Νέα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: EKTAKTH ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

“Ίσως να έχουμε την δυνατότητα να επηρεάσουμε την απόφαση αυτή έτσι ώστε να μη ζημιωθεί ο κλάδος μας.”

Oι τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της φωτογράφισης ταυτοτήτων έχουν θορυβήσει τον κλάδο, ο οποίος αναζητά τρόπους αντίδρασης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Φωτογράφων και Βιντεογράφων Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τα μέλη του σε Έκτακτη Συνέλευση, την Τετάρτη 28.2.18 στις 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27, 1ος όροφος).

Στη σχετική ανακοίνωση που λάβαμε διαβάζουμε τα εξής:

Η συνέλευση αφορά όλους, τα μέλη ή μη του Σωματείου μας. Θα σας ενημερώσουμε για τις έως τώρα εξελίξεις πάνω στο θέμα των ταυτοτήτων και για τις τελευταίες κινήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, τις οποίες παρακολουθούμε στενά την τελευταία εβδομάδα.   

Ζητάμε από όλους τους φωτογράφους είτε έχουν κατάστημα είτε όχι (όλοι θα επηρεαστούν από το θέμα που προκύπτει) να προσέλθουν και να αποφασίσουν για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε ως επαγγελματίες. Σε περίπτωση που δεν έχετε ενημερωθεί, σύντομα η φωτογράφιση των ταυτοτήτων θα υλοποιείται για λόγους ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα.

Είναι κάτι το οποίο δεν έχει φτάσει στην τελική του ευθεία ακόμα. Ίσως να έχουμε την δυνατότητα να επηρεάσουμε την απόφαση αυτή έτσι ώστε να μη ζημιωθεί ο κλάδος μας. Σας παρακαλούμε να είστε όλοι παρόντες.

Θυμίζουμε πως στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Ο.Φ. μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε (14/2/18) μεταξύ στελεχών της  καθώς και εκπροσώπων της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΚΑΦ με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτριο Αναγνωστάκη και τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου τονίστηκε πως: “Μας ανακοινώθηκε ότι (από) το Υπουργείο υπάρχει σαφής κατεύθυνση, ώστε η λήψη των φωτογραφιών να μην γίνεται από τους Επαγγελματίες  Φωτογράφους.”

Ενόψει των παραπάνω εξελίξεων, ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες της Βορείου Ελλάδας, η παρουσία τους και στην ενημέρωση που θα πραγματοποιήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΔΣ της Π.Ο.Φ. Σπύρος Διαμαντόπουλος την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Porto Palace, με ώρα έναρξης τις 12μμ, στα πλαίσια του 11ου Photonet Show είναι καθοριστικής σημασίας!