Εκθέσεις φωτογραφίας

STEPHANIE CHIANDA: “ME, MYSELF & I”

H Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την έκθεση της Κενυάτισσας εικαστικού από τις 3 έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Στην πρώτη της ατομική έκθεση, η Stephanie Chianda βρίσκει στην αυτοπροσωπογραφία ένα μέσο για την ανθρώπινη επανασύνδεση και μια κοινοτική γλώσσα στη σύγχρονη καθημερινή ζωή. Αυτό κορυφώνεται με τη σειρά έργων που παρουσιάζονται σε αυτήν την έκθεση σε φωτογραφία, ψηφιακά σχέδια και εγκατάσταση βίντεο.

Ο τίτλος της έκθεσης, Me, Myself & I, με την πρώιμη ετυμολογία του να χρονολογείται από την αγγλοσαξονική εποχή, μιλά για τη φυσική, την ψυχική και την πνευματική πραγματικότητα του καλλιτέχνη, που έφερε στο προσκήνιο η μοναξιά της πανδημίας.

Η Chianda άρχισε να εργάζεται σε αυτές τις εικόνες καθώς εμφανιζόταν η πανδημία του κορωνοϊού. Γιατρός τη μέρα, Εικαστικός τη νύχτα. Ως βασική εργαζόμενη με ειδίκευση στη Μαιευτική και Γυναικολογία, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του ιού και καθώς η πανδημία γινόταν πιο έντονη, το καβαλέτο για τις ελαιογραφίες έδωσε τη θέση της στην οθόνη του τηλεφώνου για τα ψηφιακά σχέδια.

Η έκθεση προσκαλεί τους θεατές να μην δουν απλώς τον καλλιτέχνη, αλλά να δουν τον εαυτό τους σε αυτές τις εικόνες και να ρωτήσουν: “θα ήμουν σε αυτήν την κατάσταση;” Η πανδημία μάς ανάγκασε να είμαστε ενδοσκοπικοί και οι θεατές μένουν να αναρωτιούνται ιδιαίτερα για τη ζωή που έζησαν κατά τη διάρκεια του lockdown, να αναλογιστούν τις στιγμές αδυναμίας και μοναξιάς και πώς εξελίχθηκαν από αυτή την εμπειρία.

  • Χώρος: Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη, τηλ.: 211 4052 138 
  • Διάρκεια: 3 έως 15 Φεβρουαρίου 2023
  • Ωράριο: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 17:30-21:30 – Σάββατο: 12:00-14:30 – Κυριακή, Πέμπτη: Κλειστά
  • Είσοδος Ελεύθερη