Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2016: ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ!

…αρχίστε τις λήψεις!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους για τα Sony World Photography Awards 2016, το μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας παγκοσμίως, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας (World Photography Organisation).

Στον ένατο, πλέον, χρόνο τους, τα βραβεία αποτελούν μια αξιόπιστη φωνή στον κόσμο της φωτογραφίας. Κάθε χρόνο προσελκύουν νέα ταλέντα, αλλά και παλαιότερους καλλιτέχνες, και παρουσιάζουν στο κοινό ό,τι καλύτερο υπάρχει στο χώρο της σύγχρονης φωτογραφίας, παγκοσμίως, στο διάστημα των τελευταίων 12 μηνών.

Η συμμετοχή γίνεται δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα www.worldphoto.org, ενώ φωτογράφοι όλων των δυνατοτήτων καλούνται να υποβάλουν έργα τους σε οποιονδήποτε από τους πέντε διαγωνισμούς των βραβείων: την Κατηγορία Επαγγελματιών, τον Ανοιχτό Διαγωνισμό, την Κατηγορία Νέων, τα Εθνικά Βραβεία και το Διαγωνισμό Student Focus.

Πρώτη φορά για τα Βραβεία 2016, οι 14 Κατηγορίες Επαγγελματιών χωρίζονται σε δυο ευδιάκριτες ενότητες: την Τέχνη και το Ντοκιμαντέρ. Αυτή η αλλαγή έγινε ώστε να υπάρχει μια σαφέστερη δομή με την οποία θα μπορούν να διακριθούν οι φωτογράφοι. Στις δυο αυτές ενότητες έχουν προστεθεί και νέες κατηγορίες, στην Τέχνη οι κατηγορίες Σκηνοθετημένη και Ενσταντανέ, και στο Ντοκιμαντέρ οι κατηγορίες Καθημερινή ζωή και Περιβάλλον.

Φέτος, επίσης για πρώτη φορά, το βρετανικό περιοδικό British Journal of Photography (BJP), το παλιότερο περιοδικό φωτογραφίας στον κόσμο, θα συνεργαστεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας και το Διαγωνισμό Student Focus. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο νικητής φωτογράφος του Διαγωνισμού Student Focus θα προβάλει online το έργο του στην ιστοσελίδα του BJP και θα έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τη διαχείριση του λογαριασμού του περιοδικού στο Instagram.

Τα Sony World Photography Awards προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα σε όσους συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Πρώτα από όλα, όλες οι φωτογραφίες που υποβάλλονται αξιολογούνται από μια κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από κορυφαίους ειδικούς στο χώρο της φωτογραφίας. Πέρα από αυτό, οι φιναλίστ και οι νικητές φωτογράφοι χαίρουν παγκόσμιας έκθεσης και αναγνώρισης, ενώ έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν και να πουλήσουν τα έργα τους μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας.

Κάποια από τα έπαθλα των νικητών είναι τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακός φωτογραφικός εξοπλισμός από τη Sony, συμμετοχή στην έκθεση των Sony World Photography Awards στο Somerset House, στο Λονδίνο, προβολή των φωτογραφιών τους στον τόμο των Βραβείων 2016 και συνολικά χρηματικά έπαθλα ύψους $30.000 για τους νικητές των Κατηγοριών.

Τα Sony World Photography Awards 2015 προσέλκυσαν 173.444 συμμετοχές από 171 χώρες. Ο φωτογράφος John Moore, από το Getty Images, απέσπασε το βραβείο L’Iris d’Or μαζί με τον τίτλο Φωτογράφος της Χρονιάς 2015. Η ετήσια έκθεση των βραβείων με φωτογραφίες των νικητών και των φιναλίστ επέστρεψε στο Somerset House, στο Λονδίνο και σημείωσε ρεκόρ 33.394 επισκεπτών.

Η λίστα των φιναλίστ των Sony World Photography Awards θα ανακοινωθεί στις 23 Φεβρουαρίου, ενώ οι νικητές των κατηγοριών θα αποκαλυφθούν στις 21 Απριλίου με παράλληλη έκθεση των έργων τους στο Somerset House, στο Λονδίνο, η οποία θα διαρκέσει από τις 22 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου 2016.

Φωτό: © Bernhard Lang, Γερμανία – Νικητής κατ. Travel, Professional Competition, 2015 Sony World Photography Awards