Market Νέα

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ SONY ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ɑ99 II παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

«Φωτογραφικές» καινοτομίες, δυναμική παρουσία και πολλές εκπλήξεις στην Πανευρωπαϊκή συνάντηση συνεργατών και αντιπροσώπων της Sony που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα

Όλες τις τελευταίες καινοτομίες που έχει να επιδείξει στην ψηφιακή απεικόνιση παρουσίασε η Sony σε μια ξεχωριστή Πανευρωπαϊκή συνάντηση αντιπροσώπων και συνεργατών, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 4 & 5 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Οι προσκεκλημένοι που προέρχονταν από όλη την Ευρώπη, εκτός από τα σημαντικά νέα και τις πληροφορίες που συνέλεξαν από τον ειδικό προσκεκλημένο της εκδήλωσης, κ. Yosuke Aoki, Επικεφαλής Paneuropean Product Marketing, Digital Imaging και Αντιπρόεδρο της Sony Europe Ltd, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να δουν στην πράξη τις δυνατότητες που προσφέρουν οι κορυφαίες φωτογραφικές μηχανές A-mount της Sony και οι πιο προηγμένοι prime τηλεφακοί της, με αιχμή του δόρατος την α 99 ΙΙ στις φωτογραφικές μηχανές και τη νέα σειρά φακών prime σειρά GM της εταιρείας.

Για την παρουσίαση των νέων φακών της Sony που ανακοινώθηκαν στις τελευταίες εκθέσεις IFA και Photokina, αλλά και όλης της γκάμας των προηγμένων φακών της εταιρείας, δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα στησίματα στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettous, που φιλοξένησε αυτό το διήμερο workshop, με το καθένα από αυτά να εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες, δείχνοντας παράλληλα την εφαρμογή των φωτογραφικών προϊόντων Sony σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γρήγορης κίνησης, μεγάλης απόστασης, σε λήψεις πορτραίτου και απόδοσης λεπτομερειών.

a99-ii_wsal24f20_right

Sony α 99 ΙΙ

Τις εντυπώσεις κέρδισε, όπως ήταν αναμενόμενο η κορυφαία ɑ99 II, η οποία έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή της επί ελληνικού εδάφους. Η νέα ɑ99 II, το μοντέλο-ναυαρχίδα της σειράς ɑ A-mount, συνδυάζει τις καλύτερες καινοτομίες τελευταίας γενιάς στον τομέα της ψηφιακής απεικόνισης της Sony, συμπεριλαμβανομένου του νέου υβριδικού συστήματος ανίχνευσης φάσης AF, που διαθέτει αποκλειστικά χαρακτηριστικά της σειράς A-mount, όπως την τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέπτη – Translucent Mirror Technology (TMT). Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι μια κορυφαία φωτογραφική μηχανή επαγγελματικού επιπέδου, που έχει ήδη έλξει ιδιαιτέρως του αθλητικούς φωτογράφους και τους φωτογράφους της άγριας φύσης.

Οι επίτιμοι προσκεκλημένοι είδαν στην πράξη την μοναδική απόδοση των φακών: macro FE 50mm F2.8 μοντέλο SEL50M28, του βραβευμένου με EISA prime τηλεφακού SEL85F14GM, καθώς και όλη τη σειρά φακών της Sony.

Macro FE 50mm F2.8 μοντέλο SEL50M28

Ο ελαφρύς και μικρός full-frame φακός macro 50mm F2.8 SEL50M28 είναι ιδανικός για καθημερινή χρήση. Διαθέτει μέγιστο διάφραγμα F2.8, που προσφέρει εκπληκτική ποιότητα εικόνας και εφέ αποεστίασης φόντου, ενώ με τη δυνατότητα macro 1:1, δίνει τη δυνατότητα στο φωτογράφο να συλλαμβάνει ευκρινή κοντινά πλάνα. Είναι τέλειος για σκηνικά και πορτρέτα, αλλά και λήψεις macro. Προσφέρει ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,16 μ. και ένα ευρύτερο κάδρο για να συλλαμβάνετε περισσότερο φόντο, σε σχέση με τους macro φακούς με μεγαλύτερο μήκος εστίασης. Με βάρος μόλις 236 γρ., αυτός ο ελαφρύς και ευέλικτος φακός θα σας συντροφεύει παντού. Είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία και είναι κατάλληλος για χρήση σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

sel50m28_a

Sony Macro 50mm F2.8 SEL50M28

Ο βραβευμένος με EISA prime τηλεφακός SEL85F14GM

Ο prime τηλεφακός SEL85F14GM είναι ένα πραγματικό φωτογραφικό εργαλείο για κάθε φιλόδοξο φωτογράφο πορτρέτου. Ο οπτικός σχεδιασμός και η χρήση των προηγμένων χαρακτηριστικών του φακού εξασφαλίζουν ότι αυτός ο φακός προσφέρει την εξαιρετικά υψηλή ανάλυση που απαιτείται για τις σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές. Το κυκλικό διάφραγμα με 11 λεπίδες παρέχει ένα ομαλό και ελκυστικό θάμπωμα του φόντου (bokeh), ενώ η αυθεντική επικάλυψη Nano AR της Sony μειώνει το φαινόμενο αναλαμπών (flare) και ειδώλων (ghosting), ακόμα και στα θέματα με οπίσθιο φωτισμό. Ένα μηχανικό σύστημα μονάδας οδήγησης SSM με δύο αισθητήρες θέσης υποστηρίζει γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση. Όπως είναι αναμενόμενο από έναν επαγγελματικό φακό, ο FE 85mm F1.4 GM είναι ανθεκτικός στην σκόνη και την υγρασία.

sel85f14gm_a_new-large

Sony SEL85F14GM

Στον απόηχο της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι απαθανάτισαν οι ίδιοι την Ακρόπολη από απόσταση, μία εμπειρία πρωτόγνωρη και μοναδική, με τη «ματιά» των πιο ισχυρών φωτογραφικών προϊόντων στον πλανήτη.