Εκθέσεις φωτογραφίας

STREET PHOTOGRAPHY ΣΤΗΝ BLANK WALL GALLERY

Φωτογραφίες δρόμου από 90 και πλέον καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου.

Η φωτογραφία δρόμου είναι πάντα ένα ιδαίτερα ενδιαφέρον είδος φωτογραφίας για τους θεατές, αφού είναι μία αποτύπωση της ζωής σε πόλεις που ίσως πολλοί από εμάς δεν έχουν ποτέ επισκεφθεί. Για πολλούς φωτογράφους έχει γίνει καθημερινή συνήθεια να περιφέρονται στις διάφορες πόλεις, με μία μηχανή στο λαιμό, ψάχνοντας για το πρόσωπο ή την κατάσταση που θα τους τραβήξει την προσοχή.

Τα πάντα γύρω μας έχουν τη δικιά τους ζωή και διηγούνται τη δική τους ιστορία, φτάνει κάποιος να καταφέρει να απομονώσει την κατάσταση, έτσι ώστε να μπορέσει να αναδείξει την ομορφιά της στιγμής. Η φωτογραφία δρόμου προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση στο φωτογράφο, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις για να βγάλει μία αξιόλογη εικόνα. Πολλά στοιχεία για τη ζωή σε κάθε πόλη αποκαλύπτονται μέσα από την απεικόνιση στιγμών της καθημερινότητας και αυτό που χρειάζεται είναι γρήγορα αντανακλαστικά, έτσι ώστε η στιγμή να μπορέσει να καταγραφεί, πριν εξαφανισθεί για πάντα. Αυτό είναι που κάνει όμως τόσο ενδιαφέρουσα τη φωτογραφία δρόμου και τραβάει την προσοχή των θεατών.

Οι φίλοι της Blank Wall Gallery θα μπορέσουν να δουν φωτογραφίες δρόμου, όπως αυτή του Eric Davidove (ΗΠΑ) που βλέπετε στην κορυφή της σελίδας, από πάνω από 90 καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της από τις 12 έως τις 25 Ιανουαρίου.

  • Xώρος: Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55 – Κυψέλη, τηλ.: 211 4052 138 
  • Έναρξη: Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, 20:00
  • Διάρκεια: Από 12 έως 25 Ιανουαρίου 2018
  • Επιμέλεια: Μάρκος Δολόπικος

Raul Raschetti, Ουρουγουάη

Νίκος Αποστολόπουλος, Ελλάδα

Judi Iranyi, Βενεζουέλα

Anthony Iacuzzi, ΗΠΑ

Mohammad Amin Behrouzinia, Ιράν