Διεθνείς Διαγωνισμοί

SWPA 2020: ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ O ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΥΓΕΜΗΤΡΟΣ!

Όλες οι λεπτομέρειες!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας και η Sony Ελλάδος ανακοινώνουν τον Ηρακλή Κουγεμήτρο ως νικητή του Εθνικού Βραβείου των Sony World Photography Awards 2020 για την Ελλάδα.

Ο Ηρακλής Κουγεμήτρος επιλέχθηκε ανώνυμα από τους κριτές για τη φωτογραφία “Emptiness” στην κατηγορία «Αρχιτεκτονική» του  Ανοιχτού Διαγωνισμού. Η φωτογραφία αυτή, που βλέπετε στην κορυφή της σελίδας, αποτυπώνει μια κενή πόλη, καθώς και το αίσθημα της μοναξιάς και της φυλάκισης.

Σχολιάζοντας τη διάκρισή του ο φωτογράφος τόνισε: «ευχαριστώ θερμά για αυτή τη βράβευση. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπω ότι η δουλειά μου αναγνωρίζεται και γίνεται κατανοητή σε τέτοιο βαθμό.» Θα λάβει ως έπαθλο ένα πλήρες Sony A7 III kit.

Τα Εθνικά Βραβεία είναι μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας και της Sony για την υποστήριξη των τοπικών φωτογραφικών κοινοτήτων σε 63 χώρες από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα βραβεύει έναν φωτογράφο από κάθε εθνικότητα για μια μεμονωμένη φωτογραφία και του προσφέρει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το έργο του σε παγκόσμιο επίπεδο, στην περίφημη έκθεση Sony World Photography Awards 2020 στο Somerset House του Λονδίνου από τις 17 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.

Πάνω από 345.000 φωτογραφίες υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό Sony World Photography Awards 2020 και πάνω από 190.000 κατατέθηκαν στον Ανοικτό Διαγωνισμό (από τον οποίο επιλέχθηκε ο νικητής των Εθνικών Βραβείων) – πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών μέχρι σήμερα!