Ενδιαφέρουν

ΜΑΡΙΑ ΘΑΜΝΙΔΟΥ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σεμινάρια Φωτογραφίας και Photoshop με εισηγήτρια την Μαρία K. Θαμνίδου, σε ένα νέο χώρο της Θεσσαλονίκης (Photonic, Κρήτης 42, 546 45). 

Aκολουθεί η περιγραφή των μαθημάτων από την ίδια τη δημιουργό!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Διδάσκονται οι βασικές τεχνικές γνώσεις θεωρητικά και πρακτικά για τη δημιουργία φωτογραφιών, χρήση και λειτουργίες κάμερας και βασική αναφορά και στα είδη της φωτογραφίας. Εργαζόμαστε κυρίως με DSLR ή MIRRORLESS μηχανές. Μέσα από τις διαδρομές που θα κάνουμε μαζί, θα κατακτήσουμε την χαρά και την τέχνη της αποτύπωσης του κόσμου μέσα από την φωτογραφία. Πρακτική άσκηση μέσα από φωτογραφικές ασκήσεις στο φωτογραφικό στούντιο  και τις,επισκέψεις σε εκθέσεις , φωτογραφικές περιηγήσεις εντός και εκτός πόλης , οργάνωση και παρουσίαση εργασιών (εκθέσεις).

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 • Έναρξη 14/1/2020
 • 13 δίωρες απογευματινές συναντήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη
 • Πρωινό τμήμα 10-12 πμ και απογευματινό 6-8μμ
 • Σύνολο ωρών: 26
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ

Οι συμμετέχοντες  χρειάζεται να έχουν τις βασικές φωτογραφικές γνώσεις. Εξειδίκευση σε είδη της φωτογραφίας (πορτραίτο, αστικό και φυσικό τοπίο, φωτογραφία ντοκουμέντο, φωτογραφία δρόμου κλπ), ιστορία της φωτογραφίας, μελέτη σημαντικών φωτογράφων. Μαζί συνεχίζουμε να επεκτείνουμε και να εφαρμόζουμε όλα όσα μάθαμε ή ήδη γνωρίζουμε με έμφαση στη λεπτομέρεια και την αυτοέκφραση. Ψάχνουμε και ανακαλύπτουμε μαζί περισσότερα, με αναγκαία καθοδήγηση, ενθάρρυνση και προγραμματισμό. Στην εκπαίδευση περιλαμβάνονται επισκέψεις σε εκθέσεις , φωτογραφικές περιηγήσεις εντός και εκτός πόλης , οργάνωση και παρουσίαση εργασιών (εκθέσεις).

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 • 13 δίωρες απογευματινές συναντήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 10:00-12 :00 και Τετάρτη 18:00-20:00
ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ (PHOTOSHOP)

Διδάσκονται τα βασικές και προχωρημένες επεξεργασίες εικόνας μέσα από ασκήσεις με ολοκληρωμένες θεματικές και πρακτική εξάσκηση.

 • Έναρξη: Τετάρτη 8/1
 • 13 δίωρες απογευματινές συναντήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, 8-10μμ
ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΝΤΑΖ

Αυτό το εργαστήριο καταρρίπτει τις πολύπλοκες τεχνικές παραγωγής βίντεο και μαθαίνει στους συμμετέχοντες πώς να χρησιμοποιούν απλά εργαλεία για τη λήψη και την επεξεργασία βίντεο. Θα μάθουμε κάθε βήμα, από τον προγραμματισμό έως το γύρισμα και την επεξεργασία και θα αποκτήσετε  τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διηγηθείτε τις ιστορίες σας με μοναδικό τρόπο.  Με το περιεχόμενο που έχετε τραβήξει μέσα από ασκήσεις στην τάξη, θα ολοκληρώσετε το μάθημα έχοντας δημιουργήσει τη δική σας μικρού μήκους ταινία.  Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια σφαιρική άποψη για τη λήψη βίντεο και το μοντάζ καθώς και για την οπτικοακουστική γλώσσα.

 • Έναρξη: Πέμπτη, 16/1
 • 8 τρίωρες απογευματινές συναντήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, 6-9μμ

Κόστος Συμμετοχής σεμιναρίων  & Τρόποι Πληρωμής

Η οριστικοποίηση της συμμετοχής προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 20€ στη γραμματεία. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις των 50€. Σε όλα τα σεμινάρια χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

 • Κόστος: 120€/σεμινάριο

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, στη γραμματεία του Photonic (Δευτ-Πεμ. 10:00-14:00 Τρίτη 17:00-20:30)

 • Πληροφορίες: 2310 304647, 6977355218
 • Εγγραφές: Κρήτης 42 (25ης Μαρτίου) 546 45
 • e-mail: phphotonic@gmail.com

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Photonet Staff

Νέα, ειδήσεις, άρθρα, αναλύσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, έρευνες, portfolios και κουίζ, από τo σύνολο των μελών της συντακτικής μας ομάδας, καθώς και από το δίκτυο των ανταποκριτών και συνεργατών του περιοδικού σε όλη την Ελλάδα.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;