Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΛΟΣ: “THE CITY IS LIKE POETRY”

Ο δημιουργός δηλώνει για τις εικόνες του: “είναι ταυτόχρονα πορτραίτα κάποιων ανθρώπων και πορτραίτα μιας συγκεκριμένης στιγμής ζωής”.

Ο Δημήτρης Μέλλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη, όπου και έκανε διδακτορικό στην κλινική ψυχολογία. Εικόνες από συναντήσεις του με αγνώστους στην αμερικανική μεγαλούπολη απαρτίζουν την έκθεσή του, που ξεκινά στην Blank Wall Gallery το προσεχές Σάββατο 28/11.

Μετά από σύντομη ενασχόληση με τη φωτογραφία τη δεκαετία του ’90 ως μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου, σταμάτησε να φωτογραφίζει για αρκετά χρόνια. Άρχισε πάλι να φωτογραφίζει συστηματικά το 2008.

Δουλειά του έχει εκτεθεί στην Αθήνα, τα Γιάννενα, τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, και άλλες πόλεις.

Έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων την πρώτη θέση στο διαγωνισμό φωτογραφικού βιβλίου Fotoweek DC Fotobook contest, πρώτη θέση στο Palm Springs Photo Festival, και ήταν φιναλίστ στον διαγωνισμό Blurb’s Photography Book Now, όπως και στο Magnum Expression Award, το Fotovisura grant, το Renaissance Photo Prize, και άλλες διακρίσεις.

Είναι επίσης μέλος της διεθνούς ομάδας φωτογράφων δρόμου VIVO.

Ο ίδιος λέει για αυτή του τη δουλειά: «Περπατώ τους δρόμους της Νέας Υόρκης και φωτογραφίζω αγνώστους. Η τυχαιότητα, οι αναπάντεχες συναντήσεις, η σύζευξη της φωτογραφικής μου ματιάς με το απρόβλεπτο και το συμπτωματικό: αυτά είναι τα βασικά συστατικά της προσέγγισής μου. Αντιλαμβάνομαι τη φωτογραφία (ως αισθητική και ηθική πρακτική) ως απόρροια ενός θεμελιώδους σεβασμού προς την πραγματικότητα – ως μια κατάφαση στον κόσμο όπως τον συναντούμε. Αυτές οι φωτογραφίες είναι τα λείψανα μιας στιγμιαίας συγχώνευσης φωτογράφου και περιβάλλοντος, υποκειμένου και αντικειμένου. Βυθίζομαι στη ροή της ζωής της πόλης και αισθάνομαι τα όρια του εαυτού μου να γίνονται προς στιγμήν ρευστά, διαπερατά. Αφήνομαι στη ροή. Η πόλη μας ενώνει, η πόλη μας χωρίζει. Οι φωτογραφίες αυτές είναι ταυτόχρονα πορτραίτα κάποιων ανθρώπων και πορτραίτα μιας συγκεκριμένης στιγμής ζωής. Ίσως και να είναι η ταπεινή διαμαρτυρία μου ενάντια στη λήθη της πόλης.»

  • Χώρος: Blank Wall Gallery  – Υακίνθου 12, Κυψέλη. Τηλ. 694.3868.124
  • Εγκαίνια: Σάββατο 28 Νοεμβρίου, 20:00
  • Διάρκεια: 28 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2015
  • Ώρες: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 18:30 – 21:00, Παρασκευή: 10:00 – 14:00, Σάββατο, Κυριακή: 19:00 – 21:30, Τρίτη: Κλειστά
  • Είσοδος ελεύθερη