Εκθέσεις φωτογραφίας

“ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ” ΑΠΟ ΤΟ Δ.ΙΕΚ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις 19:30.

Δέκα τρεις νέοι φωτογράφοι, με κοινό σημείο εκκίνησης το Τμήμα «Τέχνη Φωτογραφίας» του Δ.ΙΕΚ Κηφισιάς καταγράφουν το βίωμά τους μέσα στην σύγχρονη συνθήκη και αφήνουν το ίχνος τους.

H Μέλιννα Καμινάρη, (Δρ Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και Φωτογράφος, επιμελήτρια της έκθεσης, εκπαιδεύτρια Δ.ΙΕΚ Τέχνης Φωτογραφίας) σημειώνει για την έκθεση:

Ζώντας την εφηβεία ή την μετα-εφηβεία τους σε μια εποχή ραγδαίων αναταράξεων και βίαιων αλλαγών -τις οποίες όλοι μας έχουμε πλέον αισθανθεί και βιώσει- επιχειρούν μια επανα-οικειοποίηση του εδώ και τώρα τους. Ψάχνουν εκείνο το σταθερό σημείο από όπου θα εκκινήσουν εκ νέου, αυτή τη φορά όμως σε έναν τόπο που θα ακούει τα βήματά τους και τις ανάσες τους.

Στην ουσία, αυτό που βλέπουμε στις εικόνες τους είναι η εναγώνια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της ταυτότητάς τους, την αναζήτηση μετά την καταστροφή, μιας ακτίνας φωτός μέσα στο σκοτάδι, κι μέσω αυτής, τον δρόμο που οδηγεί προς το μέλλον.

Αυτό το σημείο εκκίνησης προβάλουν από αυτή την έκθεση και μας προσφέρουν ένα είδος οδηγού επιβίωσης και προσανατολισμού μέσα στην κρίση. Μέσα από την διορατικότητα του βλέμματός τους, μας δείχνουν το τι βαραίνει τελικά στην ψυχή μας ως πιο σημαντικό: η ιδιότητά μας να είμαστε άνθρωποι.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του Δ.ΙΕΚ Κηφισιάς: Καραγεωργίου Μάριος, Καρέτσος Παναγιώτης, Κωστή Στέφη, Μαραγκού Λουκία (φωτό στην κορυφή της σελίδας), Μελισσάργου Ιωάννα, Μιχάλη Κατερίνα, Πανίτσα Βάσω, Παπούλιας Γιώργος, Παρόγλου Ελένη, Πρέκα Χρυσούλα, Σωπάκη Μαριανινα, Τζαχρήστα Στέλλα, Χανιώτη Μάντυ και η Καμινάρη Μέλιννα.

  • Χώρος: -ΙΣΜΟΣ, Ευπατριδών 17 & Τριπτολέμου, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός), τηλ.: 210-3463990
  • Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Ιουνίου, 19:30
  • Διάρκεια: Σάββατο 17 Ιουνίου, 18:00 – 22:00 & Κυριακή 18 Ιουνίου, 16:00 – 20:00

Χανιώτη Μάντυ