Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

“SUMMER IN GREECE”: ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!

Εικόνες απόλυτα συναφείς με την περίοδο που διανύουμε!

Το συγκεκριμένο θέμα έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν δημιουργικά τις διακοπές τους, στέλνοντάς μας πολύ ενδιαφέρον υλικό προς αξιολογηση.

Ας απολαύσουμε τις καλύτερες συμμετοχές!

1ος νικητής – Heidi Σεραφειμίδου

Heidi Σεραφειμίδου

Ως κορυφαία εικόνα του διαγωνισμού “Summer in Greece”, ίσως αρκετοί περίμεναν να δουν μια φωτογραφία με εντυπωσιακά μπλε χρώματα και χρυσές παραλίες. Στην πρώτη θέση όμως, βρίσκεται μία ξεχωριστή λήψη, σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις. Τα χαρακτηριστικά που την έκαναν να πρωτεύσει είναι η ιστορία που προσπαθεί να διηγηθεί, τα συναισθήματα που δημιουργεί και το επιτυχημένο χρονικό σημείου που ο φωτογράφος επέλεξε να πατήσει το κλικ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, πως πέρα από τις τεχνικές παραμέτρους κάθε λήψης, μέγιστη σημασία έχει η ικανότητά της να μας απορροφήσει στον κόσμο της.

2ος νικητής – Μαρία – Αλίκη Θεοχάρη

Μαρία – Αλίκη Θεοχάρη

Στη δεύτερη θέση έχουμε μία περισσότερο τυπική καλοκαιρινή λήψη. Πρόκειται για μία σύνθεση που σου μεταφέρει τη χαλάρωση και την ηρεμία της φύσης, αφού είναι κυριολεκτικά τραβηγμένη …μέσα σε αυτήν. Η φωτογράφος δούλεψε σωστά με τη φωτομέτρηση, έτσι ώστε να αναδειχτούν οι ηλιαχτίδες που «σκάνε» και φωτίζουν τα νερά της λίμνης και τραβώντας το μάτι του θεατή στο κέντρο της φωτογραφίας. Επιπροσθέτως, προτίμησε να “αφήσει” στο κάδρο την πλώρη της βάρκας, “τοποθετώντας” έτσι τον θεατή στη θέση του, “ρίχνοντας” τον έτσι ακόμη πιο βαθιά στη μαγεία της φωτογραφίας.

3ος νικητής – Αnna Rose

Αnna Rose

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει μια πιο “απλή” φωτογραφία. Το λιτό κάδρο και η απουσία χρώματος/αντιθέσεων, την καθιστούν ξεκούραστη στο μάτι, δίνοντας έτσι περισσότερο “χώρο” στον θεατή, να σκεφτεί το μήνυμα που θέλει να περάσει. Παρατηρούμε πως τα σημάδια στην άμμο εμφανίζουν μία νοητή ευθεία, η οποία, σε συνδυασμό με το διαγώνιο κάδρο, δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα σύνθεση.

Βest of the rest

  • Oι νικητές του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στο τ. 188 του Photonet.