Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2017: ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΝΑΛΙΣΤ!

Τα έργα των δύο φιναλίστ θα παρουσιαστούνστην έκθεση Sony World Photography Awards & Martin Parr 2017 στο Λονδίνο!

Στα φετινά Sony World Photography Awards ο Κωσταντίνος Σοφικίτης (φωτό επάνω) από την Αθήνα, βρίσκεται στους φιναλίστ της κατηγορίας «Στο Δρόμο» του Ανοικτού Διαγωνισμού, ενώ η Ελένη Κυπαρισσά, από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, προκρίθηκε στους φιναλίστ της κατηγορίας Νέων με μία φωτογραφία, που αφορούσε στο θέμα «Ομορφιά».

  • Κωσταντίνος Σοφικίτης, Ανοιχτός Διαγωνισμός, κατηγορία «Στο Δρόμο»

Η φωτογραφία του Σοφικίτη με τίτλο «Οι πρωταγωνιστές του Halloween» (Halloween Protagonists) που συμπεριλήφθηκε στις φιναλίστ είναι μια μαγευτική ασπρόμαυρη φωτογραφία που αποτυπώνει μια από τις πιο μοναδικές παρελάσεις στον κόσμο, εκείνη του Halloween στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας για τη φωτογραφία του που συμπεριλήφθηκε στη λίστα των φιναλίστ, ο Σοφικίτης σχολιάζει: «Το street photography σου δίνει τη μοναδική δυνατότητα να αποτυπώσεις στιγμές με μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, αιχμαλωτίζοντας μια στιγμή σε ένα χρόνο που δεν έχει όρια. Η γοητεία του street photography είναι ατέλειωτη, γεμάτη συναισθήματα είτε αυτά είναι φόβος, ερωτισμός, έκπληξη είτε νοσταλγία. To street photography είναι αυτό που σε ξεσηκώνει  και σε κάνει να γίνεσαι όλο και πιο παρατηρητικός.»

Ο Κωσταντίνος Σοφικίτης ζει στην Αθήνα και είναι ένας επαγγελματίας φωτογράφος που επικεντρώνεται ειδικά στην ταξιδιωτική φωτογραφία με μια ανθρωπιστική προσέγγιση. Το 2011, μαζί με τον αδερφό του, δημιούργησε μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη φωτογραφία γάμων και ταξιδίων, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία, ενώ από το 2014 έχει γίνει επίσημος φωτογράφος της Google Hellas και του Tedx Athens. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ελένη Κυπαρισσά

  • Ελένη Κυπαρισσά, Κατηγορία Νέων

Η φωτογραφία της Κυπαρισσά, με τίτλο «Η ομορφιά του σώματος» (The beauty of body), που συμπεριλήφθηκε στις φιναλίστ, είναι μια όμορφη ασπρόμαυρη φωτογραφία που αντανακλά την αγάπη της για το ανθρώπινο σώμα.

Η 16χρονη Ελένη Κυπαρισσά κατάγεται από την Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και είναι μαθήτρια της πρώτης λυκείου. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, το ταλέντο της Κυπαρισσά έχει ήδη αναγνωριστεί σε διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας, όπως για παράδειγμα στην έκθεση Harmony – International Students’ Visual Arts Contest-cum-Exhibition στο Χονγκ Κονγκ.

 Μιλώντας για την πρόκρισή της στη λίστα με τους φιναλίστ, η Κυπαρισσά σχολιάζει: «Είμαι ιδιαιτέρως ενθουσιασμένη και περήφανη που η φωτογραφία μου συμπεριλήφθηκε στις φιναλίστ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας που επέλεξε τη φωτογραφία μου.»