Εκθέσεις φωτογραφίας

STILL LIFE ΣΤΗΝ BLANK WALL GALLERY

Διάρκεια έκθεσης: έως 7 Δεκεμβρίου 2022

Φωτογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό μας παρουσιάζουν εικόνες αντικειμένων της καθημερινότητας, τα οποία έχουν αποδοθεί με ένα διαφορετικό τρόπο.

Βλέπουμε τους πειραματισμούς των καλλιτεχνών με το φως, τα υλικά και τις φόρμες και το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι πιο βελτιωμένο από το αυθεντικό αντικείμενο τις περισσότερες φορές.

Οι περιορισμοί των προηγούμενων χρόνων σίγουρα λειτούργησαν ως κίνητρο για πολλούς φωτογράφους στο να στραφούν στο είδος αυτό της φωτογραφίας βρίσκοντας διέξοδο και έμπνευση μέσα στο σπίτι ή το studio. Πολλές από αυτές τις φωτογραφίες τραβήχτηκαν στον αντίποδα της φωτογραφίας δρόμου, αφού τα lockdown σε παγκόσμιο επίπεδο δεν άφηναν πολλά περιθώρια για εξωτερικές φωτογραφήσεις.

Leka Huie

Σε κάθε περίπτωση όμως το αποτέλεσμα δεν είναι κατώτερο των προσδοκιών μια και όλες οι εικόνες ξεχειλίζουν από δημιουργικότητα. Τα αντικείμενα παρουσιάζονται μέσα από τη δημιουργική ματιά και την αισθητική των φωτογράφων και παίρνουν μία νέα διάσταση στα μάτια όλων μας.

  • Xώρος: Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη – Τηλ.: 211 4052 138 
  • Διάρκεια έκθεσης: έως 7 Δεκεμβρίου 2022
  • Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη, Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30-21:30 | Σάββατο: 12:30-14:30 | Κυριακή και Πέμπτη: κλειστά
  • Είσοδος ελεύθερη

Petra Gombos

Eva Berler

  • Φωτό: Silvija Treice

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;