγκαταστάσεις μας και τους κορυφαίους ειδικούς μέχρι την πιο προηγμένη και καινοτόμο τεχνολογία, στοχεύουμε να καταρρίψουμε όλα τα εμπόδια στη δημιουργικότητα και να παρέχουμε στους δημιουργούς τα εργαλεία και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να τους ωθήσουν στο επόμενο επίπεδο.»

Τα Sony Future Filmmaker Awards περιλαμβάνουν τους ακόλουθους διαγωνισμούς και κατηγορίες:

Filmmaker (Κινηματογραφιστής)

Ο διαγωνισμός Κινηματογραφιστών αναδεικνύει πρωτότυπες φωνές που φέρνουν μια νέα προοπτική στην αφήγηση.

 • Τρεις κατηγορίες: Fiction, NonFiction και Περιβάλλον.
 • Οι συμμετοχές πρέπει να έχουν διάρκεια από 5 έως 20 λεπτά και μπορούν να έχουν ληφθεί με οποιαδήποτε συσκευή.
 • Λίστα υποψηφίων έως και 15 κινηματογραφιστών (το πολύ πέντε ανά κατηγορία).
 • Οι νικητές και οι υποψήφιοι λαμβάνουν όλοι ένα ταξίδι στο Λος Άντζελες για να λάβουν μέρος στην τελετή των βραβείων και στο διήμερο πρόγραμμα εργαστηρίων.
 • Οι νικητές των τριών κατηγοριών λαμβάνουν επιπλέον $5.000 (USD) και μια φωτογραφική μηχανή FX9 Cinema Line (επιπλέον έναν φακό).

Student Filmmaker (Κινηματογραφιστής)

Ο διαγωνισμός Student Filmmaker επιβραβεύει τα ταλέντα που σύντομα θα διαμορφώσουν τη βιομηχανία.

 • Δύο κατηγορίες: Fiction και NonFiction.
 • Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρακολουθούν κύκλο μαθημάτων κινηματογράφισης σε εγγεγραμμένο ίδρυμα σε επίπεδο διπλώματος ή πτυχίου παγκοσμίως.
 • Οι συμμετοχές πρέπει να έχουν διάρκεια από 5 έως 20 λεπτά και μπορούν να έχουν ληφθεί με οποιαδήποτε συσκευή.
 • Επιλέγεται η λίστα τελικών υποψηφίων με έως και 10 συμμετοχές (μέγιστο πέντε ανά κατηγορία) για να διασφαλιστεί η εκπροσώπηση από διαφορετικές ηπείρους και ένα ποικίλο φάσμα παγκόσμιων ταλέντων.
 • Οι νικητές και οι τελικοί υποψήφιοι λαμβάνουν όλοι ένα ταξίδι στο Λος Άντζελες για να λάβουν μέρος στην τελετή των βραβείων και στο διήμερο πρόγραμμα εργαστηρίων.
 • Οι νικητές των δύο κατηγοριών και τα ιδρύματά τους λαμβάνουν επιπλέον μια σειρά από εξοπλισμό Digital Imaging της Sony.

Future Format

Ο διαγωνισμός Future Format προκαλεί τους κινηματογραφιστές να ανταποκριθούν σε μια νέα τεχνική απαίτηση κάθε χρόνο.

 • Για το 2023, οι υποβολές πρέπει να έχουν γυριστεί αποκλειστικά σε smartphone.
 • Οι συμμετοχές πρέπει να έχουν διάρκεια από 2 έως 5 λεπτά και μπορούν να ληφθούν από οποιοδήποτε smartphone.
 • Επιλέγεται η λίστα τελικών υποψηφίων με έως και πέντε συμμετοχές.
 • Ο νικητής και οι υποψήφιοι λαμβάνουν όλοι ένα ταξίδι στο Λος Άντζελες για να λάβουν μέρος στην τελετή των βραβείων και στο διήμερο πρόγραμμα εργαστηρίων.
 • Ο νικητής της κατηγορίας λαμβάνει επιπλέον $2.500 (USD) και μια σειρά από εξοπλισμό Digital Imaging της Sony.

Η προθεσμία για όλες τις συμμετοχές είναι η 13 Δεκεμβρίου 2022, στις 07:00 π.μ. (CT). Το διήμερο πρόγραμμα εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο της Sony Pictures στο Culver City της Καλιφόρνια στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2023. Η κριτική επιτροπή για την εναρκτήρια έκδοση θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

 • Για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή συμμετοχής στα Βραβεία κάντε κλικ εδώ! 

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;