Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

EYAΓΓΕΛΟΣ ΤΕΝΤΗΣ: “Η BΡΑΒΕΥΣΗ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ”

Ο 1ος νικητής του διαγωνισμού “ΥOUR BEST PHOTO 2023” μιλά για τη διάκρισή του!

Ακολουθούν αναλυτικά όλα όσα μας είπε!


Πείτε μας δυο λόγια για τη δημιουργική διαδικασία της βραβευμένης σας λήψης!

Η λήψη έγινε το περασμένο καλοκαίρι με την αγαπημένη μου Canon EOSR στο «νεό-Αμερικάνικο» εστιατόριο Diner72 στο Λουτράκι, ένα μέρος ιδανικό για φωτογραφίσεις τύπου 50’s pinup model. Το μοντέλο είναι μια από τις πλέον ανερχόμενες νέες ηθοποιούς η κ. Ροδούλα Χαμηλοθώρη που αποτελεί και τη σταθερή μου συνεργάτη – πηγή έμπνευσης τα τελευταία χρόνια στις καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις. Η βασική ιδέα ήταν να γίνει μια concept προσέγγιση στη Marilyn Monroe, μια εμβληματική ηθοποιό που χαρακτήρισε την εποχή της. Με την είσοδό μας στο εστιατόριο βρεθήκαμε μπροστά σε μια φωτογραφία της Merilyn ακουμπισμένη στη πλάτη ενός τραπεζιού όπου και καθίσαμε και με μια «Συγχρονικότητα» όπως την περιέγραψε ο Καρλ Γιούνγκ προέκυψε αυτή η φωτογραφία.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε ή/και κερδίζετε σε ένα φωτογραφικό διαγωνισμό; Ποια είναι τα συναισθήματά σας μετά την βράβευση της εικόνας σας;

Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω σε φωτογραφικό διαγωνισμό και η πρώτη που κερδίζω. Η βράβευση εκτός από τα αυθόρμητα αισθήματα χαράς και συγκίνησης έφερε επίσης και μια αίσθηση ανάγκης για νέες καλλιτεχνικές αναζητήσεις στο μαγικό αυτό κόσμο της φωτογραφίας.

Πώς κρίνετε γενικά το φετινό επίπεδο του διαγωνισμού με βάση τόσο το σύνολο των λήψεών του όσο και με το TOP-80 των εικόνων που έχουν αναρτηθεί online;

Μελέτησα με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο το TOP-80 των εικόνων όσο και το μεγαλύτερο μέρος των συμμετοχών εν γένει και πιστεύω πως ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Υπήρχαν εικόνες από πολύ ενδιαφέρουσες έως εκπληκτικές και φωτογράφοι με άρτιες τεχνικές γνώσεις και πολύ έμπνευση. Επίσης με χαροποίησε το μεγάλο ενδιαφέρον που εδειξε η φωτογραφική κοινότητα με την πληθώρα των συμμετοχών.

Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο; 

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους του συντελεστές αυτού του πολύ όμορφου και σημαντικού κατά τη γνώμη μου διαγωνισμού για την προώθηση της φωτογραφίας ως τέχνη στη χώρα μας.


Ας θυμηθούμε τη λήψη και το βραβείο του 1ου νικητή
του διαγωνισμού ΥOUR BEST PHOTO 2023!

Eυάγγελος Τέντης


ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ

 


Δείτε όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού, τις εικόνες που έλαβαν τις πέντες εύφημες μνείες και τα πέντε βραβεία καθώς και τις υπόλοιπες εικόνες του ΤΟP-80 με ένα κλικ εδώ!