Εκθέσεις φωτογραφίας

STΕPHANE CHARPENTIER: “THE CORE”

Η έκθεση διαρκεί έως τις 12 Δεκεμβρίου 2017.

Το Void παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό τον Γάλλο καλλιτέχνη Stéphane Charpentier με μια φωτογραφική εγκατάσταση, ένα publication και με ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα.

Είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος καλλιτέχνης (ο οποίος από το 2015 ζει μόνιμα στην Αθήνα) παρουσιάζει έργα του στην Ελλάδα  Ο τίτλος της έκθεσης είναι “The Core” και  θα διαρκέσει από έως τις 12 Δεκεμβρίου 2017.

H εγκατάσταση περιλαμβάνει ασπρόμαυρες φωτογραφίες πολυώροφων κτιρίων. Εικόνες υψηλής αντίθεσης. Μια μεταφορά στο ανθρώπινο οικοσύστημα που αποπνέει συναισθήματα μοναξιάς και δυστοπισμού. Απέναντι σε αυτές, βρίσκονται ξεθωριασμένα πορτρέτα, σοκαρισμένες φιγούρες, πρόσωπα φαινομενικά υπνωτισμένα από μια εκτυφλωτική λάμψη.

O Stéphane χρησιμοποιεί την αναλογική φωτογραφία ως κύριο μέσο επικοινωνίας  και επιλέγει να δημιουργεί μεγάλης χρονικής διάρκειας φωτογραφικές σειρές. Πειραματίζεται με το video, δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους, εγκαταστάσεις, και συνεργάζεται συχνά με μουσικούς διαφόρων ειδών.

Από το παράλληλο πρόγραμμα που συνοδεύει την έκθεση, ξεχωρίζει το Void darkroom Night που θα διεξαχθεί την Τρίτη 12.12.2017 στις 19:00. Κατά τη διάρκειά του το Void θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο σκοτεινό θάλαμο, ανοιχτό στο κοινό, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν τον Stéphane κατά τη διάρκεια εμφάνισης αναλογικών εικόνων του, σε χαρτί silver baryta, διάστασης 50×60 cm. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα παρουσιαστεί και μέσω livestreaming από το website του Void. Δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις του παράληλλου προγράμματος εδώ.

  • Χώρος: Void, Νίκης 30, Αθήνα
  • Διάρκεια: ως 12/12/17
  • Ωράριο: Τετάρτη -Σάββατο, 12:00 – 18:00