Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2017

Τα φετινά Sony World Photography Awards θα περιλαμβάνουν νέες κατηγορίες.

Ανακοινώθηκαν οι κριτές για τη 10η επέτειο του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας παγκοσμίως, Sony World Photography Awards.

Κορυφαίοι ειδικοί από όλο τον κλάδο της φωτογραφίας θα συγκεντρωθούν για να αναδείξουν και να βραβεύσουν τις καλύτερες φωτογραφικές λήψεις για το 2016 για τις διαφορετικές κατηγορίες του Διαγωνισμού: των Επαγγελματιών, του Ανοιχτού Διαγωνισμού, των Νέων, των  Εθνικών Βραβείων και το Student Focus.

Οι τελικοί νικητές, εκτός από τον τελευταίο ψηφιακό εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης της Sony και τα φανταστικά χρηματικά έπαθλα που θα λάβουν, οι φωτογραφίες τους θα εκτεθούν παγκοσμίως και ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι οι νικητές και πολλοί φιναλίστ θα λάβουν παγκόσμια αναγνώριση.

Μεταφέροντας την εμπειρία της νίκης του, στην Κατηγορία Επαγγελματιών, Conceptual, το 2016, ο Julien Mauve σχολιάζει: «Με την αναγνώριση που αποκτάς σε όλους τους τύπους των μέσων και με τους ανθρώπους που συναντάς, τα Sony World Photography Awards αποτελούν μία πολύ σημαντική βράβευση για τη διαδρομή κάθε φωτογράφου και δεν είναι δυνατό να αγνοηθεί. Πραγματικά απόλαυσα την εμπειρία, που δε σταμάτησε μετά τη νύχτα της τελετής βράβευσης, αλλά συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.»

Με την υπογραφή του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, τα φετινά Sony World Photography Awards θα περιλαμβάνουν νέες κατηγορίες, επεκτείνοντας τα δημιουργικά όρια των φωτογράφων και προσκαλώντας φωτογράφους από όλες τις γωνιές του κόσμου, όλων των δυνατοτήτων και στιλ, να διαθέσουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους δωρεάν μέσω του www.worldphoto.org

daniel-hunter-uk-entry-open-wildlife-2017-sony-world-photography-awards

© Daniel Hunter, Αγγλία, Open, Wildlife, 2017  Sony World Photography Awards.

Κριτές 2017

Οι κριτές του Επαγγελματικού Διαγωνισμού είναι: Zelda Cheatle (Πρόεδρος) Επιμελητής (Ηνωμένο Βασίλειο), Allegra Cordero di Montezemolo, Επιμελητής και Επικεφαλής του Centro de la Imagen (Μεξικό), Russ O’Connell, Φωτογραφικός Συντάκτης, The Sunday Times Magazine (Ηνωμένο Βασίλειο), Aida Muluneh, Φωτογράφος και Σύμβουλος Πολιτισμού (Αιθιοπία), Denis Curti, Δημιουργικός Διευθυντής, Tre Oci Foundation (Ιταλία) και Francoise Callier, Διευθυντής Προγράμματος του Angkor Photo Festival & Workshops (Γαλλία).

Στον Ανοιχτό Διαγωνισμό και τον Διαγωνισμό Νέων θα προεδρεύσει ο δημοσιογράφος/ φωτογράφος Damien Demolder (Ηνωμένο Βασίλειο), ο οποίος θα είναι επίσης κριτής στο διαγωνισμό Εθνικών Βραβείων που τρέχει μεταξύ 61 κρατών σε όλο τον κόσμο. Ο διαγωνισμός Student Focus θα αξιολογηθεί από μία λίστα επιλεγμένων κριτών, συμπεριλαμβανομένης της Andrea Kurland, Αρχισυντάκτρια, Huck (Ηνωμένο Βασίλειο), του Dan Rubin, φωτογράφου και Δημιουργικού Διευθυντή (Ηνωμένο Βασίλειο) και της Jennifer Shaw, ιδρυτικό μέλος/Δημιουργική Διευθύντρια, PhotoNOLA (ΗΠΑ).

Η Zelda Cheatle, Πρόεδρος της Κατηγορίας Επαγγελματιών, σχολιάζει: «Θα αναζητώ την πρωτοτυπία της σκέψης και της εκτέλεσης, τη σαφήνεια της απεικόνισης – μια ξεκάθαρη ιδέα που μεταφράζεται σωστά σε εικόνες στον τοίχο ή στην οθόνη. Η απλότητα, η καλή  δεξιοτεχνία και μερικές φορές η ευστροφία, ή η συμπόνια, η εφευρετικότητα, η τύχη ή η καλή κριτική – αλλά κυρίως μια καλή εικόνα που είναι ικανή να σταματήσει τη διαδρομή σας.»

zuorong-li-china-entry-open-motion-2017-sony-world-photography-awards

© Zuorong Li, Κίνα, Entry, Open, Motion, 2017  Sony World Photography Awards.

 Τα Βραβεία

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μία τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 20 Απριλίου του 2017. Τα βραβεία περιλαμβάνουν τον τελευταίο ψηφιακό εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης της Sony, προσθήκη στον τόμο των Βραβείων του 2017,  καθώς επίσης και χρηματικά επάθλα $25,000 (USD) για τον Μεγάλο νικητή της κατηγορίας Επαγγελματιών και $5,000 (USD) για το νικητή του Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Επιπροσθέτως, οι νικητές των βραβείων αλλά και οι φιναλίστ φωτογράφοι θα συμπεριληφθούν στην ετήσια καμπάνια προβολής του θεσμού, η οποία εξασφαλίζει πολύτιμη έκθεση διεθνώς, στα πιο διάσημα περιοδικά και εφημερίδες παγκοσμίως, στους πιο πολυδιαβασμένους ιστότοπους καθώς και σε κύριους κλαδικούς τίτλους φωτογραφίας.

Όλες οι νικήτριες εικόνες και εικόνες των φιναλίστ, θα εκτεθούν, επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης “Sony World Photography Awards 2017” στο Somerset House, στο Λονδίνο από τις 21 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου 2017.

Θυμίζουμε πως τα Βραβεία Sony World Photography Awards 2016 συγκέντρωσαν έναν αριθμό ρεκόρ συμμετοχών (230.103 φωτογραφίες από 186 χώρες) – αύξηση 33% σε σχέση με τις καταχωρήσεις του 2015.

 Προθεσμίες διαγωνισμού

  • 5 Δεκεμβρίου, 2016 – Κλείνει ο Διαγωνισμός Student Focus
  • 5 Ιανουαρίου, 2017 – Κλείνει ο Ανοιχτός Διαγωνισμός, το Εθνικό Βραβεία και η κατηγορία των Νέων
  • 10 Ιανουαρίου, 2017 – Κλείνει ο Διαγωνισμός Επαγγελματιών

Φωτό επάνω: © Satvik Bhatt, Iνδία, Entry, Open, Wildlife, 2017 Sony World Photography Awards

 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.