Νέα μοντέλα

SONY FX3

Aναλυτικές πληροφορίες, φωτογραφίες και videο!

H εταιρία ανακοίνωσε επισήμως την φωτογραφική μηχανή FX3 (μοντέλο ILME-FX3) που φιλοδοξεί να συνδυάσει τα καλύτερα σημεία της ψηφιακής, κινηματογραφικής τεχνολογίας της Sony με τις προηγμένες δυνατότητες απεικόνισης από τις mirrorless φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha για τη δημιουργία της “απόλυτης κινηματογραφικής εικόνας” σύμφωνα με την εταιρία.

Η FX3 προσφέρει κορυφαία ποιότητα εικόνας καθώς και ευχρηστία στις λήψεις. Είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα CMOS fullframe, backilluminated, Exmor R που έχει ανάλυση 10.2ΜΡ στο βίντεο και 12.1 στη φωτογραφία. Ο αισθητήρας συνεργάζεται με επεξεργαστή BIONZ XR για να προσφέρει υψηλή ευαισθησία με χαμηλό θόρυβο.

Η ευαισθησία κυμαίνεται σε κλίμακα ISO 80-102400, που μπορεί να επεκταθεί σε ISO 409600. Το εύρος δυναμικού πεδίου βρίσκεται στα 15+ στοπ. Η FX3, μαζί με τις FX9 και FX6, υποστηρίζει το προφίλ SCinetone που δίνει φυσικούς μεσαίους τόνους, μαλακά χρώματα και απαλά highlights. H FX3 μπορεί να κάνει λήψη 4K στα 120fps, καθώς και συνεχή λήψη 4Κ στα 60fps χάρη στον ενσωματωμένο ανεμιστήρα που απάγει την θερμότητα.

Η μηχανή είναι ιδανική για χρήση στο χέρι, σε σταθεροποιητή ή σε drone, μια και το βάρος της είναι μόνο 715g και οι διαστάσεις της 77.8X129.7X84.5mm. Επίσης διαθέτει 5 υποδοχές για να τοποθετήσετε διάφορα εξαρτήματα, όπως εξωτερικές οθόνες, συσκευές εγγραφής, μικρόφωνα κλπ. Η μηχανή υποστηρίζει εγγραφή ήχου 4 καναλιών 24-bit.

H εστίαση είναι πολύ γρήγορη χάρη στην τεχνολογία phase detection και διαθέτει 627 περιοχές εστίασης. Η λειτουργία Touch Tracking κάνει εύκολη την παρακολούθηση κινούμενων θεμάτων, απλά αγγίζοντας στην οθόνη το θέμα που θέλετε να εστιάσει. Φυσικά υπάρχει και λειτουργία RealTime Eye AF που εστιάζει συνεχώς στα μάτια. Αλλες λειτουργίες που έχουν ενσωματωθεί στη μηχανή είναι οι AF Transition Speed και AF Subject Shift Sensitivity.

Η FX3 διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων τοποθετημένο στον αισθητήρα, που εξασφαλίζει καθαρές λήψεις στο χέρι. Ετσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φακούς που δεν διαθέτουν σταθεροποίηση, όπως της μοντούρας Ε. Το σώμα της μηχανής είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου για μέγιστη αντοχή και διαθέτει στεγανότητα ενάντια σε σκόνη και υγρασία.

Η διάθεση της μηχανής στην αγορά θα αρχίσει τον Μάρτιο 2021.

Τα highlights 

  • Αισθητήρας full-frame CMOS Exmor R ανάλυσης 10 ΜΡ με οπίσθιο φωτισμό και επεξεργαστής BIONZ XR
  • Εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία με δυνατότητα επέκτασης ISO έως 409.600 για συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού και 15+ stop δυναμικού εύρους
  • Προφίλ S-Cinetone που αντλεί έμπνευση από την έγχρωμη ψηφιακή κινηματογραφική μηχανή VENICE, χρησιμοποιείται επίσης στις FX9 και FX6 Cinema Line, ενώ έχει δυνατότητα καταγραφής έως και 4K 120p
  • Διαθέτει συμπαγή και ελαφρύ σχεδιασμό, που υπόσχεται υψηλή λειτουργικότητα για γυρίσματα κάθε είδους: στο χέρι, με gimbal ή επάνω σε drone
  • Σχεδίαση σώματος που διευκολύνει την τοποθέτηση αξεσουάρ
  • Αποσπώμενη μονάδα λαβής XLR με δύο είσοδο ήχου XLR / TRS
  • Σταθεροποίηση εικόνας “Active Mode” για λήψη στο χέρι
  • Fast Hybrid Auto Focus, Touch Tracking (real-time tracking) και Real-time Eye AF, που χρησιμοποιούνται επίσης σε άλλες κάμερες της σειράς Alpha
  • Συνεχής εγγραφή 4K 60p, με λειτουργία εξάλειψης θερμότητας (Effective heat dissipation) και ενσωματωμένο ανεμιστήρα ψύξης.

Δείτε video για το νέο μοντέλο: