Νέα μοντέλα

SONY XPERIA 1V

Tο πρώτο παγκοσμίως smartphone που είναι εξοπλισμένο με έναν ολοκαίνουριο αισθητήρα εικόνας CMOS με 2-layer Transistor Pixel!

Το Xperia 1 V φιλοδοξεί να ανεβάσει τον πήχη με τον πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα εικόνας του, που απεικονίζει πλούσια χρώματα και υφές ανθρώπων, τοπίων και σκηνών ακόμα και σε σκοτεινές συνθήκες.

Λόγω του συνδυασμού της απόδοσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η οποία είναι περίπου διπλάσια σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, και της τεχνολογίας επεξεργασίας πολλαπλών καρέ με υπέρθεση υψηλής ταχύτητας του Xperia 1 V, είναι δυνατή η λήψη μιας φωτογραφίας χωρίς θόρυβο με ευρύτερο δυναμικό εύρος που είναι ισοδύναμο με μια κάμερα πλήρους καρέ. Ο φακός των 24 mm στο πίσω μέρος του Xperia 1 V είναι εξοπλισμένος με έναν αισθητήρα εικόνας CMOS 2-layer Transistor Pixel stackedExmor T for mobile“, ο οποίος είναι περίπου 1,7 φορές μεγαλύτερος από τον προηγούμενο αισθητήρα εικόνας. Επιπλέον, ο φακός οπτικού ζουμ 85-125 mm (F2.3-F2.8) επιτρέπει φωτεινά πορτραίτα με μικρή παραμόρφωση.

Το SCinetone, γνωστό από τους κινηματογραφιστές, έχει προσαρμοστεί και εγκατασταθεί για κινητά. Δεδομένου ότι η υφή του ανθρώπινου δέρματος μπορεί να εκφραστεί όμορφα κατά τη λήψη, είναι δυνατόν να καταγραφεί ως μια εντυπωσιακή κινηματογραφική εικόνα όπως είναι, χωρίς χρωματική διαβάθμιση. Επιπλέον, ο νέος αισθητήρας έχει περίπου τρεις φορές υψηλότερο επίπεδο σήματος κορεσμού σε σύγκριση με τον συμβατικό αισθητήρα, ενώ η μοναδική επεξεργασία ποιότητας εικόνας καταστέλλει το θόρυβο που τείνει να εμφανίζεται σε σκοτεινές σκηνές, με αποτέλεσμα όμορφες εικόνες με απαλά χρώματα.

Το Xperia 1 V διαθέτει πληθώρα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων προεπιλογών χρώματος, όπως το Creative Look, που υπάρχει και στις φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha, και AF (αυτόματη εστίαση) υψηλής απόδοσης σε πραγματικό χρόνο. Έχουν προκαθοριστεί διάφορες ρυθμίσεις χρώματος, όπως πολύχρωμα λουλούδια και καθαρός μπλε ουρανός, ή η δημιουργία ενός μαλακού, διαφανούς φινιρίσματος. Η υψηλής απόδοσης ΑΕ ματιών σε πραγματικό χρόνο και η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνοiv των Xperia επιτρέπει τη λήψη με εστίαση στα μάτια ενός ατόμου ή ενός συγκεκριμένου θέματος. Με το AI βάθους που αναλύει τις πληροφορίες απόστασης, ακόμη και τα μακρινά θέματα μπορούν να εστιαστούν με σαφήνεια. Επιπλέον, η συνεχής λήψη υψηλής ταχύτητας έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο με παρακολούθηση AF/AE είναι τώρα διαθέσιμη, ώστε να μη χαθεί καμία στιγμή.

Βελτιωμένη εμπειρία Vlog

Το Xperia 1 V καλύπτει τις ανάγκες όλων των δημιουργών με τη ρύθμιση Product Showcase, η οποία είναι μια δημοφιλής λειτουργία στη σειρά VLOGCAM της Sony και μετατοπίζει την εστίαση της φωτογραφικής μηχανής στο προϊόν, αντί για το πρόσωπο του κριτικού, κατά τη λήψη. Επιπλέον, ένα νέο μικρόφωνο με προτεραιότητα στη φωνή είναι τοποθετημένο κοντά στην πίσω κάμερα. Ακόμη και όταν βρίσκεστε σε μια πολυσύχναστη εξωτερική τοποθεσία, η φωνή του δημιουργού καταγράφεται καθαρά, ώστε να γίνεται εύκολη η μετάβαση από τη λήψη στη διάθεση του βίντεο. Κατά την πραγματοποίηση ζωντανής ροής στο YouTube μέσω της λειτουργίας εγγραφής βίντεο “Videography Pro“, οι συνομιλίες από τους θεατές μπορούν να προβάλλονται ταυτόχρονα στην ενότητα σχολίων, επιτρέποντας την άμεση αλληλεπίδραση με τους θεατέςvi σε πραγματικό χρόνο. Η διεπαφή χρήστη υποστηρίζει επίσης την κατακόρυφη λήψη, ώστε να μπορείτε να τραβήξετε περιεχόμενο σε οποιονδήποτε προσανατολισμό, είτε κατακόρυφα είτε οριζόντια.

Καθηλωτική εμπειρία

Το νεότερο Xperia smartphone ναυαρχίδα φιλοξενεί μια 4K OLED οθόνη 6,5 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και λιγότερη θολούρα. Ο ισχυρός και μειωμένου θορύβου ενισχυτής ηχείων βελτιώνει την εξάπλωση και το βάθος του ήχου, καθώς και την επέκταση των χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων, δημιουργώντας έναν πιο δυναμικό και καθαρό ήχο. Το Xperia 1 V προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία προβολής ταινιών και μουσικής χωρίς την ανάγκη πρόσθετου ηχείου.

Στην πίσω πλευρά, διαθέτει ένα λειτουργικό σχεδιασμό αφής που χρησιμοποιεί ένα μοναδικά ανεπτυγμένο ανάγλυφο γυαλί. Σε συνδυασμό με τις λεπτές σχισμές στο πλάι, παρέχει σταθερό κράτημα και αποτρέπει την ολίσθηση όταν κρατάτε το smartphone κατά τη διάρκεια λήψης ή προβολής.

Μεγάλης διάρκειας ισχύς μπαταρίας και ισχυρή CPU

Παρά τη χρήση της 4K οθόνης, είναι εφικτή η συνεχής αναπαραγωγή βίντεο διάρκειας περίπου 20 ωρών με την ισχυρή μπαταρία των 5.000mAh. Υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, γρήγορη φόρτιση 30 λεπτών έως 50%, και επιπλέον, η μοναδική τεχνολογία βελτιστοποίησης φόρτισης του Xperia εξυπηρετεί τους χρήστες με μια μπαταρία που διατηρεί το 80% ή περισσότερο της μέγιστης χωρητικότητάς της ακόμη και μετά από 3 χρόνια.

Βελτιώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και την απαγωγή θερμότητας, το Xperia 1 V επιτυγχάνει υψηλές επιδόσεις και ανθεκτικότητα, και είναι δυνατές οι λήψεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα με ταυτόχρονη καταστολή της αύξησης της θερμότητας. Βασισμένο στην πλατφόρμα Snapdragon 8 Gen2 για smartphone, η ενεργειακή απόδοση της CPU έχει βελτιωθεί κατά περίπου 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλοxiv. Η κατανάλωση ενέργειας κατά τη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής έχει μειωθεί κατά περίπου 20% και ο όγκος του φύλλου διάχυσης θερμότητας έχει αυξηθεί κατά περίπου 60% για την απόδοση απαγωγής θερμότητας της κύριας μονάδας.

Το αποκλειστικό προστατευτικό κάλυμμα του Xperia 1 V διαθέτει μια λαβή στο κάτω μέρος της κεντρικής μονάδας για να βελτιώσει την εμπειρία λήψης. Εκτός από τη συμβατική οριζόντια βάση, υποστηρίζει και κάθετη στήριξη, καθιστώντας εύκολη τη χρήση του όχι μόνο για την παρακολούθηση βίντεο αλλά και για ζωντανή μετάδοση και συνομιλία μέσω βίντεο. Το πίσω μέρος του προστατευτικού καλύμματος ενσωματώνει την ανάγλυφη σχεδίαση που εφαρμόζεται στο πίσω μέρος του σώματος του “Xperia 1 V“, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται ο αρχικός σχεδιασμός της συσκευής ακόμη και όταν το προστατευτικό κάλυμμα είναι τοποθετημένο. Διατίθενται τρία χρώματα xvi για να ταιριάζει με το σώμα της συσκευής.

Διαθεσιμότητα

Το Xperia 1 V θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη Ιουνίου σε Black και Khaki Green.

Οι προπαραγγελίες για το Xperia 1 V θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο. Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, οι πελάτες που θα προπαραγγείλουν το Xperia 1 V που θα προπαραγγείλουν το Xperia 1 V θα μπορούν να λάβουν τα βραβευμένα ακουστικά εξουδετέρωσης θορύβου WΗ-1000XM5 της Sony μαζί με την αγορά.

 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.