Νέα μοντέλα

SONY XPERIA 1 ΙΙΙ & 5 IIΙ

Διαθέτουν εξειδικευμένες φωτογραφικές δυνατότητες και παρουσιάζουν τον πρώτο μεταβλητό τηλεφακό για smartphone στον κόσμο!

Είτε πρόκειται για φωτογράφους, είτε για φίλους του ήχου και του κινηματογράφου, είτε για gamers και κινηματογραφιστές, η επόμενη γενιά των κορυφαίων Xperia 1 και 5 θα εμπλουτίσει την εμπειρία του χρήστη με την πληθώρα των νέων χαρακτηριστικών της.

Aς τα γνωρίσουμε αναλυτικά!

Επαγγελματική τεχνολογία από τις φωτογραφικές μηχανές Alpha

Τα Xperia 1 III και Xperia 5 III δημιουργήθηκαν από κοινού με τους μηχανικούς που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία των φωτογραφικών μηχανών της σειράς Alpha, που είναι αναγνωρισμένες από τον κλάδο για την κορυφαία τεχνολογία αυτόματης εστίασης που διαθέτουν. Και τα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν γρήγορη, ακριβής, συνεχής αυτόματη εστίαση AF σε όλους τους φακούς και Realtime Eye AF. Στο Xperia 5 III, υπάρχει τεχνολογία παρακολούθησης αντικειμένων, επιτρέποντας στους φωτογράφους να τραβήξουν ακριβείς φωτογραφίες κινούμενων αντικειμένων σε μια μεγάλη ποικιλία σεναρίων με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη.

Το Xperia 1 III παρουσιάζει ένα πιο εξελιγμένο σύνολο χαρακτηριστικών για φωτογράφους που επιζητούν τέλεια αποτελέσματα. Η παρακολούθηση αντικειμένων αναβαθμίζεται με παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους χρήστες να απαθανατίζουν τα πιο απαιτητικά κινούμενα θέματα με ακριβή εστίαση.

Χρησιμοποιώντας αλγόριθμους που βασίζονται σε AI και τον αισθητήρα 3D iToF για μέτρηση της απόστασης, η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο μπορεί να εντοπίσει και να επικεντρωθεί με ακρίβεια σε ένα αντικείμενο και να συνεχίσει να το παρακολουθεί ακόμα κι αν κινείται προσωρινά εκτός εύρους θέασης.

Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα προσφέρουν συνεχές AF που εκτελεί υπολογισμούς AF/AE 60 φορές το δευτερόλεπτο – επιτρέποντας στους χρήστες να τραβήξουν και να αποθηκεύσουν 20 λήψεις (20fps) με υψηλή ακρίβεια, ακριβή εστίαση και βελτιστοποιημένη έκθεση. Αυτό το επίπεδο απόδοσης είναι συγκρίσιμο με αυτό που χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές για αθλητικές δραστηριότητες, όπως η σειρά Alpha 9. Ο επεξεργαστής BIONZ X επιτρέπει στους χρήστες να φωτογραφίζουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού σε Burst Mode για πρώτη φορά, παράγοντας αποτελέσματα με μειωμένο θόρυβο κάτι που δεν ήταν προηγουμένως εφικτό με προηγούμενα μοντέλα.

Ξεπεράστε τις προσδοκίες με έναν μεταβλητό τηλεφακό

Ένα βασικό χαρακτηριστικό και για τα δύο μοντέλα είναι μία παγκόσμια πρωτοτυπία σε smartphone, με μεταβλητό τηλεφακό σε συνδυασμό με αισθητήρα Dual PD που φτάνει σε εστιακή απόσταση έως 105 mm – συνδυαστικά με γρήγορη αυτόματη εστίαση χάρη στον αισθητήρα Dual PDAF. Όταν αλλάζετε μεταξύ 70mm και 105mm, η εστίαση ρυθμίζεται ακαριαία για να αποτυπώσετε γρήγορα την ομορφιά στη λεπτομέρεια.

Οι φωτογράφοι μπορούν να επεκτείνουν περαιτέρω τις δημιουργικές τους δυνατότητες με εστιακά μήκη 16mm, 24mm, 70mm και 105mm για τη λήψη εντυπωσιακών συνθέσεων – είτε πρόκειται για τοπία, πορτρέτα ή ζώα. Και τα δύο μοντέλα συνεχίζουν να διαθέτουν οπτικά ZEISS βαθμονομημένα ειδικά για Xperia smartphone. Η επίστρωση ZEISS T* συμβάλλει στην εξαιρετική απόδοση και αντίθεση μειώνοντας τις αντανακλάσεις.

Sony Xperia 1 III

Πλήθος δημιουργικών ευκαιριών

Η επόμενη γενιά Xperia ενσωματώνει νέο ζουμ υψηλής ανάλυσης που βασίζεται σε AI. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί την επεξεργασία τεχνητής νοημοσύνης της Sony για να επαναφέρει τις λεπτομέρειες και την καθαρότητα στις εικόνες, διασφαλίζοντας ότι η ακρίβεια δεν διακυβεύεται.

Όπως και οι προηγούμενες συσκευές, τα Xperia 1 III και Xperia 5 III διαθέτουν τη λειτουργία Photography Pro. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με επαγγελματίες φωτογράφους, περιλαμβάνει πολλές από τις χειροκίνητες ρυθμίσεις που διατίθενται σε φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha, όπως ISO, ταχύτητα κλείστρου, ένδειξη EV, υποστήριξη RAW και ένα ειδικό κουμπί κλείστρου (με ανάγλυφο φινίρισμα αποκλειστικά στο Xperia 1 III). Νέα για τα φετινά smartphone είναι η λειτουργία «Basic Mode» στο Photography Pro, η οποία επιτρέπει τη γρήγορη πρόσβαση σε μια σειρά από εύχρηστες λειτουργίες φωτογραφίας, όπως ένα κουμπί κλείστρου αφής, προσανατολισμό πορτρέτου, καλλιτεχνικό εφέ bokeh, πανοραμική λήψη και πολλά ακόμη.

Τα Xperia 1 III και Xperia 5 III διαθέτουν επίσης το πιο πρόσφατο Optical SteadyShot με FlawlessEye, το οποίο συνδυάζει την αυξημένη ταχύτητα ανάγνωσης του αισθητήρα εικόνας με τον πρωτότυπο αλγόριθμο της Sony για οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ομαλό, για πλάνα βίντεο χωρίς αναταράξεις.

Μεταφέροντας τους σινεφίλ στη μεγάλη οθόνη

Είτε ταξιδεύετε είτε βρίσκεστε στο σπίτι με άνεση, τα νέα μοντέλα Xperia είναι ένα πραγματικό όνειρο για τους σινεφίλ. Το Xperia 1 III διαθέτει μεγάλη οθόνη 6,5 ιντσών, 21:9 CinemaWide 4K HDR OLED με ρυθμό ανανέωσης 120Hz ενώ το Xperia 5 III προσφέρει εντυπωσιακή οθόνη 6,1 ιντσών 21:9 CinemaWide HDR OLED με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Και τα δύο μοντέλα μεταφέρουν τους χρήστες σε μία μοναδικά συναρπαστική εμπειρία θέασης, επιτρέποντάς τους να χαθούν μέσα στις αγαπημένες τους ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές.

Gaming

Οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν ένα βασικό πλεονέκτημα με τις αναβαθμίσεις των Xperia 1 III και Xperia 5 III. Η γνώριμη οθόνη 21:9 μεταφέρει τους παίκτες στο κέντρο της δράσης και χάρη σε μια νέα και βελτιωμένη οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, η οποία τώρα ενσωματώνεται στη σειρά 1, καθώς και στη σειρά 5, τα αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, αποδίδονται καθαρά για πραγματικά ομαλό gameplay. Η προσθήκη της λειτουργίας μείωσης Motion Blur 240Hz σημαίνει, επίσης, ότι η οθόνη ενημερώνεται με απίστευτο ρυθμό 240 φορές το δευτερόλεπτο με κρυστάλλινη ευκρίνεια χωρίς θόλωση. Ο ρυθμός σάρωσης αφής 240Hz διασφαλίζει, επίσης, ότι η δράση συμβαίνει ακριβώς όπως προβλεπόταν, άρα και ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Δημιούργησε ταινίες όπως οι επαγγελματίες

Το Cinematography Propowered by CineAlta ” επιτρέπει περισσότερες επιλογές για συναρπαστική αφήγηση μέσω δραματικής κινηματογραφικής λειτουργίας αργής κίνησης, χάρις στη δυνατότητα εγγραφής ταινιών αργής κίνησης 4K HDR 120fps, που μπορεί να συλλάβει και να αναπαράγει αργή κίνηση έως x5 όταν ρυθμιστεί στα 24fps. Καταγράφει επίσης σε αναλογία 21:9 στα 24/25/30/60fps, ενισχύοντας την κινηματογραφική έκφραση. Οκτώ διαφορετικά προφίλ διαχείρισης χρωμάτων εμφάνισης σας επιτρέπουν να αλλάξετε εντελώς τη «διάθεση» των σκηνών σας, χρησιμοποιώντας διαφορετικά στυλ κινηματογράφου, ένα ζωτικό εργαλείο για προηγμένη αφήγηση. Η μοναδική τεχνολογία έξυπνου φίλτρου αέρα της Sony χρησιμοποιεί τη βραβευμένη τεχνολογία διαχωρισμού ήχου για τη μείωση των παρεμβολών ανέμου για σαφέστερη εγγραφή ήχου.

Αναπαραγωγή ήχου 

Όπως και η βιωματική εμπειρία για τους σινεφίλ, τα νέα μοντέλα Xperia διαθέτουν ήχο ρυθμισμένο σε συνεργασία με τη Sony Music Entertainment. Εκτός από τη μοναδική αποκωδικοποίηση υλικού, ένα νέο ηχείο virtualiser επιτρέπει στα Xperia 1 III και Xperia 5 III να είναι τα πρώτα smartphone στον κόσμο με αναπαραγωγή ήχου 360 Reality Audio ενσωματωμένο στα ηχεία. Οι ακροατές μπορούν να βιώσουν μία εμπειρία με έναν τόσο αυθεντικό ήχο σαν να βρίσκονται σε ζωντανή συναυλία ή σαν να βρίσκονται με τον καλλιτέχνη που ηχογραφεί σε στούντιο. Μπορείτε να το απολαύσετε μέσω των στερεοφωνικών ηχείων FullStage και με ενσύρματα ή ασύρματα ακουστικά. Επιπλέον, οι νέοι συνδρομητές του TIDAL θα λάβουν δωρεάν τρεις μήνες TIDAL Hi-Fi όταν αγοράσουν οποιοδήποτε από τα δύο μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας ήχου 360 Reality Audio.

Tαχύτητα 

Συνδυάζοντας τη συνδεσιμότητα 5G και Wi-Fi με την πιο πρόσφατη πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 888 5G για κινητά, η επόμενη γενιά Xperia ανεβάζει το επίπεδο για τις επιδόσεις των smartphone. Αυτό οφείλεται στον επεξεργαστή Qualcomm Kryo 680 που επιτρέπει 25% υψηλότερη απόδοση και στην GPU Qualcomm Adreno 660 που προσφέρει 35% ταχύτερη απόδοση γραφικών από την προηγούμενη γενιά.

Η έξυπνη συνδεσιμότητα χρησιμοποιεί την τεχνολογία deep learning της Xperia που χρησιμοποιεί τις βιβλιοθήκες Νευρωνικών Δικτύων της Sony και αναλύει τα σήματα Wi-Fi για να προβλέψει μελλοντικά προβλήματα συνδεσιμότητας. Τα Xperia 1 III και Xperia 5 III αξιολογούν την ποιότητα του διαθέσιμου Wi-Fi πριν από τη σύνδεση, οπότε δεν υπάρχει πλέον σύνδεση σε Wi-Fi που δεν λειτουργεί. Εάν προβλεφθούν εκπτώσεις στην ποιότητα σύνδεσης Wi-Fi, χρησιμοποιεί δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Mπαταρία

Με μπαταρία 4.500 mAh, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν άφθονη ισχύ για να κάνουν τους χρήστες να βγάζουν όλη την ημέρα, ενώ μια σειρά λειτουργιών φόρτισης βοηθά στη μεγιστοποίηση της ευκολίας και στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Όταν η μπαταρία χρειάζεται φόρτιση, μπορεί να φτάσει έως και 50% σε μόλις 30 λεπτά με τον συμπεριλαμβανόμενο φορτιστή XZQ-UC1. Επιπλέον, το Xperia Adaptive Charging επιτρέπει την επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας έως και τρία χρόνια (από δύο στα προηγούμενα μοντέλα) και στις δύο συσκευές. Το Xperia Adaptive Charging λειτουργεί παρακολουθώντας το τηλέφωνο καθώς φορτίζει, για να εξασφαλίσει ότι η μπαταρία δεν καταπονείται.

Τέλος, το Xperia 1 III υποστηρίζει μια λειτουργία ασύρματης φόρτισης και κοινής χρήσης μπαταρίας, επιτρέποντας στη συσκευή να είναι συνδεδεμένη σε έναν ασύρματο φορτιστή για άνετη φόρτιση της μπαταρίας. Χάρη στη λειτουργία κοινής χρήσης μπαταρίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πηγή φόρτισης για άλλες συσκευές.

Σχεδιασμός με γνώμονα τη λειτουργικότητα

Τα Xperia 1 III και Xperia 5 III είναι κατασκευασμένα για να είναι στιβαρά. Το Xperia 1 III συνδυάζει υλικά υψηλής ποιότητας με τολμηρό και ξεχωριστό σχεδιασμό. Από το «παγωμένο» γυαλί στο πίσω μέρος έως το μεταλλικό πλαίσιο, πρόκειται για ένα ακαταμάχητο συνδυασμό σχεδιασμού και λειτουργικότητας. Διαθέτει επίσης Corning Gorilla Glass Victus στην οθόνη, το πιο σκληρό γυαλί Gorilla μέχρι σήμερα – με βελτιωμένη απόδοση τόσο στις πτώσεις όσο και στις γρατσουνιές. Παράλληλα, το Xperia 5 III είναι ο συμπαγής συγγενής του με Corning Gorilla Glass 6 στο πίσω μέρος του και οθόνη με ένα κομψό φινίρισμα γυαλιού που καθρεπτίζει, αλλά διαθέτει και στιβαρό μεταλλικό σκελετό. Για περισσότερη ασφάλεια, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν πιστοποίηση IP65/68 για αντοχή στο νερό και προστασία από τη σκόνη.

Για τους πολυάσχολους multitaskers, τα δύο μοντέλα διαθέτουν αναβαθμίσεις στη λειτουργικότητα χρήσης πολλών παραθύρων. Με τη λειτουργία αναδυόμενου παραθύρου, οι χρήστες μπορούν εύκολα να χειριστούν μια νέα εργασία και στη συνέχεια να επιστρέψουν σε ότι έκαναν.

Τέλος, όταν συνδέονται με ακουστικά Sony, οι χρήστες έχουν εύκολη πρόσβαση στην εφαρμογή Sony | Headphone Connect χρησιμοποιώντας το νέο μενού Side Sense για γρήγορη συνδεσιμότητα.

Sony Xperia 5 III

Αξεσουάρ

Τα δύο μοντέλα διατίθενται με μία νέα βελτιωμένη αντιβακτηριδιακή θήκη. Σχεδιασμένες με γνώμονα την ανθεκτικότητα, οι θήκες διαθέτουν ενσωματωμένη βάση που υποστηρίζει οριζόντια τοποθέτηση και παρέχει μια άνετη εμπειρία θέασης. Είναι επίσης επικαλυμμένες με αντιβακτηριδιακό υλικό που έχει ποσοστό προστασίας έως και 99,9% – εμποδίζοντας την ανάπτυξη των κυττάρων και διατηρώντας την καθαριότητα.

Ένας συμπαγής φορτιστής 30W είναι, επίσης, διαθέσιμος και προσφέρει τροφοδοσία μέσω USB-C. Σχεδιασμένος με ασφάλεια για προστασία από την υπερθέρμανση, αυτός ο νέος φορτιστής είναι πιστοποιημένος με υποστήριξη PPS (Programmable Power Supply) για μείωση της θερμότητας.

Διαθεσιμότητα

Το Xperia 1 III θα είναι διαθέσιμο σε Frosted Black και Frosted Purple, με προεγκατεστημένο Android 11 το καλοκαίρι του 2021.

Το Xperia 5 III θα είναι διαθέσιμο σε Μαύρο, Ροζ και Πράσινο, με προεγκατεστημένο Android 11 το καλοκαίρι του 2021.


 
Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

 
Aρθρογράφος

Πέτρος Λιαρόπουλος

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία το 2013. Δύο χρόνια αργότερα, μπήκε επαγγελματικά στο χώρο. Ασχολείται κυρίως με τη φωτογράφιση γάμου, ενώ στον ελεύθερό του χρόνο φωτογραφίζει τοπία. Αγαπάει τον μινιμαλισμό και είναι λάτρης της τεχνολογίας.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;
   

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο