Ενδιαφέρουν

“ΤΟ ΣYΓΧΡΟΝΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤAΖ”: ΟΜΙΛIΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣIΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝAΣΗ ΣΤΑΥΡAΚΗ ΣΤO PHOTOMETRIA PHOTOGRAPHY CENTER

H ομιλία και η παρουσίαση της δουλειάς του Θανάση Σταυράκη θα πραγματοποιηθεί, με δωρεάν είσοδο, στα Γιάννενα, αύριο Τετάρτη 15/3, στις 19.00.

Το φωτορεπορτάζ. Ίσως ο πιο απαιτητικός και ψυχοφθόρος τομέας της φωτογραφίας. Αλλά ταυτόχρονα γεμάτος εναλλασσόμενα συναισθήματα.

Σε εγρήγορση όλο το εικοσιτετράωρο. Σε ετοιμότητα για την κάλυψη της πάντα απροσδόκητης επικαιρότητας. Ταχύτητα στις αποφάσεις και εγκυρότητα στο τι μεταδίδεις. Η καθημερινότητα ενός φωτορεπόρτερ διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Μini CV

O Θανάσης Σταυράκης γεννήθηκε στη Στοκχόλμη το 1973. Η καταγωγή του είναι από τα Γιάννενα.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία το 1991 – 92. Ξεκίνησε να εργάζεται ως φωτορεπόρτερ τον Αύγουστο του 1992. Εργάστηκε σε ελληνικά πρακτορεία φωτορεπορτάζ και στην εφημερίδα Έθνος. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Έψιλον και Ταχυδρόμος.

Τον Απρίλιο του 2000 ξεκίνησε να εργάζεται στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Τhe Associated Press. Από το καλοκαίρι του 2014 είναι προϊστάμενος των φωτογραφικών τμημάτων του AP για την Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Τα τελευταία 31 χρόνια έχει καλύψει. με πολυάριθμες αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδησεογραφικά γεγονότα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Photo World, του ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ φωτορεπορτάζ στην Ελλάδα.

  • Χώρος διεξαγωγής του event: Photometria Photography Center, 21ης Φεβρουαρίου 184, Ιωάννινα
  • Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 7μμ
  • Είσοδος: ελεύθερη

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;