Ενδιαφέρουν Νέα

SWPA 2015: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ELLIOTT ERWITT

Ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή φωτογράφους.

Ο 86χρονος φωτογράφος του Magnum θα βραβευθεί στην τελετή της απονομής στις 23/4, με το Βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία

Ο Εlliott Erwitt, σε ηλικία 5 ετών!

Μιλάνο, 1933: Ο Εlliott Erwitt, σε ηλικία 5 ετών!

Σε συνδυασμό με τη βράβευσή του, θα οργανωθεί ατομική έκθεσή του η οποία θα περιλαμβάνει γνωστά, αλλά και τα λιγότερα γνωστά έργα του από την 60χρονη καριέρα του. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Somerset House, Λονδίνο, στο πλαίσιo της έκθεσης Sony World Photography Awards Exhibition, από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 10 Μαΐου. Στις 24 Απριλίου, θα διεξαχθεί μία μοναδική συζήτηση μεταξύ του Erwitt και του σχεδιαστή των βιβλίων του, Stuart Smith.

Φωτό: Elliott Erwitt / Παρίσι, 1952

Παρίσι, 1952.

Από τότε που εντάχθηκε στο δυναμικό του Magnum, το 1953, ο Αμερικάνος φωτογράφος, που γεννήθηκε στη Γαλλία, απαθανάτισε ιστορικά γεγονότα, προσωπικότητες και χιουμοριστικά στιγμιότυπα με άνεση και μια έμφυτη ικανότητα να εντοπίζει τις καλές φωτογραφίες.

Φωτό: Elliott Erwitt / Aγγλία: Kent, 1968

Aγγλία: Kent, 1968

Περιγράφοντας το επάγγελμά του, δηλώνει: «Για εμένα, η φωτογραφία είναι μια τέχνη της παρατήρησης, πρόκειται για την ανακάλυψη κάτι ενδιαφέροντος μέσα στο συνηθισμένο. Θεωρώ ότι δεν έχει τόσο να κάνει με τα πράγματα που βλέπεις, όσο με τον τρόπο που τα βλέπεις».

HΠΑ: Νέα Υόρκη, 1999. Πορτρέτο του Elliott Erwitt

HΠΑ: Νέα Υόρκη, 1999. Πορτρέτο του Elliott Erwitt.

Το Βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία χορηγείται κάθε χρόνο, από τα Sony World Photography Awards, ως αναγνώριση του σημαντικού έργου που έχει προσφέρει ο φωτογράφος στον χώρο. Παλαιότερα τιμήθηκαν με αυτό η Eve Arnold, ο William Klein, ο Marc Riboud, ο William Eggleston και η Mary Ellen Mark.