Ενδιαφέρουν

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ 50.000 ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!

…ναι, γίνεται!

Σας εξηγήσαμε ήδη πόσο χρήσιμα διδάγματα μπορεί να προσφέρει η ζωγραφική στη φωτογραφία. Τώρα σάς έχουμε περισσότερα καλά νέα: το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου (Art Institute of Chicago) παρουσίασε πρόσφατα το νέο του ιστότοπο. Σε αυτόν συμπεριέλαβε ένα ψηφιακό αρχείο με 52.438 εικόνες υψηλής ανάλυσης (και νέες προσθήκες καθημερινά) από τη συλλογή του, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες χωρίς περιορισμούς!

Σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και υπόλοιποι λάτρεις της τέχνης έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαύσουν διάσημους πίνακες και επιπρόσθετα (αν το επιθυμούν) να κατεβάσουν αυτό το υλικό στον υπολογιστή τους. Η ανάλυση των εικόνων είναι αρκετά υψηλή ώστε να διακρίνονται ακόμα και οι πινελιές κάθε καλλιτέχνη στον καμβά του!

A Sunday on La Grande Jatte,1884: Georges Seurat

Αυτοπορτρέτο, 1887: Vincent van Gogh

…λεπτομέρεια από τον παραπάνω πίνακα!

Nighthawks, 1942: Edward Hopper

Mao, 1972: Andy Warhol

Two Sisters (On the Terrace), 1881: Pierre-Auguste Renoir

  • Πίνακας στην κορυφή της σελίδας: © Valerie Gerrard Browne / Chicago History Museum / Bridgeman Images

Σχετικά με το συντάκτη

Νίκος Κατσουλώτος

Νίκος Κατσουλώτος

Υποψήφιος Διδάκτορας στον Τομέα των Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Το 2012 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του, με αντικείμενο το σχεδιασμό πολιτικής αφίσας στo Πανεπιστήμιο του Νόβι Σαντ (Ακαδημία Τεχνών). Είναι απόφοιτος του Tμήματος Γραφιστικής του Α-ΤΕΙ της Αθήνας (2011).

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;