Νέα μοντέλα

SONY RX0

Με βάρος 110gr και διαστάσεις 59mmx40.5mmx29.8mm (ΠxYxM)!

Η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο τύπο φωτογραφικής μηχανής, που επιτρέπει εντελώς νέες δυνατότητες απεικόνισης!

Η DSC-RX0 επιχειρεί να συνδυάσει την ποιότητα εικόνας της σειράς Sony RX με προηγμένες δυνατότητες για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο – όλα σε ένα ανθεκτικό και εξαιρετικά ultra-compact σώμα.

Σχεδιασμένη για να διευκολύνει τη δημιουργική φωτογράφιση και λήψη βίντεο πέρα από τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα, η RX0 είναι εξίσου εξειδικευμένη στη λήψη φωτογραφιών και στην κινηματογράφηση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μέρος μιας εγκατάστασης πολλών φωτογραφικών μηχανών για να δημιουργήσει μια σειρά εικόνων, βίντεο αλλά και βίντεο σε εξαιρετικά αργή κίνηση από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες. Οι μικροσκοπικές διαστάσεις της και η ευελιξία σε όλο της το εύρος, μεγιστοποιούν την ελευθερία αντιμετώπισης φωτογραφικών προκλήσεων κατά τη βιντεοσκόπηση με νέους τρόπους, πάντα με τη διασφάλιση αποτελεσμάτων υψηλής ποιότητας.

Με βάρος μόνο 110gr και διαστάσεις 59mm x 40.5mm x 29.8mm (ΠxYxM), η RX0 επαναπροσδιορίζει πόσο μικρή και ελαφριά μπορεί να είναι μια premium compact φωτογραφική μηχανή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία αυτόνομη κάμερα για λήψη φωτογραφιών ή βίντεο ανεξαρτήτως των συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων των λήψεων σε βροχή, των υποβρύχιων λήψεων, ακόμα και αυτών σε αμμώδη ή γεμάτα σκόνη περιβάλλοντα αλλά είναι εξίσου κατάλληλη για λήψεις με πολλαπλές φωτογραφικές μηχανές από διαφορετικές γωνίες.

Κινητοποιώντας τη φαντασία

Εκτός από τις συμβατικές μορφές λήψης bullet-time και time-slice, η λύση RX0 για τη λήψη με πολλαπλές φωτογραφικές μηχανές ανοίγει την πόρτα σε έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων απεικόνισης και μπορεί να οργανωθεί με διάφορους τρόπους. Το ασύρματο ράδιο-τηλεχειριστήριο της Sony, το FA-WRC1M μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενεργοποιήσει μέχρι και δεκαπέντε RX0. Η εφαρμογή PlayMemories Mobile επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση μέχρι και πέντε μοντέλων RX0. Μια ασύρματη λύση για λήψη με πολλαπλές φωτογραφικές μηχανές που δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης κι άλλων μονάδων RX0 όταν χρησιμοποιείται ένα κοινό σημείο πρόσβασης, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2018, μέσω ενημέρωσης λογισμικού. Για χρήστες που αναζητούν μια πιο αξιόπιστη ενσύρματη σύνδεση, αναπτύσσεται, επίσης, ένα κουτί ελέγχου της φωτογραφικής μηχανής (camera control box), το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2018.

Συμπιεσμένη δύναμη

Η RX0 διαθέτει έναν προκαθορισμένο αισθητήρα εικόνας 1.0-type stacked 15.3 MP Exmor RS CMOS, BIONZ X επεξεργαστή και τον σταθερό ευρυγώνιο φακό ZEISS Tessar T* 24mm F4 για υψηλή ανάλυση και μικρότερη παραμόρφωση, τόσο για RAW και JPEG αρχεία όσο και σε όλες τις υποστηριζόμενες μορφές βίντεο. Διαθέτει κλείστρο κατά της παραμόρφωσης έως και 1/32000 δευτερόλεπτα και μπορεί να πραγματοποιεί λήψεις έως και 16 fps.

Η RX0 είναι αδιάβροχη, για βύθιση σε βάθος έως 10 μέτρα και όταν χρησιμοποιείται με το νέο MPK-HSR1 περίβλημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εντυπωσιακό βάθος των 100 μέτρων. Είναι ανθεκτική στους κραδασμούς κατά την πτώση μέχρι και 2 μέτρων, και ανθεκτική στη θραύση έως και 200kgf / 2000N, καθιστώντας το σώμα αρκετά ανθεκτικό, ώστε να αντέχει σε απαιτητικές λήψεις σε περιβάλλοντα όπου οι παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές, απλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Οι χρήστες μπορούν πλέον να παράγουν περιεχόμενο όπου μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατό αφού η βροχή, η άμμος και η σκόνη δεν αποτελούν πλέον εμπόδιο.

Λήψη βίντεο

Η RX0 σχεδιάστηκε ως μια φωτογραφική μηχανή που δεν είναι χρήσιμη μόνο για τον φωτογράφο αλλά και για κάποιον που ασχολείται με τη λήψη βίντεο. Για όσους θέλουν να ενσωματώσουν βίντεο σούπερ αργής κίνησης, η RX0 διαθέτει  δυνατότητα λήψης έως και 1000 καρέ ανά δευτερόλεπτο, προσφέροντας την ευκαιρία να μεταμορφώσετε ακόμα και την πιο αδιάφορη στιγμή σε κάτι θεαματικό. Για ευελιξία στην παραγωγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την θύρα εξόδου 4K Clean HDMI για την καταγραφή αποσυμπιεσμένου βίντεο σε εξωτερικό καταγραφέα. Με τις λειτουργίες MF Assist και Peaking, η εστίαση μπορεί να προσαρμοστεί στις προδιαγραφές σας ενώ οι επιλογές Picture Profile και S-Log2 προσφέρουν δημιουργική ελευθερία. Οι λειτουργίες Time Code / User Bit παρέχουν ένα εργαλείο ειδικά για τις λήψεις πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών, καθιστώντας τη διαδικασία επεξεργασίας πολύ πιο εύκολη και οι επιλογές Preset Focus πραγματικά προσθέτουν ένα παραπάνω επίπεδο ελέγχου κατά την λήψη.

Μεγάλη γκάμα αξεσουάρ

Για να μεγιστοποιηθεί η δυναμική της RX0, παρουσιάζεται, επίσης, ένα πλήθος νέων εξαρτημάτων για την υποστήριξη των νέων τρόπων λήψης. Αυτά περιλαμβάνουν τον κλωβό VCT-CGR1 για αυξημένη ευελιξία του συστήματος, το περίβλημα MPK-HSR1 επιτρέποντας τις λήψεις με την RX0 σε βάθη μέχρι 100 μέτρων κάτω από το νερό, το προστατευτικό καλωδίου CPT-R1 το ανταλλακτικό προστατευτικό φακού VF-SPR1 το Κιτ προσαρμογέα φίλτρου VFA-305R1 που περιλαμβάνει τον προσαρμογέα φίλτρου, ένα κάλυμμα φακού και ένα προστατευτικό MC, επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-BJ1 τύπου J και Κιτ αξεσουάρ ACC-TRDCJ.

Η RX0 θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο του 2017. Περισσότερες πληροφορίες, όπως τεχνικές προδιαγραφές, αλλά και τιμή και διαθεσιμότητα των αξεσουάρ, μπορείτε να βρείτε εδώ.