Εκθέσεις φωτογραφίας

SPAP PHOTOGRAPHY: ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Με την στροφή της μηχανής του στη γυναίκα, ο καλλιτέχνης αγκαλιάζει το γυναικείο σώμα ως ζωτικό μέσο για την αφήγηση.

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Ελούντα Mare στην Κρήτη παρουσιάζει ατομική έκθεση φωτογραφίας του SPAP Photography (Σπύρου Παπαδάτου).

Μέσα στα χρόνια καριέρας του, ο καλλιτέχνης κατάφερε να αποδώσει και να εκθειάσει τη γυναικεία μορφή με πρωτοφανή δυναμισμό. Πάντα αληθινή και πάντα παραδομένη στην ιδέα πίσω από το φευγαλέο στιγμιότυπο που ο καλλιτέχνης επιλέγει να παγιδέψει στο χρόνο.

Η γυναικεία μορφή ήταν πάντα μια πηγή γοητείας για τους περισσότερους καλλιτέχνες. Για τον Σπύρο Παπαδάτο, η προσέγγιση της γυναικείας μορφής είναι φυσική και αθώα, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί πρόκληση να σπάσει τα ταμπού και τα στερεότυπα. Με την στροφή της φωτογραφικής του μηχανής στη γυναίκα, ο καλλιτέχνης αγκαλιάζει το γυναικείο σώμα ως ζωτικό μέσο για την αφήγηση, εκφράζοντας ταυτότητα και αντανακλώντας την ατομική και συλλογική εμπειρία.

Ανάμεσα στα έργα της έκθεσης βρίσκονται και έργα που έχουν λάβει διάφορες διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς όπως για παράδειγμα το “Lonely Dancer” (φωτογραφία στην κορυφή της σελίδας) το οποίο έχει πάρει διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό: “26th Trierenberg Super Circuit 2017”- The World’s Largest Photo Art Contest.

  • Εγκαίνια: 28 Ιουλίου 2017 (20.00)
  • Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιουλίου – 10 Αυγούστου, 2017
  • Ωράριο: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 18:00 – 24:00, Τρίτη: 12:00 – 18:00, Σάββατο: 14:00 – 21:00