Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2016: ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΑΣ!

Αύριο η καταληκτική ημερομηνία αποστολής συμμετοχών σε 3 κατηγορίες!

Προχωρούν, με γοργά βήματα, οι διαδικασίες οργάνωσης του ένατου διαγωνισμού των βραβείων Sony World Photography Awards, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας παγκοσμίως!

Η τιμητική Κριτική επιτροπή για το 2016, που θα κρίνει την Κατηγορία επαγγελματιών, αποτελείται από τα εξής μέλη:

  • Κατηγορίες τέχνης: (Πρόεδρος) David Campany, συγγραφέας και επιμελητής (Ηνωμένο Βασίλειο), Karen Knorr, φωτογράφος και καθηγήτρια στο University for the Creative Arts (ΗΠΑ/Ηνωμένο Βασίλειο), Jean Jacques Naudet, διευθυντής έκδοσης στο περιοδικό L’Oeil de la Photographie (Γαλλία), Mariko Takeuchi, κριτικός φωτογραφίας, επιμελήτρια και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κιότο, στη Σχολή Καλών Τεχνών και Σχεδίου (Ιαπωνία).
  • Κατηγορίες ντοκυμαντέρ: (Πρόεδρος) Dominique Green, σύμβουλος (Ηνωμένο Βασίλειο), Emma Lynch, Picture Editor στο BBC Global News website (Ηνωμένο Βασίλειο), Julien Jourdes, Συνιδρυτής & Chief Operating Officer στο Blink.la (ΗΠΑ), Fiona Rogers, Global Business Development Manager στο πρακτορείο Magnum Photos (Ηνωμένο Βασίλειο).

Στον Ανοιχτό διαγωνισμό θα προεδρεύει η Jael Marschner, Group Picture Editor στο Time Out (Ηνωμένο Βασίλειο), ενώ στο διαγωνισμό Student Focus κριτές θα είναι ο Simon Bainbridge, συντάκτης στο περιοδικό British Journal of Photography (Ηνωμένο Βασίλειο), ο Mark Murrmann, Photo Editor στο περιοδικό Mother Jones (ΗΠΑ) και ο Matthew Tucker, Picture Editor στο BuzzFeed (Ηνωμένο Βασίλειο).

Maria Farrelly

© Maria Farrelly, UK, Entry, Open, Architecture, 2016 Sony World Photography Awards

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε τελετή στο Λονδίνο, στις 21 Απριλίου. Μεταξύ των βραβείων περιλαμβάνονται τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακός φωτογραφικός εξοπλισμός από τη Sony, συμπερίληψη των φωτογραφιών των νικητών στον τόμο των Βραβείων 2016 και χρηματικά έπαθλα ύψους $25.000 για τους νικητές των Κατηγοριών επαγγελματιών και $5.000 για το νικητή του Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Τα έργα των νικητών και των φιναλίστ φωτογράφων θα φιλοξενηθούν στο Somerset House στο Λονδίνο, στα πλαίσια της έκθεσης για τα βραβεία Sony World Photography Awards 2016, από τις 22 Απριλίου μέχρι τις 8 Μαΐου.

Προθεσμίες
Οι φωτογράφοι όλων των δυνατοτήτων, από ολόκληρο τον κόσμο καλούνται να υποβάλουν τη δουλειά τους, δωρεάν, στην ηλεκτρονική τοποθεσία www.worldphoto.org/swpa

Οι προθεσμίες συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι οι εξής:

  • Κατηγορία επαγγελματιών: 12 Ιανουαρίου 2016 – Απευθύνεται σε επαγγελματίες φωτογράφους, οι οποίοι κρίνονται για μια σειρά από έργα τους, και χωρίζεται σε 14 κατηγορίες και σε δυο ενότητες.
  •  Ανοικτός Διαγωνισμός: 5 Ιανουαρίου 2016 – Είναι ανοιχτός σε όλους τους φωτογράφους και χωρίζεται σε 10 κατηγορίες, στις οποίες οι φωτογράφοι κρίνονται για μία και μόνο φωτογραφία.
  • Κατηγορία Νέων: 5 Ιανουαρίου 2016 – Για νέους φωτογράφους ηλικίας μεταξύ 12 και 19 ετών. Χωρίζεται σε 3 κατηγορίες, στις οποίες οι φωτογράφοι κρίνονται για μία και μόνο φωτογραφία.
  •  Εθνικά βραβεία: 5 Ιανουαρίου 2016 – Αναζητούνται οι καλύτερες μοναδικές φωτογραφίες ντόπιων φωτογράφων από περισσότερες από 50 χώρες.

Φωτό επάνω: © Pedro Jarque Krebs, Peru, Entry, Open, Nature & Wildlife, 2016 Sony World Photography Awards