Εκθέσεις φωτογραφίας

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στο Μουσείο Μπενάκη μεταξύ 07/11/2018 – 13/01/2019.

Οι φωτογράφοι Γιώργος Τατάκης και Μιχάλης Παππάς, με έδρα την Αθήνα, παρουσιάζουν εικόνες από έθιμα και παραδοσιακά δρώμενα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Οι εικόνες τους δημοσιεύονται διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των περιοδικών National Geographic, Leica’s magazines (LFI, M), VICE US κ.ά. Μαζί με άλλους δύο συνεργάτες έχουν δημιουργήσει τη συνέργεια Reflex Photographers και την πλατφόρμα pculiar.com, η οποία είναι ένας on line οδηγός για τέτοιου είδους δρώμενα.

Η έκθεση παρουσιάζει, για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας εικόνες τις οποίες οι δύο φωτογράφοι δημιούργησαν τα επτά τελευταία χρόνια, κατά την περιήγησή τους σε δρώμενα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Η δουλειά τους αντλεί έμπνευση από εικόνες παλαιότερων master φωτογράφων, όπως οι Κωνσταντίνος Μάνος, Νίκος Οικονομόπουλος και Josef Koudelka, αλλά και από την τριβή και την εξοικείωσή τους με τα δρώμενα αυτά και τη συγκεκριμένη κουλτούρα εν γένει.

Η αγάπη τους για ανθρωποκεντρικές εικόνες αλλά και την ελληνική επαρχία τους ώθησε στη δημιουργία εικόνων με αφετηρία τοπικά παραδοσιακά πανηγύρια και την παραγωγή ενός περισσότερο βιωματικού έργου. Στόχος τους είναι να επικοινωνήσουν τις προσωπικές τους αναζητήσεις και τα συμπεράσματά αυτών των αναζητήσεων στο ευρύ κοινό, μέσω της τέχνης της φωτογραφίας.

  • Χώρος: Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1, Αθήνα
  • Εγκαίνια: Τρίτη 6/11, 20:00
  • Διάρκεια: 07/11/2018 – 13/01/2019
  • Ωράριο: Τετάρτη, Παρασκευή: 10:00 – 18:00, Πέμπτη, Σάββατο:10:00 – 00:00, Κυριακή:10:00 – 16:00
  • Είσοδος: 7€ & 5€

Όλυμπος Καρπάθου: Πάσχα, 2016

Βώλακας Δράμας. Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στο Φαλακρό, 2016 - Εικόνα 2

Βώλακας Δράμας: Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στο Φαλακρό, 2016

Όλυμπος Καρπάθου. Μεταφορά των προικιών, 2016. - Εικόνα 3

Όλυμπος Καρπάθου: Μεταφορά των προικιών, 2016

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Λευκάδα – Γιορτή της φακής στην Εγκλουβή, 2015.
 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.