Νέα

ME TH SONY ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Ένα press trip σύντομο σε διάρκεια αλλά πυκνό σε εμπειρίες!

Για 48 ώρες το Photonet βρέθηκε στη γειτονική Τουρκία, κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης της Sony, και είχε την ευκαιρία να δει καινούρια και να δοκιμάσει παλιότερα μοντέλα της εταιρίας στην πράξη. 

Την Τρίτη 26/9 το απόγευμα, βρεθήκαμε στην Kαισάρεια της Καππαδοκίας (τουρκικά: Kayseri «Κάισερι») στην καρδιά της Κεντρικής Ανατολίας. Η πόλη κυριαρχείται από ξενοδοχεία (πάνω από 200, τα περισσότερα με την επωνυμία “Cave Hotel”), εστιατόρια, καφέ, και καταστήματα πώλησης κεραμικών, κοσμημάτων, χαλιών κοκ. Η υποδοχή των Ελλήνων της αποστολής από τους ντόπιους καταστηματάρχες ήταν ένας συνδυασμός μιας επίθεσης αγάπης κι ενός παραπόνου: σχεδόν όλοι (ισχυρίζονται πως) έχουν έρθει στο παρελθόν στη χώρα μας κι έχουν συγγενείς ή φίλους εδώ. Ωστόσο αναρωτιούνται “πού είναι τώρα πια οι Έλληνες (τουρίστες)”. Όταν τους υπενθυμίζαμε την κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, μας έψεγαν που εγκαταλείψαμε τη δραχμή για τα κάλλη του ευρώ…

Το επίσημο πρόγραμμα προέβλεπε μόνο δείπνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, όμως η εξαγγελία για την Τετάρτη 27/9 από την γλυκύτατη Melinda Gaal (PR Communications Manager, Sony Central and Southeast Europe) θύμισε ωράρια προπαίδευσης στρατού, αφού προέβλεπε συνάντηση στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου στις 5πμ! O λόγος ωστόσο για να σηκωθούμε νύχτα από το κρεβάτι ήταν πραγματικά καλός: μια ανάβαση στον ουρανό της περιοχής με τη βοήθεια αερόστατου Θερμού Αέρα. Η εμπειρία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, αφού η πτήση με το συγκεκριμένο μέσο είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει την Καππαδοκία ο επισκέπτης, θαυμάζοντας από ψηλά τους πασίγνωστους γεωλογικούς σχηματισμούς και τις βαθιές κοιλάδες της περιοχής. Όλοι οι συμμετέχoντες δημοσιογράφοι είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε μηχανές και φακούς Sony για να απαθανατίσουμε τα καλύτερα στιγμιότυπα της εμπειρίας, που εμπλουτιζόταν από την ταυτόχρονη παρουσία δεκάδων αερόστατων στον αέρα.

Στη συνέχεια (αφού ήπιαμε σαμπάνια αξημέρωτα για να γιορτάσουμε το βάφτισμά μας στον αέρα!) πήραμε πρωινό, κατά τη διάρκεια του οποίου συναντήσαμε απρόσμενα και στελέχη της ελληνικής αγοράς φωτογραφίας, τα οποία, συνοδεία του κ. Φώτη Ρέλλια (Product Manager Digital Imaging Greece & Cyprus Sony Central and Southeast Europe) έδωσαν επίσης το παρών στην εκδήλωση.

Aπό αριστερά προς τα δεξιά: Μάρκος Σταυρινάκης, Φώτης Ρέλλιας, Πρόδρομος Γαλαίος, Βαγγέλης Στάμος, Ίνο Μαγρίζος.

Ακολούθησε η επίσημη ενημέρωση τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερωθήκαμε καταρχάς για τις Sony α9 (δοκιμή της οποίας μπορείτε να διαβάσετε στο Photonet που κυκλοφορεί) και την RX0 που είχαμε ήδη δει για πρώτη φορά στη φετινή IFA. Στη συνέχεια γνωρίσαμε το ολοκαίνουριο κορυφαίο μοντέλο της σειράς Cyber-Shot, την RX10 IV, που λανσάρεται ως «η μηχανή που κάνει τα πάντα για ενθουσιώδεις και επαγγελματίες φωτογράφους».

Sony RX10 IV

Το νέο μοντέλο διαθέτει την πιο γρήγορη εστίαση ανάμεσα στις μηχανές με αισθητήρα 1.0’’, με χρόνο εστίασης 0.03s. H μέγιστη ταχύτητα συνεχούς λήψης είναι 24 καρέ/δευτ., με πλήρη εστίαση και έκθεση. Το σύστημα εστίασης διαθέτει 315 περιοχές εστίασης, που καλύπτουν το 65% του καρέ, και χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία Phase Detection και Contrast Detection. H Sony RX10 IV διαθέτει προηγμένη λειτουργία παρακολούθησης κινούμενων θεμάτων, η οποία μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη μόνο στις κορυφαίες μηχανές της εταιρίας με εναλλακτούς φακούς.  Η μηχανή είναι εφοδιασμένη με ένα φακό ZEISS Vario-Sonar T” 24-600mm f/2.4-4. Υποστηρίζει λήψη βίντεο 4Κ, εκμεταλλευόμενη όλη την ανάλυση του αισθητήρα. Ο αισθητήρας 1.0’’ Exmor RS CMOS έχει ανάλυση 20.1 ΜΡ και συνεργάζεται με επεξεργαστή BIONZ X. Η μνήμη buffer χωράει 249 εικόνες JPEG, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φωτοφράκτη είναι 1/32000s. Τέλος υπάρχει ηλεκτρονικός αλλά και μηχανικός φωτοφράκτης. Η διάθεσή της  θα αρχίσει τον Οκτώβριο. Περισσότερα θα διαβάσετε σχετικά με τις δυνατότητές της σε προσεχή ειδική ανάρτηση στο site και φυσικά στο επόμενο Photonet.

Eπίστρέφοντας στα του ταξιδιού, το πρόγραμμά μας ολοκληρώθηκε με πεζοπορική διαδρομή στις κοιλάδες της περιοχής και γεύμα. Η επιστροφή στην Αθήνα έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, και σηματοδότησε την ολοκλήρωση μιας δημοσιογραφικής αποστολής μικρής μεν σε διάρκεια αλλά με έντονες εμπειρίες. Δείτε ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στις φωτό που ακολουθούν!