ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “MENOYME ΣΠΙΤΙ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ” – ΜΕΡΟΣ 2ο!

Η πανδημία του κορωνοϊού βάζει την ελληνική κοινωνία σε μια νέα δύσκολη φάση, που περιλαμβάνει ένα ακόμα lockdown στην Αττική, όπου κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας. Για άλλη μια φορά, η φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει ένα ιδανικό καταφύγιο για τον καθένα και την καθεμία από εμάς!

Έτσι λοιπόν, το Photonet διοργανώνει το δεύτερο (και ελπίζουμε ειλικρινά: τελευταίο!) φωτογραφικό του διαγωνισμό με τίτλο “Μένουμε σπίτι και φωτογραφίζουμε!”. Μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές του πρώτου διαγωνισμού εδώ, να θυμηθείτε τους νικητές του εδώ και να προμηθευτείτε (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) το τεύχος του Photonet 221 με τις 30 καλύτερες εικόνες του διαγωνισμού εδώ!

Λένα Παιδιαδιτάκη – συμμετοχή από τον 1ο πρώτο διαγωνισμό “Μένουμε σπίτι και φωτογραφίζουμε”.

Θεματολογία

Οι εικόνες που θα μας στείλετε μπορεί να έχουν τραβηχτεί τώρα ή να υπάρχουν στο αρχείο σας χρόνια! Δεν έχει σημασία το πότε αλλά το πού: λήψεις από βουνά, θάλασσες, ταξίδια, εκδρομές κ.λπ. δεν είναι δεκτές – όταν λέμε “Μένουμε σπίτι” το εννοούμε – και το αποδεικνύουμε (και) με τις φωτογραφίες μας: πορτρέτα, still life, macro είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες λήψεων που είναι αποδεκτές!

Deadline συμμετοχών και ανακοίνωση νικητών

Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται το Σάββατο 15/5/21 (23:59:59). Τα ονόματα των τριών νικητών θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 20/5/21, με άρθρο που θα αναρτηθεί τόσο στο site μας όσο και στις επίσημες σελίδες του περιοδικού στα social media (Τwitter, Facebook, Ιnstagram).

Marianna Thabat – συμμετοχή από τον 1ο πρώτο διαγωνισμό “Μένουμε σπίτι και φωτογραφίζουμε”.

Όροι διαγωνισμού

  • Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, ανεξαρτήτως ηλικίας, από ολόκληρη την Ελλάδα.
  • Για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας σε αυτόν, αρκεί να μας στείλετε μία (και μόνο!) εικόνα σας αποκλειστικά στο email photonet@nexusmedia.gr (ανάλυση 300dpi, μέγεθος 21x28cm τουλάχιστον). Θέμα email: “Για το 2ο διαγωνισμό Μένουμε Σπίτι”.
  • Ως όνομα αρχείου χρησιμοποιήστε το ονοματεπώνυμό σας με λατινικούς χαρακτήρες.
  • Προκειμένου να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, επισυνάψτε οπωσδήποτε στο email το όνομά σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
  • Θα γίνεται δεκτή μία συμμετοχή ανά άτομο.
  • Οι συμμετοχές που θα συγκεντρωθούν, θα μελετηθούν από την κριτική επιτροπή που θα σχηματιστεί από τη συντακτική ομάδα του Photonet και κατόπιν θα γίνει η επιλογή των νικητών.
  • Οι καλύτερες εικόνες του διαγωνισμού θα δημοσιευτούν σε ένα από τα επόμενα τεύχη του περιοδικού!

Παντελής Χερουβήμ – συμμετοχή από τον 1ο πρώτο διαγωνισμό “Μένουμε σπίτι και φωτογραφίζουμε”.

ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ

Τα δώρα των τριών νικητών του νέου μας διαγωνισμού είναι αξίας 500 και πλέον ευρώ. Ας τα δούμε αναλυτικά!

1ο βραβείο
Fujifilm XP140 (Sky Blue)
Προσφορά της FUJIFILM HELLAS A.E., αξίας 210€

H Fujifilm XP140 είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα 16.4ΜΡ, τεχνολογίας Back Illumination, καθώς και με φακό Fujinon που διαθέτει οπτικό zoom 5Χ, ξεκινώντας από εστιακό μήκος αντίστοιχο με 28mm, και οπτικό σταθεροποιητή εικόνων. H μέγιστη ευαισθησία λήψης είναι ISO 12800. Είναι στεγανή σε βάθος μέχρι 25m, αντέχει πτώσεις από μέγιστο ύψος 1.8m και μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μέχρι -10°C.

2o βραβείο
HUAWEI P 40 LITE E 64 GB (Aurora Blue)
Προσφορά της HUAWEI TECHNOLOGIES A.Ε., αξίας 179€

Το HUAWEI P40 Lite E φιλοδοξεί να γίνει το προσωπικό σας φωτογραφικό στούντιο με τις 3 έξυπνες, οπίσθιες του κάμερες. Περιλαμβάνει μία κύρια κάμερα 48MP με φακό ευρυγώνιου διαφράγματος f/1.8 για να συλλαμβάνετε στιγμές σε κάδρο, αληθινής, υψηλής ανάλυσης, μία υπερευρυγώνια κάμερα 8MP που υποστηρίζει οπτικό πεδίο 120° για λήψεις γραφικών τοπίων, ομαδικών φωτογραφιών και ευρυγώνια λήψη βίντεο, καθώς και μια κάμερα βάθους 2MP για προσομοίωση ρεαλιστικών ρηχών εφέ βάθους πεδίου.

3o βραβείο
Εκτύπωση Μetal Ρrint
 Προσφορά της εταιρίας Photolab Athens – Ακτίδης Ν. Ευστράτιος, αξίας 140€

Το Metal Print είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για εσωτερική διακόσμηση! Το αποτέλεσμα εκτύπωσης αυτής της μεθόδου κόβει την ανάσα με τα πλούσια, φωτεινά χρώματα, το έντονο κοντράστ και την οξύτητα των εικόνων. Από το 2014 το Photolab είναι ένα από τα μόλις 14 πιστοποιημένα εργαστήρια στον κόσμο για την εκτύπωση Metal Print! Η εκτύπωση που θα αποσπάσει ο νικητής ή η νικήτρια προσφέρεται σε διάσταση 50x75cm!


  • ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΞΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 18/5/21 (στις 2μμ) ΜΕ ΕΝΑ E-EMAIL στο: photonet@nexusmedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!