Χορηγίες Επικοινωνίας

O SWEN RENAULT ΣΤΟ ATHENS PHOTO FESTIVAL 2017

Στα πλαίσια του Κεντρικού Προγράμματος του Athens Photo Festival που εγκαινιάστηκε χτες Τετάρτη 14 Ioυνίου, παρουσία και του εκδοτικού ζεύγους του Photonet περιλαμβάνονται δύο σημαντικές εκθέσεις του Γάλλου δημιουργού.

Aς τις δούμε αναλυτικότερα:

  • Gaza, summer 2014 (φωτό επάνω): Η τηλεόραση, με τα 24ωρα ειδησεογραφικά κανάλια της, μεταδίδει καρέ και κινούμενες εικόνες, σε έναν αδιάκοπο βρόχο από επαναλαμβανόμενες βίαιες σκηνές γεγονότων. Με δεδομένη τη δίψα των μέσων για έκτακτες ειδήσεις και «λαβράκια», όταν ένα σοβαρό γεγονός, όπως μια επίθεση ή μια μάχη, επαναλαμβάνεται για αρκετές μέρες, η συχνότητα της απεικόνισής τους μειώνεται προς χάρη της νεότερης είδησης. Αυτή η δουλειά, που αποτελείται από 16 εικόνες από το διαδίκτυο, πραγματεύεται το κρίσιμο γεγονός της σύγκρουσης στη Γάζα το 2014. Αυτές οι 16 εικόνες, που έχουν εσκεμμένα επαναπλαισιωθεί, προκειμένου να αφαιρεθούν οι περιβάλλουσες συνθήκες, παίζουν με την αμφισημία μιας εικόνας και την έννοιά της, δημιουργώντας μια αγωνία που αιωρείται μεταξύ της ομορφιάς της μορφής και του τρόμου του περιεχομένου.

Swen Renault: 11

  • 11: Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 συνέβη ένα από τα τραγικότερα γεγονότα στην ιστορία του 21ου αιώνα. Δεκαέξι χρόνια αργότερα, αυτή η μέρα παραμένει χαραγμένη στις μνήμες ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων, και ιδιαίτερα στο σημείο (τώρα μνημείο) όπου ξετυλίχθηκε αυτή η πολύ ασυνήθιστη τραγωδία, κάτω από τον ανοικτό ουρανό της Νέας Υόρκης. Δακρυσμένες οικογένειες στέκονται εκεί, μπροστά από τα ονόματα των θυμάτων, τουρίστες χαμογελούν σα να βρίσκονται σε πάρκο ψυχαγωγίας, πολλοί ακίνητοι αστυνομικοί φρουρούν τη γύρω περιοχή, ενώ ο συνεχής και συνήθης αριθμός αεροσκαφών που συνεχίζουν να πετούν στον ίδιο αεροδιάδρομο συντελεί στη δημιουργία μιας ψύχωσης.

 

  • Xώρος: Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς)
  • Διάρκεια: 14 Ιουνίου – 30 Ιουλίου, 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Τετάρτη: 11:00-21:00, Πέμπτη: 10:00-23:00, Παρασκευή-Κυριακή: 11:00-21:00