Photonet Περιοδικά

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΓΙΑ ΤΙΣ SONY RX1R II & ALPHA 7S II

Ένα δημοσιογραφικό ταξίδι, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στο Μόναχο, η Sony προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία σε επιλεγμένους δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη να γνωρίσουν από κοντά τη νέα RX1R II αλλά και να κάνουν λήψεις με την α7S II σε 4 ειδικά διαμορφωμένα φωτογραφικά σετ, που ανέδειξαν ιδανικά τις δυνατότητες του μοντέλου. Το Photonet ήταν εκεί!

Ο καιρός στην πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας ήταν εντελώς χειμωνιάτικος σε σύγκριση με την Αθήνα. Μονοψήφια θερμοκρασία, βαριά νέφωση και αρκετή βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η υποδοχή ωστόσο της κ. Μelinda Gaal (PR Communications Manager Sony Central and Southeast Europe) στο αεροδρόμιο της πόλης ήταν τόσο θερμή και φιλόξενη ώστε ο γερμανικός καιρός να ξεχαστεί γρήγορα.

Η είσοδος του Schuhbecks Τeatro

Η είσοδος του Schuhbecks Τeatro, με το όνομα Sony να κυριαρχεί στο χώρο.

Η παρουσίαση ξεκίνησε στις 3μμ, σε ένα έξυπνα επιλεγμένο χώρο με την επωνυμία Schuhbecks teatro. Η πρόσοψη και το εσωτερικό του είχαν διαμορφωθεί για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Το έμβλημα και τα προϊόντα της Sony κυριαρχούσαν παντού. Αμέσως μετά την είσοδο, υπήρχε ο χώρος υποδοχής και ομιλιών, ενώ μια κόκκινη κουρτίνα (θέατρο γαρ) έκρυβε τη θέα στα …ενδότερα, όπου, όμως εξηγήθηκε στη συνέχεια στους παριστάμενους, θα γινόταν η διαδικασία των λήψεων.

Ο Product Manager της Sony Yoma Hori.

Ο Product Manager Yoma Hori ανέλυσε τις δυνατότητες της α7S II.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Υann Salmon – Legagneur, General Manager  – Digital Imaging Product Manager Europe της εταιρίας, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα της ημέρας και έδωσε το περίγραμμα των πρόσφατων δράσεων της Sony στο κομμάτι του Imaging. Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον κ. Υoma Hori, Product Manager – Interchangeable Lens Cameras Sony Europe Ltd., ο οποίος έκανε μια 20λεπτη παρουσίαση της α7S II.

Η  τελευταία προσθήκη στη βραβευμένη σειρά των mirrorless, full-frame φωτογραφικών μηχανών της εταιρίας, προσφέρει πολύ υψηλή ευαισθησία και μεγάλο δυναμικό εύρος σε ολόκληρο το εύρος ISO, καθώς και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων για μεγαλύτερο έλεγχο στις λήψεις, ενώ υπόσχεται μοναδική ποιότητα εικόνας για λήψεις ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού.  Η α7S II ενσωματώνει, επίσης, μια σειρά από λειτουργίες επαγγελματικού τύπου, όπως λήψεις βίντεο 4K με πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel, σε φορμά full-frame.

Sony α7S II

Η μηχανή αποδίδει εύρος ευαισθησίας ISO 50-409600, χάρη στο συνδυασμό του full-frame αισθητήρα εικόνας 35mm με 12,2 megapixel και τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X. Ο αισθητήρας βελτιστοποιεί το δυναμικό εύρος σε ολόκληρο το εύρος ISO, διευρύνει το εύρος της διαβάθμισης στον τόνο σε φωτεινά περιβάλλοντα και ελαχιστοποιεί τον ψηφιακό θόρυβο στις σκοτεινές σκηνές, δηλαδή αποδίδει εντυπωσιακά αποτελέσματα, ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες. Ο αναβαθμισμένος αλγόριθμος του επεξεργαστή εικόνας BIONZ X μεγιστοποιεί τις δυνατότητες του αισθητήρα και βελτιώνει την απεικόνιση σε ολόκληρο το εύρος ευαισθησίας, με ιδιαίτερη έμφαση στο μεσαίο προς υψηλό εύρος.

Με την α7S II μπορείτε να εγγράφετε ταινίες 4K σε φορμά XAVC S. Επειδή χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες από όλα τα pixels, χωρίς την προσπέραση γραμμών δεδομένων (line skipping) ή τη συγχώνευση γειτονικών pixel (pixel binning), η φωτογραφική μηχανή μπορεί να μεγιστοποιήσει την μεγάλη ισχύ του full-frame αισθητήρα εικόνας και να παράγει ταινίες 4K με μεγαλύτερη καθαρότητα εικόνας και αμελητέο μουαρέ. Στις λήψεις ταινιών Full HD χρησιμοποιείται, επίσης, η πλήρη ανάγνωση των pixel, χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel, κάτι που σημαίνει ότι συλλέγει πληροφορίες από περίπου πέντε φορές περισσότερα pixels, από όσα χρειάζονται για την παραγωγή Full HD και συμπυκνώνει τις πληροφορίες, ώστε να παράγει εξαιρετικά υψηλής ποιότητας ταινίες.

Sony α7S II top

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός πως για πρώτη φορά στη σειρά α7, η 7S II μπορεί να εγγράφει σε 120fps στα 100Mbps με πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel, σε φορμά full-frame, με δυνατότητα επεξεργασίας σε αργή κίνηση 4x/5x σε Full HD. Η α7S II διαθέτει, επίσης, τη δυνατότητα λήψης σε αργή κίνηση 4x/5x και προβολής στην οθόνη της φωτογραφικής μηχανής.

 Η λήψη βίντεο, έχει και αυτή βελτιωθεί περαιτέρω με τα εξής νέα προφίλ: S-Gamut3.Cine/S-Log3 και S-Gamut3/S-Log3. Αυτά τα νέα προφίλ αποδίδουν μεγάλο δυναμικό εύρος, ενώ η διόρθωση χρώματος γίνεται πιο εύκολη. Η α7S ll προσφέρει, ακόμα, ένα εντυπωσιακό περιθώριο δεκατεσσάρων stop στη ρύθμιση S-Log3 gamma. Η φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει, επίσης, τη λειτουργία S-Gamut/S-Log2, που είναι πολύ δημοφιλή στους κινηματογραφιστές και τους βιντεογράφους. Η λειτουργία υποβοήθησης Gamma Display είναι καινούργια και επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν εικόνες ή να ελέγχουν την εστίαση, όταν εγγράφουν ταινίες με S-Log, ενώ η λειτουργία Zebra έχει βελτιωθεί για να σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο.

Sony α7S II back

 Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων

Η νέα α7S II διαθέτει το καινοτόμο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, που αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλές στις φωτογραφικές μηχανές α7 II και α7R II. Το σύστημα αυτό διορθώνει το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής σε πέντε άξονες, κατά τη λήψη φωτογραφιών – πιο συγκεκριμένα το κούνημα σε γωνία (κινήσεις κάθετης και οριζόντιας περιστροφής), που έχει μεγάλη επίδραση στην ποιότητα της εικόνας και συμβαίνει συνήθως όταν κάνετε λήψεις με τηλεφακό, το κούνημα κατά μήκος των αξόνων X και Y, που γίνεται αντιληπτό όσο αυξάνεται η μεγέθυνση και το κούνημα κυκλικής περιστροφής (roll) που επηρεάζει, συχνά, νυχτερινές λήψεις ή την εγγραφή βίντεο.

 Ακρίβεια στην αυτόματη εστίαση

Το σύστημα αυτόματης εστίασης στην α7S II έχει αναβαθμιστεί και προσφέρει τώρα 169 σημεία αυτόματης εστίασης για γρήγορη εστίαση, με περισσότερη ακρίβεια. Χάρη στην ισχύ του αισθητήρα εικόνας, η απουσία ψηφιακού θορύβου στις εικόνες που παράγονται, δίνει τη δυνατότητα στη λειτουργία αυτόματης εστίασης, Fast Intelligent AF, να εντοπίζει πιο εύκολα την αντίθεση και να αντιδρά ταχύτερα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (χαμηλό ως και EV-4), όταν είναι δύσκολος ο έλεγχος με γυμνό μάτι. Στις λήψεις βίντεο, η απόδοση της αυτόματης εστίασης είναι δυο φορές πιο γρήγορη από το προηγούμενο μοντέλο.

ILCE-7SM2 Shutter unit

To σύστημα κλείστρου της α7S II.

 Ηλεκτρονικό σκόπευτρο

Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder στην α7S II έχει αναβαθμιστεί και προσφέρει τη μεγαλύτερη μεγέθυνση στον κόσμο της τάξης του 0,78x (περίπου 38,5 μοίρες στο διαγώνιο οπτικό πεδίο) και δείχνει πεντακάθαρες εικόνες σε ολόκληρο το πεδίο προβολής.

 Αναβαθμίσεις για το χρήστη

Έχουν γίνει μια σειρά από βελτιώσεις στην εμφάνιση και την αίσθηση της α7S II, ώστε να γίνει πιο φιλική στο χρήστη, πιο αξιόπιστη και πιο εύχρηστη. Το σώμα της, από κράμα μαγνησίου, είναι ελαφρύ και εξαιρετικά ανθεκτικό, ενώ η λαβή και τα κουμπιά του κλείστρου επανασχεδιάστηκαν, ώστε η φωτογραφική μηχανή να δίνει μια πιο φυσική αίσθηση στο κράτημα. Για καταστάσεις, όπου το μόνο που θέλετε είναι να γίνετε ένα με το περιβάλλον, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία silent shooting για λήψη συνεχόμενων καρέ 5fps ενώ χάρη στη μείωση των δονήσεων στην κίνηση του κλείστρου έχει βελτιωθεί και η αξιοπιστία της μηχανής.