Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2016: OI NIKHTEΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΩΝ

Υψηλότατη η ποιότητα των συμμετοχών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε (31/3) τους νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων, στο πλαίσιο των βραβείων Sony World Photography Awards 2016.

Ένας αριθμός-ρεκόρ 230.103 φωτογράφων από 186 και πλέον χώρες δήλωσε συμμετοχή στους τρεις διαγωνισμούς των βραβείων (Κατηγορία Επαγγελματιών, Ανοιχτός Διαγωνισμός, Κατηγορία Νέων) ενώ οι δέκα νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και οι τρεις νικητές της Κατηγορίας Νέων επιλέχθηκαν από ένα σύνολο 103.005 συμμετοχών. Κάθε νικητήρια φωτογραφία επιλέχθηκε ως η μια και μοναδική καλύτερη λήψη στην κατηγορία της, και κρίθηκε από μια επιτροπή ειδικών, με πρόεδρο τον Jael Marschner, πρώην συντάκτη φωτογραφικού ρεπορτάζ των Time Out London και Sunday Times Travel.

Alexandre_Meneghini_Brazil_Winner_Open_People_2016 Sony World Photography Awards

Alexandre Meneghini (Βραζιλία): Νικητής Ανοιχτού Διαγωνισμού, κατ. Άνθρωποι – Sony World Photography Awards 2016

Στις δέκα κατηγορίες του Ανοιχτού Διαγωνισμού μπορούν να συμμετέχουν φωτογράφοι όλων των ικανοτήτων, ενώ στις τρείς κατηγορίες Νέων μπορούν να υποβάλουν τα έργα τους νέοι φωτογράφοι 12-19 ετών. Το μέγεθος του ανταγωνισμού που είχε να αντιμετωπίσει καθένας από τους 13 νικητές ήταν εκπληκτικό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι οι νικητές είναι ερασιτέχνες φωτογράφοι και όχι επαγγελματίες του χώρου. Οι νικητές προέρχονται από όλο τον κόσμο, με τον νεότερο να είναι μόνο 12 ετών!

ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 • Αρχιτεκτονική – Filip Wolak, Πολωνία
 • Τέχνες & Πολιτισμός – Swee Choo Oh, Μαλαισία
 • Βελτιωμένη λήψη- Pedro Díaz Molins, Ισπανία
 • Σε χαμηλό φωτισμό – Kei Nomiyama, Ιαπωνία
 • Φύση & Άγρια ζωή – Michaela Šmídová, Τσεχία
 • Πανόραμα – Markus van Hauten, Γερμανία
 • Άνθρωποι – Alexandre Meneghini, Βραζιλία
 • Χαμόγελα – Alex Ingle, Σκωτία
 • Σε κλάσματα δευτερολέπτου – Chaiyot Chanyam, Ταϊλάνδη
 • Ταξίδια – Andrej Tarfila, Σλοβενία (φωτό στην κορυφή της σελίδας)

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΩΝ

 • Πολιτισμός – Sepehr Jamshidi Fard, Ιράν (17 ετών)
 • Περιβάλλον – Anais Stupka, Ιταλία (12 ετών)
 • Πορτρέτα – Sam Delaware, Η.Π.Α. (18 ετών)
Chaiyot_Chanyam_Thailand_Winner_Open_Split Second_2016 Sony World Photography Awards

Chaiyot_Chanyam (Ταϊλάνδη): Νικητής Ανοιχτού Διαγωνισμού, κατ. Σε κλάσματα δευτερολέπτου – Sony World Photography Awards 2016

Έπαθλα νικητών

Ο νικητής της κάθε κατηγορίας θα λάβει ψηφιακό εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας από τη Sony, ενώ όλες οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στο Somerset House στο Λονδίνο, από τις 22 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου, στο πλαίσιο της έκθεσης των Sony World Photography Awards 2016, και θα δημοσιευθούν στην φετινή έκδοση του βιβλίου των Sony World Photography Awards. Οι νικητές θα συναγωνιστούν τώρα για τον τίτλο “Φωτογράφος της Χρονιάς του Ανοιχτού Διαγωνισμού”, αλλά και της κατηγορίας Νέων, ο οποίος θα ανακοινωθεί στο γκαλά των Sony World Photography Awards, στις 21 Απριλίου στο Λονδίνο. Αυτοί οι νικητές θα ταξιδέψουν μέχρι το Λονδίνο για να παραλάβουν το έπαθλό τους, ενώ ο Φωτογράφος της χρονιάς για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό θα λάβει επιπλέον χρηματικό έπαθλο αξίας 5.000 δολαρίων. Οι νικητές των βραβείων της Κατηγορίας Επαγγελματιών και ο καλύτερος Επαγγελματίας Φωτογράφος της Χρονιάς θα ανακοινωθούν, επίσης, στις 21 Απριλίου.

Sepehr Jamshidi_Iran_Winner_Youth Culture_2016 Sony World Photography Awards

Sepehr Jamshidi (Iράν): Νικητής κατ. Νέων, Πολιτισμός – Sony World Photography Awards 2016

Σχόλια για τα αποτελέσματα

Ο Πρόεδρος του Ανοιχτού Διαγωνισμού, Jael Marschner σχολιάζει: «Η φωτογραφία είναι ένα δυαδικό ταλέντο. Συνδυάζει την εννοιολογική τέχνη με την τεχνική ικανότητα, και μέσω της συνεχούς τεχνολογικής προόδου, γίνεται προσβάσιμη από όλους. Ως πρόεδρος του Ανοικτού διαγωνισμού, είχα τη χαρά να συμμετέχω στην επιλογή ενός ευρέως φάσματος εικόνων, και το προνόμιο να αφιερώσω πολύ χρόνο, κοιτάζοντας όμορφες φωτογραφίες από όλο τον κόσμο. Η ποικιλία των κατηγοριών στο Ανοικτό Διαγωνισμό επιτρέπει απεριόριστο εύρος θεμάτων, δίνοντας βήμα σε μια σειρά από στυλ και τεχνικές φωτογραφίας, γεγονός που έκανε τη δουλειά μου πολύ ευχάριστη. Η ποιότητα της φωτογραφίας ήταν εξαιρετική, και δυσκολεύτηκα περισσότερο από ό, τι είχα ποτέ φανταστεί διαλέγοντας τις αγαπημένες μου.»

Pedro_Diaz_Molins_Spain_Winner_Open_Enhanced_2016 Sony World Photography Awards

Pedro Diaz Molins (Ισπανία): Νικητής Ανοιχτού Διαγωνισμού, κατ. Βελτιωμένη Λήψη – Sony World Photography Awards 2016

Συμπληρώνοντας, ο Scott Gary, CEO του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, δήλωσε: «Η ενθάρρυνση και η υποστήριξη των φωτογράφων βρίσκεται στο επίκεντρο των Sony World Photography Awards. Πουθενά δεν είναι αυτό πιο σαφές από ό,τι στον Ανοιχτό Διαγωνισμό και την Κατηγορία Νέων που επικεντρώνονται στον εντοπισμό και την προώθηση ερασιτεχνών και παθιασμένων φωτογράφων.»