Διεθνείς Διαγωνισμοί

SWPA 2024: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ – ΩΣ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ!

Διανύοντας την 17η χρονιά τους, τα Sony World Photography Awards είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο διακεκριμένους διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο, παρέχοντας σημαντικές ευκαιρίες διεθνούς προβολής και ανάπτυξης καριέρας στο μέσο!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την ανεξάρτητη επιμελήτρια και σύμβουλο φωτογραφίας Monica Allende ως τη νέα επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού Επαγγελματιών. Ανακοινώθηκε επίσης η κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2024, καθώς και οι ημερομηνίες για την έκθεση που επιστρέφει στο Somerset House στο Λονδίνο από τις 19 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2024.

Διανύοντας την 17η χρονιά τους, τα Sony World Photography Awards είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο διακεκριμένους διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο, αναδεικνύοντας την κορυφαία σύγχρονη φωτογραφία από όλο τον κόσμο και παρέχοντας στους συμμετέχοντες φωτογράφους σημαντικές ευκαιρίες διεθνούς προβολής και ανάπτυξης της καριέρας τους.

Η Sony υποστηρίζει τα Βραβεία για να βοηθήσει στη συνεχή ανάπτυξη της φωτογραφικής κουλτούρας, προσφέροντας μια παγκόσμια πλατφόρμα έκφρασης για τα ταλέντα του σήμερα. Η συμμετοχή στα Βραβεία είναι εντελώς δωρεάν και οι φωτογράφοι κρίνονται ανώνυμα από μια επιτροπή κορυφαίων κριτών.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Φέτος, η ανεξάρτητη επιμελήτρια και σύμβουλος φωτογραφίας Monica Allende ορίζεται ως η νέα επικεφαλής της κριτικής επιτροπής για τον Διαγωνισμό Επαγγελματιών και επιμελήτρια της έκθεσης Sony World Photography Awards 2024, στο Somerset House στο Λονδίνο. Φέρνοντας μαζί της την πολυετή εμπειρία της στον κόσμο της φωτογραφίας, η Allende έχει διατελέσει σε πολλές θέσεις υψηλού κύρους στον κλάδο, μεταξύ άλλων ως καλλιτεχνική διευθύντρια τόσο του Landskrona Foto Festival όσο και του GetxoPhoto International Image Festival, και ως πρώην Photo Editor στο περιοδικό Sunday Times, όπου εγκαινίασε και τη βραβευμένη φωτογραφικό στήλη Spectrum. Η Allende είναι επιμελήτρια του Blues Skies Project, το οποίο συμπεριλήφθηκε στη λίστα για το Deutsche Börse Photography Foundation Prize 2019, ενώ πραγματοποιεί διαλέξεις στο London College of Communication και στο EFTI (Centro Internacional de Fotografía y Cine) στη Μαδρίτη.

Σχολιάζοντας το διορισμό της, η Monica Allende ανέφερε: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή να ηγούμαι της κριτικής επιτροπής των διεθνώς αναγνωρισμένων βραβείων και είμαι ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχω σε ουσιώδεις συζητήσεις για τη φωτογραφία με ειδικούς κριτές από όλο τον κόσμο. Ελπίζω να εμπλακώ με ποικίλες προσεγγίσεις σε μια καινοτόμο και συνεργατική διαδικασία και ανυπομονώ να δω έργα που θα με εμπνεύσουν να σταματήσω, να σκεφτώ και να αναλογιστώ».

Οι κριτές του φετινού διαγωνισμού προσφέρουν ένα εύρος γνώσεων και εμπειρίας από διαφορετικά φωτογραφικά υπόβαθρα:

Διαγωνισμός Επαγγελματιών

 • Elena Navarro, Photo Curator, Producer, and Consultant, Μεξικό
 • Mutsuko Ota, Editorial Director, IMA Magazine, Ιαπωνία
 • Elisabeth Sherman, Senior Curator, Direction of Exhibitions and Collections, International Center of Photography (ICP), ΗΠΑ
 • Tanzim Wahab, Curator, Spore Initiative, Germany and Festival Director, Chobi Mela, Μπαγκλαντές
 • Monica Allende, Independent Curator, Photography Consultant and Chair of the Jury

Διαγωνισμός Νέων και Ανοικτός Διαγωνισμός

 • Daniel Blochwitz, Curator, Foto Festival Lenzburg, Ελβετία

Διαγωνισμός Student

 • Ravi Ghosh, Deputy Editor, British Journal of Photography, ΗΒ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 2024 ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ 2023

Το 2024, η έκθεση Sony World Photography Awards θα ανοίξει στο Somerset House στο Λονδίνο στις 19 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2024.

Μετά την έκθεση στο Λονδίνο και τις επακόλουθες παρουσιάσεις στο Τόκιο, στο Ho Chi Minh City και στο Μιλάνο, η έκθεση Sony World Photography Awards 2023 «ταξιδεύει» στο Βερολίνο, όπου θα παρουσιαστεί στο Willy-Brandt-Haus από τις 17 Νοεμβρίου έως τις 28 Ιανουαρίου 2023.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Η υποβολή των συμμετοχών στα Sony World Photography Awards έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου 2023. Μπορείτε να βρείτε τις πλήρεις περιγραφές του διαγωνισμού και των επιμέρους κατηγοριών στη διεύθυνση με ένα κλικ εδώ! 

Προθεσμίες υποβολής & Βραβεία

 • Διαγωνισμός Επαγγελματιών: 12 Ιανουαρίου 2024, 13:00 GMT
 • Ανοικτός Διαγωνισμός: 5 Ιανουαρίου 2024, 13:00 GMT
 • Διαγωνισμός Student: 30 Νοεμβρίου 2023, 13:00 GMT
 • Διαγωνισμός Νέων: 5 Ιανουαρίου 2024, 13:00 GMT

Όλοι οι νικητές των κατηγοριών στον Διαγωνισμό Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό, στον Διαγωνισμό Νέων και στον Διαγωνισμό Student θα λάβουν εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης της Sony. Επιπλέον, χρηματικά έπαθλα αξίας 25.000$ θα δοθούν στο Φωτογράφο της Χρονιάς, 5.000$ στο νικητή του Ανοικτού Διαγωνισμού και 5.000$ στον νικητή του Βραβείου Αειφορίας. Ο νικητής του τίτλου Φωτογράφος της Χρονιάς θα βραβευτεί επίσης με μια προσωπική έκθεση του έργου του στο πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography London την επόμενη χρονιά. Όλα τα έργα των φωτογράφων που θα διακριθούν και εκείνα των φιναλίστ θα εκτεθούν στην ετήσια έκθεση Sony World Photography Awards στο Λονδίνο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διεθνείς παρουσιάσεις. Οι νικήτριες φωτογραφίες θα δημοσιευτούν επίσης στο ετήσιο βιβλίο των βραβείων.

 • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: © Denisa Berglova, Tσεχία – συμμετοχή, Open Competition, Portraiture, Sony World Photography Awards 2024