Mεγάλη Προσφορά Nitecore!
Know How

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΡΟΜΠΟΤ!

Όταν η τέχνη συναντά την τεχνική!

Το ειδησεογραφικό site Vox.com, “συναντήθηκε” με έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς που ασχολούνται με τον τομέα της διαφήμισης, τον Steve Giralt, και o τελευταίος αποκάλυψε μικρά μυστικά για τον τρόπο που κινηματογραφήθηκε μία από τις πιο εντυπωσιακές καμπάνιες του Jack Daniels.

Ο Steve Giralt είναι ένας θρύλος στον κόσμο της φωτογραφίας φαγητού. Οι δημιουργίες του “παίζουν” σε όλα τα media και σχεδόν όλες περιλαβάνουν ειδικά κατασκευασμένες εξέδρες και ρομπότ-κάμερες αξίας 200.000$!

Η προαναφερόμενη διαφήμιση του Jack Daniels, είχε κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις: ένα γυάλινο ποτήρι γεμάτο παγάκια και ποτό που στριφογυρίζει ταχύτατα! Τη στιγμή που μια φέτα λάιμ προσγειώνεται εντός του και δημιουργείται το πιτσίλισμα, η κίνηση γίνεται slow motion. Ενώ η ιδέα ακούγεται απλή, είναι σχεδόν αδιανόητο το να φανταστεί κανείς πόσο περίπλοκο είναι το να γυριστεί!

Ο Steve Giralt λοιπόν, εξηγεί στο παρακάτω video, πώς επιτεύχθηκε το τελικό αποτέλεσμα:

 

Ένας από τους ανθρώπους που συμμετείχε στο σχεδιασμό και την κατασκευή της ειδικής πλατφόρμας στην οποία τοποθετήθηκε η κάμερα για το γύρισμα της διαφήμισης, ήταν ο Matthew Huber, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, πόσταρε το παρακάτω ενδιαφέρον video με όλη τη διαδικασία δημιουργίας της πλατφόρμας:


Θέλεις να μαθαίνεις τα πάντα για τη φωτογραφία;




Aρθρογράφος

Νίκος Κατσουλώτος

Νίκος Κατσουλώτος

Διδάκτορας Ψηφιακών Τεχνών, με ειδίκευση στο cinemagraph (Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, με θέμα την πολιτική αφίσα (Ακαδημία Τεχνών του Νόβι Σαντ). Είναι Πτυχιούχος Γραφιστικής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συνεργάτης της Νexus Publications AE από το 2009, ως graphic designer και αρθρογράφος. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Photoshop ...απλά!" και "Cinemagraph" που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας. Από το 2019 είναι contributing writer στην "ΗuffPost Greece" και συνεργάτης της "Εφημερίδας των Συντακτών".

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;
   

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο