Νέα μοντέλα

TAMRON 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD

O Tamron 17-70mm f/2.8 είναι o πρώτος φακός παγκόσμια στην κατηγορία του για μηχανές με αισθητήρα APS: διατίθεται από τις 8 Ιουλίου 2022 σε έκδοση για μηχανές Fujifilm Χ!

To εστιακό του μήκος αντιστοιχεί σε 25.5-105mm στο φορμά 135, προσφέροντας έτσι ένα εύρος εστιακού μήκους που μπορεί να καλύψει ευρεία γκάμα λήψεων: από ευρυγώνιες μέχρι λήψεις μικρού τηλεφακού. Επίσης το σταθερό ανοικτό διάφραγμα f/2.8 σε όλη την εστιακή γκάμα κάνει εύκολη τη φωτογράφηση σε χαμηλές φωτιστικές συνθήκες και επίσης προσφέρει εύκολο έλεγχο του βάθους πεδίου και όμορφο bokeh. Έτσι ο φακός γίνεται κατάλληλος ειδικά για πορτρέτα.

Οι διαστάσεις του, παρά το ανοικτό διάφραγμα f/2.8, είναι αρκετά περιορισμένες. Η διάμετρός του είναι 74.6mm, ενώ το μήκος του 119.3mm. Το βάρος κυμαίνεται και αυτό σε χαμηλά επίπεδα, μόνο 525g.

Ο φακός αποτελείται από 12 στοιχεία διατεταγμένα σε 16 ομάδες, τα οποία περιλαμβάνουν 2 στοιχεία LD (Low Dispersion), 2 ασφαιρικά καθώς και 1 υβριδικό ασφαιρικό. Οι επιστρώσεις BBAR (BroadBand AntiReflection) αποτρέπουν την δημιουργία θαμβώσεων και αντανακλάσεων στα κρύσταλλα του φακού, προσφέροντας έτσι ευκρινείς εικόνες με υψηλό κοντράστ. Το εμπρός κρύσταλλο διαθέτει επίστρωση fluorine η οποία προσφέρει προστασία ενάντια σε σκόνη και υγρασία και κάνει ευκολότερο τον καθαρισμό του.

O Tamron 17-70mm f/2.8 διαθέτει δύο δακτυλίδια. Από πίσω προς τα εμπρός θα συναντήσετε το δακτυλίδι εστίασης και το δακτυλίδι zoom. Διακόπτες δεν υπάρχουν και ο έλεγχος του φακού γίνεται μόνο από τη μηχανή.

H εστίαση του Tamron 17-70mm f/2.8 γίνεται με ένα βηματικό μοτέρ RXD (Rapid eXtrasilent stepping Drive) το οποίο εξασφαλίζει γρήγορη και ακριβή εστίαση σε όλες τις εστιακές αποστάσεις αλλά και σε όλες τις αποστάσεις εστίασης. Το μοτέρ αυτό δεν χρησιμοποιεί γρανάζι μείωσης αλλά ένα αισθητήρα που ελέγχει συνεχώς την κίνηση του.

Προσφέρει επίσης αθόρυβη και χωρίς κραδασμούς εστίαση, κάτι σημαντικό ειδικά στη λήψη βίντεο. H ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 0.19m στα 17mm και 0.39m στα 70mm, αποστάσεις που επιτρέπουν πολύ κοντινές λήψεις.

Ο φακός δέχεται φίλτρα διαμέτρου 67mm και διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης VC που εξασφαλίζει καθαρές λήψεις σε χαμηλές ταχύτητες φωτοφράκτη. Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι το σύστημα αυτό σε λήψη βίντεο, μια και προσφέρει καλύτερη απόδοση από προηγούμενα μοντέλα φακών.

Ο Tamron 17-70mm f/2.8 διαθέτει στεγανότητα ενάντια σε σκόνη και υγρασία χάρη σε στεγανοποιητικά δακτυλίδια που βρίσκονται στο σώμα του.

Ο 70-180mm F/2.8 DI III VXD ήδη βρίσκεται στα χέρια μας για αναλυτική δοκιμή! Θα διαβάσετε τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματά μας στo προσεχές μας τεύχος ( ν. 234) που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες: μην το χάσετε!