Ενδιαφέρουν

SWPA 2018: ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ CANDIDA HOFER

Έργα από όλη τη διάρκεια της καριέρας της, θα προβληθούν στο πλαίσιο της έκθεσης των SWPA 2018.

Η 74χρονη Γερμανίδα καλλιτέχνης θα παραλάβει το Βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία κατά την τελετή απονομής των Sony World Photography Awards 2018, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018.

Μια προσωπική συλλογή από τα έργα της Hofer θα παρουσιαστεί ως μέρος της Έκθεσης των Sony World Photography Awards 2018 στο Somerset House στο Λονδίνο, από τις 20 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου.

Η Höfer συγκαταλέγεται στους κορυφαίους φωτογράφους σύγχρονης φωτογραφίας παγκοσμίως. Φημισμένη για την ακριβή μεθοδολογία και την τεχνική της, η διεθνώς αναγνωρισμένη δουλειά της Höfer παίρνει συχνά τη μορφή έγχρωμης φωτογραφίας μεγάλου μεγέθους. Τα δυναμικά της πορτραίτα από τεράστιους, άδειους εσωτερικούς χώρους, αποτελούν μέρος μεγάλων συλλογών σε όλο τον κόσμο και εκτίθενται σε κορυφαία διεθνή μουσεία.

Για τον εορτασμό της προσφοράς της Höfer στον θεσμό της φωτογραφίας, η καλλιτέχνης έχει προσωπικά επιλέξει έργα από όλη τη διάρκεια της μακράς καριέρας της, ώστε να προβληθούν στο πλαίσιο της Έκθεσης των Sony World Photography Awards 2018 στο Somerset House του Λονδίνου. Η έκθεση θα συμπεριλαμβάνει τρία από τα πιο αξιοσημείωτα μεγάλου μεγέθους έργα της Höfer, δανεισμένα από την Ben Brown Fine Arts γκαλερί, στο Λονδίνο.

Ανάμεσα στους προηγούμενους αποδέκτες του Βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία συμπεριλαμβάνονται: η Mary Ellen Mark, η Eve Arnold, ο Bruce Davidson, ο Elliott Erwitt και πιο πρόσφατα ο Martin Parr.

Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι XXI 2005

Τα έργα της Höfer θα παρουσιαστούν ανάμεσα σε περισσότερες από 600 εμπνευσμένες φωτογραφίες από τα Sony World Photography Awards 2018, τον πιο διαδεδομένο διαγωνισμό φωτογραφίας παγκοσμίως. Με την επιμέλεια του Mike Trow, πρώην διευθυντή εικόνας, της βρετανικής Vogue, οι εικόνες της έκθεσης έχουν επιλεγεί ειδικά από τον άνευ προηγούμενου αριθμού ρεκόρ συμμετοχών για τα βραβεία του 2018. Καλύπτοντας μια μεγάλη ποικιλία κατηγοριών, από φωτογραφίες αρχιτεκτονικής έως τοπίων, από την φωτογραφία του δρόμου έως την φωτογραφία της άγριας ​​φύσης, τα πορτραίτα και την ταξιδιωτική φωτογραφία, τα έργα που έχουν επιλεγεί και θα τιμηθούν στην έκθεση, θα αναδείξουν στο κοινό όλες τις φωτογραφικές τάσεις που έχουν απασχολήσει τον χώρο της φωτογραφίας τον περασμένο χρόνο.

Μιλώντας για το βραβείο της και την επερχόμενη έκθεση, η Höfer δήλωσε:  «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ελπίζω ότι αυτό θα συμβάλει στη συνέχιση της κατάργησης των φραγμών μεταξύ Φωτογραφίας και Τέχνης στην αντίληψη του κοινού.»

Ο Scott Grey, Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Φωτογραφίας, σχολίασε: «Είναι μεγάλη μας τιμή να παραδίδουμε αυτό το βραβείο σε έναν τόσο σημαντικό καλλιτέχνη που έχει κάνει την υπέρβαση στον χώρο του. H δουλειά της Candida, τέλεια τεχνικά και τόσο όμορφα δυναμική, σου προκαλεί δέος όταν την αντικρίζεις.»

Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι XXI 2005, – Βιβλιοθήκη Trinity College Δουβλίνο I, 2004